hren

PRORAČUN OSTVAREN U IZNOSU OD 39 POSTO U ODNOSU NA PLAN
U skladu sa Zakonom o zaštiti životinja i Odlukom o komunalnom redu, Grad Kaštela napokon ima i Odluku o uvjetima držanja kućnih ljubimaca, načinu držanja vezanih pasa te postupanju s napuštenim životinjama.

Odluka je usvojena na sjednici Gradskog vijeća, a donosi niz propisa poput onog da se kućnim ljubimcima moraju osigurati uvjeti u skladu s njihovim potrebama, da vlasnici kućnih ljubimaca moraju osigurati kontrolu razmnožavanja životinja, obvezu cijepljenja pasa i upis u upisnik. Propisi u odluci također definiraju potrebu da se vlasnici ljubimaca moraju brinuti o njihovom zdravlju, prehrani, smještaju i drugom. Također je utvrđeno da se pas može držati u dvorištu kojeg ne može samovoljno napustiti, u protivnom mora biti vezan, a potrebno je i natpisom označiti dvorište u kojem se nalazi pas, posebno opasan pas.
Odluka uređuje kretanje pasa na javnim površinama, gdje je obavezan nadzor vlasnika, kao i vođenje psa na povodcu, ili kada je u pitanju opasan pas, i s brnjicom.
U objekte javne namjene nije dozvoljeno dovoditi pse, dok se u turističke objekte psi mogu dovoditi uz pristanak vlasnika objekta, a što se tiče plaža za pse, gradonačelnik će utvrditi na kojim plažama se psi mogu kupati.
Nabrojeno je tek dio ona što ova Odluka donosi, a svakako treba spomenuti da u njoj stoje i kaznene odredbe, prema kojima će se građani koji ne postupaju u skladu s Odlukom, kazniti s 500 kuna, a pravna osoba s 1000 kuna.


Marija Matija Đikić

Gradske financije: Uprihođeno 39% planiranog

Pročelnica Marija Matija Đikić vijećnicima je na ovoj sjednici podnijela izvješće o izvršenju proračuna za prvih 6 mjeseci. Prema njenom izvješću ukupni prihodi u prvih šest mjeseci ove godine iznose 56,95 milijuna kuna, što je 18 posto više nego lani u istom razdoblju, odnosno 39 posto od planiranog proračuna Grada za ovu godinu.
Rashodi iznose 53,81 milijun kuna, što je za 23 posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine, a ta brojka je 39,4 posto ukupnog rashoda planiranog za 2015. godinu.
Među povećanim troškovima, nalaze se i troškovi za plaće djelatnika, koji su veći za 3 posto nego lani, što je pročelnica Đikić obrazložila promjenom stope za zdravstveno osiguranje te činjenicom da u prva četiri mjeseca prošle godine nisu ušle plaće privremeno zaposlenih djelatnika za potrebe legalizacije.
Za ovo izvješće glasali su HDZ-ovi vijećnici, dok su SDP-ovci i Berketovi vijećnici ostali suzdržani, unatoč što nisu dali primjedbe na izvješće s govornice.

Na sjednici je usvojena i odluka o gradskim porezima, koja je doživjela promjene zbog usklađivanja sa zakonom, a zakonski propisi bili su razlog i usvajanja plana davanja koncesija za 2016. godinu te za naredno trogodišnje razdoblje. Koncesije se odnose na dimnjačarske poslove te poslove prijevoza pokojnika.


KOMENTARI:

Stari Komentari (32)

 • (Gost_4152)

  Dobro je da postoji zakon za vlasnike opasni pasa a bilo bi dobro da ste obavezali i vlasnike bezopasnih pasa da zanjima poćiste kakicu i pišalinu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6663)

  a macke lutalice kad ides bacit smece u kontejner u oci ti skacu,,,,ko ce zbrinit te divlje macketine sporke i smrdljive i pune bakterija???????

  oko 5 godina prije
 • virhmeOd (Gost_1539)

  :) Gledajte dakle da činite tako kako vam je zapovjedio Gospodin, Bog vaš! Ne odstupajte od toga ni desno ni lijevo! Idite točno putem što vam ga je pokazao Gospodin Bog vaš, da ostanete na životu i da vam dobro bude, i da dugo prebivate u zemlji koju ćete uzeti u posjed! ;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3193)

  Iman 4 zlatne ribice & hrčka
  Jel ih triban sve prijavit?
  I koliko će me to koštat?
  zlatne ne držin u dovoljnoj količini vode, pa nemaju mlade, šta se kosi sa ovin da moram osigurat uvjete u skladu s njihovim potrebama
  (ako ih prebacin u veliki bazen, kako misle da kontroliran njihovo razmnožavanje???)
  p.s. oće me kaznit?
  :D

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3147)

  Kada će gradsko vijeće donijeti "Odluku o postupanju sa izbjeglicama i njihovom smještaju i zbrinjavanju" na području Grada Kaštela, jer za mjesec bit će kasno, mora se vodit računa jer dolazi zima.
  Večeras je Kain izjavija da iz pouzdani izvora ima informacije da će za mjesec dva dana u Hrvatskoj biti između 70 000 - 100 000 izbjeglica koji će prezimiti u Hrvatskoj jer Slovenija zatvara granicu.
  Koliko se meni čini da ovi u Gradskom vijeću više vode računa o pasima nego o ljudima, o tome potrošili večinu vremena na vijeću, Veliki krščani puni ljubavi prema pasima.
  Prema potrošenom vrimenu koliko su potrošili vrimena za pase izgleda da je to Najveći problem Kaštela, gdje će se zaposliti mladi to nije važno , gdje će biti radne zone za poduzetnike to nije bitno.
  Iz pouzdanih izvora saznajemo da če iz sredstava EU fondova Graditi smještajni centri za par tisuća izbjeglica, na taj način bit će zaposleno nekoliko stotina mladih Kaštelana.

  oko 5 godina prije
 • NiBiH (Gost_3161)

  Uputio bi nadleznima jedno pitanje:
  Kome se obratiti ili bolje receno kome prijaviti vlasnika psa koji svog lovackog psa kojega (btw. nije odvea u lov, niti proseta 1 put godisnje) drži u boxu od cca. 1m x 1m i kojemu taj isti box opere 1 put misecno pa zaudara na 20m.
  Kome se obratiti ili bolje receno kome prijaviti da taj pas zavija i tuli po cile dane, a pogotovo noci i to katkad neprekidno po poure iz komada oko 3 ujutro do 5 ?
  Kacete vise doc pameti i donit zakon da lovacki pasi nemaju sta radit u turistickom naselju?
  Na svoje oci sam vidio ove sezone mnogobrojna zgražanja turista u prolazu pokraj takvih pasa...
  ... zar im nije dovoljno da im smrdi ova ilegalna kanalizacija svakih 100m ?

  oko 5 godina prije
 • susida (Gost_7169)

  Predlažem porez na lovačke pase i visoke kazne za vlasnike koji te pase drže u boksovima po Kaštelima, a posebice za smrad koji trpe susidi. O lajanju, bolje reć danonoćnom zavijanju i maltretiranju sve je rečeno. Možda bi gazde tribalo malo zatvorit u taj isti boks.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7230)

  a macke lutalice kad ides bacit smece u kontejner u oci ti skacu,,,,ko ce zbrinit te divlje macketine sporke i smrdljive i pune bakterija???????


  Dal ste svjesni činjenice da prosječno ljudsko tijelo ima 100 trilijuna mikroba.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2986)

  Mikrobi,nezaposlenost,devastacije..i jos puno toga,ali to ne znaci da ne treba uredba o drzanju pasa.Pusteni po noci da malo protrču,ili zatvoreni u male boxove pa jaucu,laju na svaki šum,necijepljeni,a kakicama od po kila cilom duzinom ulica,previse.Ocito da treba uredba zakonska.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8092)

  Odgovara: # 375042

  a kako bi se to pišalina trebala čistit?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8092)

  Odgovara: # 375054

  apsolutno se ne slažem s ovim dijelom

  Kacete vise doc pameti i donit zakon da lovacki pasi nemaju sta radit u turistickom naselju?

  po tome haski, malamut, samojed i takve vrste nemaju šta radit u Kaštelima.
  To da bi se trebalo kazniti svakoga ko adekvatno ne brine o beštiji to ši

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2124)

  gostu 3147,oćito ste vi veliki kršćane,te imam jedan dobar prijedlog za tebe.Javite se kao dragovoljac da hoćete primit par obitelji izbjeglica eto vam para pun kamion a usput čete se naućit klanjat i još jedan jezik koji vam je bio nepoznat,a što se tiće pasa meni se nebih okupa niti jedan u kaštelanskom zalivu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1732)

  ...a izgleda da se najbolje čisti ako je boks uz kanal iliti potok, onda sav izmet ide direkt u naše lipo, plavo more. na Paićevo u Stari...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3130)

  da neko drži kokoše i pivce i da pivac kukuriće odmah bi se to sredilo i zavrnilo vratom pivcu i kokošan. pasi su nobles beštije i treba nam biti čast da nam izaseru selo

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9151)

  Gost_8092

  po tome haski, malamut, samojed i takve vrste nemaju šta radit u Kaštelima.

  A di si ti vidija da te pasmine u lovaca? u Norveskoj?
  Ovde lovci imaju ili gonice ili pticare..
  Te dvi pasmine bi tribalo zabranit u naselju !!!!!!!!!!!!!!
  Evo i sad ga cujen da cvili doli ima po ure mi je dite probudia!
  Kad ga ja ubijen onda ceme pandurija doc skupit..
  Rece Lud covik ubija pasa!!
  A kad izađen iz przuna moga bi i gazdu skratit za glavu !

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9227)

  Kokose u naseljima rjesavajte

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5173)

  u svakom slučaju su psi pametniji i pošteniji od većine građana-seljana ovoga izmišljenoga grada

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2141)

  Tragedija svih nas koji živimo u Kaštelima je to šta imamo jednu od najnesposobnijih garnitura koje vode grad.Isto je bilo i za vrime prošlog gradonačelnika.Najgore od svega je nedostatak ideje,vizije ,programa da ne govorim o imidžu i personalitiju trojca Ivan,Zoran i Mili.Ljudi moji ajdete malo do Solina,Dugopolja,Klisa vaših stranačkih kolega pa vidite kako ono to rade.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6227)

  a kako bi se to pišalina trebala čistit?
  ...........................
  Možda vodom??
  Pasija govna većinom smetaju ljudima koji besposleni bauljaju po "gradu"..
  Pasija pišaka smeta ljudima koji negdi nešto rade, i nemogu se maknit ako im neko govno pokvareno dovede pasa da mu zapišava pod stole od kafića, dućana ili restorana!!Ili prid ulazna vrata..
  Kad jedan zapiša, dolaze ih tisuće tu pišat.Svi koji prodju blizu.Plaćaš gomile poreza a stoka te uništava bez sankcija.
  A zakone donosi ko ih donosi "na svoju sliku", i ne osigura da ih se poštuje.
  Da se mene pita psi bi ka sve ostale životinje imali štale negdi u kozjaku i boksove pa bi vlasnici plaćali boks i dolazili uzet pasa prošetat.Jednako ka konja.Koji je puno čistija beštija nego pas, a izbačen je iz grada.
  Donija bi i zakon po kojem se može ubit psa koji ti zapiša ili zasere oko tvoje kuće, i psa i vlasnika!!!
  A kazna za puštanje psa ulicom, bi bila veća od prosječne plaće.
  Šetnje psa -SAMO U PRIRODU!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5173)

  tebe bi ja goste 6227 u boks, ti i takvi uništili su kaštila

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8141)

  za 5173, pametniji su od gazde, u svakom slučaju

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3136)

  Dobro si napisao goste 2141. A tek personaliti pročelnice Sandre...bez nje nebi ništa fonkcioniralo :D

  oko 5 godina prije
 • jugo će (Gost_6335)

  Odgovara: # 375125

  kazu oni ča znaju pa ti nije zamirit za ovi komentar, a kako je i meni jugo, junačino kastelanska dična dovest cu ti pasa ispri kuče pa se iskazi u ubojstvima...napiši ime i prezime i di si i eto me odma popodne kod tebe a kad se ti potpises i ja cu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_381)

  Odgovara: # 375107

  krivo si me razumija
  oću reć da se lovački pasi mogu držat ka ljubimci

  oko 5 godina prije
 • (Gost_381)

  Odgovara: # 375125

  jasno je da će svaki savjesni gazda kupit govna za svojim pasom, ali još da nosi kanticu vode da proliva svaki put kad se beštija pišne na svakom kantunu, to mi je stvarno presmišno
  istina da pišalina smrdi, ali je li baš tako nesnosno da bi se morali odreć toga zadovoljstva da imamo od pamtivjeka najboljeg čovjekova prijatelja
  naravno to ne znači da gazda triba pustit beštiju da luta nekontrolirano gradom, nego sve u okviru normalnog prihvatljivog ponašanja i na način da ta beštija ne ugrožava ni druge ljude ni imovinu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8166)

  Nije za našega čovika pas jer je naš čovik prajac koji njanci ne čisti za svojon dicon i sprid kućnog praga.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9129)

  Odgovara: # 375125

  Da se mene pita i pola ljudi bi ka i sve beštije imali štalu negdi u Kozjaku, i to zajedničku, pa neka rješavaju svoju agresiju i idiotizam međusobno a nas puste na miru.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6276)

  Jbte, ovi bi se obračunavali, jer im se (ne) brani dovest pasa prid tudju kuću zapišavat, i s_at?
  Majko mila do čega smo došli, niko sebe ne preispituje ili su namjerno ovakvi?
  Nisu svjesni da jedni druge radikaliziraju životinjskim ponašanjem.
  Ili jesu, šta je još gore...

  oko 5 godina prije
 • Za 5173 (Gost_4156)

  A tebe bi tribalo naucit radit, jer bi te posal naucija bit posten. Bilo je pasi i pri u Kastilima a od kad su se naselili ovi svi "nasi" sve in smeta. Vodite racuna o odgoju vase dice jer ima puno gori nego pasi. Pogledajte kako van vodu misto ovi politicari, nista ih ne zanima samo vlastitom korist. O tome diskutirajte a ne o bestijan. Svaka je bestialske deset Putin pametnija i postenja nego cila opcina skupa . Vise je izbacija " TUNBIN" u Sucurcu govan nego ce pasi posrat za 100 godin. A koliko se sporkice izlilo na plazi na gojaci od ciscenje brodic , i to sve cicaju vasa dica. To van ne smeta,

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8778)

  Pasji izmet se kupi u vrećice i u smeće!To je kultura!A o prljavim ulicama da se pricat!Komunalni ne rasde ništa samo se presetavaju selom i !Nekad je bio smetlar.a nekad su se ulice prale!Vatrogasci potroše vode za pranje kamiona i svoji asuta.a mi tu vodu po zlato Plaćamo.kao i njih!Neka svako jutro producent selom i operu prljave ulice!A kom.redari i inspektori neka ne spavaju i ne ucjenjuju privatnike skupljajući harac od njih u svoje depove .sve se zna.i ko i sta i za sta!Neka se uvate posla napokon!Pa dosta je više truleži ovde!Ako neće radit i ako se kao šerifi šetaju selom s toirbama.ima ko hoće i ko želi dobro!Samo neka se već napokon otpuste s neradnih mista!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1839)

  Kaštela su cila postala jedan veliki pasji izmet,smrdi na svakome kantunu od pasjeg izmeta pomišanog sa smradon kanalizacije

  oko 5 godina prije
 • (Gost_242)

  2141 bravo toste dobro kazali neka se ugledaju u druge gradonacelnike

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij