hren

AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA
Ovoljetna stanka u radu Gradskog vijeća, uvjetovala je da je su vijećnička pitanja na 17. sjednici Gradskog vijeća, održanoj ovog utorka, trajala punih 90 minuta, kako zbog broja postavljenih pitanja tako i zbog rasprava i traženja dodatnih objašnjenja, na relaciji vijećnici – predstavnici gradske vlasti.

Za govornicu je prvi izašao SDP-ov vijećnik Matko Kuzmanić dotakavši se teme postavljanja spomenika poginulim braniteljima i izostavljanje imena jednog od njih sa istog. Kuzmanić je i ovog puta otvorio temu gospodarenja otpadom, upitavši što je Grad napravio u proteklih godinu dana.  Odgovorio mu je zamjenik gradonačelnika Mili Novak, ustvrdivši da je, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša, u tijeku priprema projektne dokumentacije za reciklažno dvorište na gradskom zemljištu, kako su u tijeku pripreme za apliciranje u fondove za kompostanu te kako je u gradu u tijeku pilot-projekt u sklopu kojeg su se u pojedinim ulicama uvele kante za odvojeno prikupljanje otpada pojedinih kućanstava. Odgovorom Kuzmanić nije bio zadovoljan, podsjetivši Novaka kako mu je to isto odgovorio i prije godinu dana.


Matko Kuzmanić

O gospodarenju komunalnim otpadom govorio je i nezavisni vijećnik Josip Berket, na čije je traženje upravitelj Vlastitog pogona Ivan čagalj iznio iskustva zbrinjavanja otpada iz jednog od geadova u Italiji, kojeg je kaštelanska delegacija posjetila.

O Maslini i troškovima

Berketa je također zanimala i tema dječjeg vrtića Maslina te je pitao kakav je pravni status s bivšim izvođačem radova i uporabne dozvole, napomenuvši da ne bi želio da se ponovi 2008. godina. Gradonačelnik Ivan Udovičić upoznao ga je da vrtić ima privremenu uporabnu dozvolu te kako je tvrtka MP Beton tužila Grad za 1 milijun kuna neostvarene zarade.

- No naša su potraživanja prema njima veća. Oni su sami napustili gradilište i cijeli slučaj MP Betona nema veze s uporabnom dozvolom, ulaskom djece u vrtić i radom vrtića – kazao je Udovičić.


Ivan Udovičić

O troškovima radova na dječjem vrtiću Maslina, na ovoj je sjednici govorio SDP-ovac Dražen Đaković, koji je ujedno predložio da se na dnevni red slijedeće sjednice uvrsti točka o rezultatima apliciranja prema EU fondovima., dok je njegovog stranačkog kolegu, Filipa Plećaša zanimala mogućnost pokrivanja potoka na granici Lukšić-Stari te postupci djelatnika na terenu pri legalizaciji, jer kako je kazao građani se tuže na previše detaljna provjeravanja pri tom procesu.

Berketova vijećnica Meri Škopljanac Gagić pitala je o potrebi cjelovitog rješenja ugibališta u Kaštel Kambelovcu, a gradonačelnik Udovičić ustvrdio je kako tamo, nakon širenja, postoji potreba i produžavanja ugibališta, no kako se ne može postići dogovor s privatnim vlasnikom o otkupu zemljišta uz stanicu.
Gagić je zatražila i pisani odgovor na pitanje koliko je koncesija naplaćeno u tijeku prošle i prvih šest mjeseci ove godine i kojim koncesionarima, a pisani odgovor na pitanje kako će se koristiti nova dvorana u Kaštel Novom, zatražio je i drugi Berketov vijećnik, Marinko Kovačev. Njega je ujedno zanimalo zbog čega se kasnilo s uplatom financijskih rata prema Zajednici športskih udruga, na što mu je gradonačelnik kazao kako je do toga došlo zbog financijskih obveza Grada u povratu poreza, financiranju pojedinih stavki vrtića Maslina te vodoopskrbe, no kako se isplate dovode u redovne okvire te će do kraja godine biti ispoštovana sva obveza prema ZŠU.


Meri Škopljanac Gagić

HDZ-ovac Branimir Matijaca sa govornice je pohvalio trud i uspjehe privatnih iznajmljivača koji su zaslužni za uspješnu turističku sezonu, predloživši još jednu tematsku sjednicu o turizmu, a njegova pitanja odnosila su se na uređenje Novog parka u Lukšiću te ulice Put Sv. Lovre.
Prema odgovoru Ivana Čaglja za park je gotov projekt javne rasvjete te se uskoro u njega ulazi s radovima, koji će biti detaljni i zahtjevni, a njihovo okončanje očekuje se prije slijedeće sezone. Zamjenik Novak kazao je kako radove u ulici pokraj lukšićke škole usklađuju s radovima na brzoj cesti te kako će uskoro biti objavljen natječaj za izvođača radova.

Što će biti s Rušincem?

Među pitanjima koje je ovom prilikom postavila Berketova vijećnica Marinka Parčina, našla se i budućnost dvorca Rušinac nakon smrti Marije Grgin, a Parčina je uputila kritike medijima na nepisanje o smradu koji se već mjesecima širi duž stare kaštelanske ceste.
Prema riječima Milija Novaka uskoro će VIK postaviti nekoliko odušaka na glavni kanalizacijski vod, čime će smrad odlaziti u zrak. Pročelnica Sandra Zokić obavijestila je kako se započelo s rješavanjem pitanja Rušinca i njegove zaštite, koji je još jedan vrijedan kulturni i povijesni spomenik u Kaštela.

Berketov vijećnik Ivan Kovač Matela, još jednom je kritizirao rad Gradskog vijeća i njegovu ulogu u rješavanju pojedinih problema.

- Igramo se vijećnika, kupuje se vrime, stalno se nešto obećava, a problemi ostaju neriješeni – zaključio je Kovač.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (31)

 • (Gost_9093)

  mogu li i građani dobit privremenu uporabnu dozvalu,

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2128)

  bome ste se dobro zaigrali ovih 25 god. kad ste tek sad vidili da su problemi ostali nerješeni. na diku vam.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2242)

  zaste nemaništao spomeniku u Sućurcu?
  koga štitite?
  Bonacina?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2480)

  kakvu je dozvolu ima berket prije 10 godina
  sramota sta se uopce on javllja za dozvole

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4182)

  Bonacinu je teško pričat o braniteljima? Nije mu teško od doma bilo slušat kako ginu?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2128)

  opet spomenici ,opet branitelji. 20 god. nakon rata jedini problem u devastiranim i smrdljivim kaštelima su spomenici i branitelji.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1174)

  Jel vijećnici primaju naknadu za nerad?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2240)

  Sve će to naš Ivan U. pozlatit.Cila Kaštla.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2100)

  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2803)

  čekam već 2 godine dozvolu za gradnju male prizemnice od 38 m2, sada ću je početi graditi bez dozvole pa da vidim kako pušu, a bit će i dozvola jeftinija za legalizaciju

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2803)

  po meni je svako budala tko čeka dozvolu, ja sam UNO budala:):):):):):)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8187)

  pogotovo ko ceka dozvolu za gradnju na pomorskom dobru
  a sad isti pita za uporabne dozvole drugih objekata
  sprdacina

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5270)

  goste 2128 a šta vi imate protiv branitelja. naravno da je problema puno i da su prioritetniji od ovoga samo ostali za razliku od spomenika grad ne koštaju ništa a nekima od nas puno znaće. hvala kuzmaniću šta je postavio to pitanje ali di je odgovor.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2128)

  koji ti spomenici znače

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4156)

  5270 , namamo nista protiv branitelji ni njihovih primanja od 6 do 8 000 Ali njih 90 posto jos radi na crno. Oni su evidentirani kao nesposobni za rad i zato primaju mirovine. Ja cu ti nabrojit bar 20 koje ja poznajen. Jadni branitelji grunn in je. A i drzava je nemozes od miline

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5110)

  2128, svi spomenici a takvim ste upitom zapravo najbolje odgovorili na postavljeno pitanje

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5110)

  4156 ovdi se govori o pokojnim braniteljima i neznam čemu i zašto mišate te pojmove a šta se tiće živih ja znam i one koji su doslovno gladni kruha.da ima dosta i takvih koje vi spominjete to znam i sam jer od pola milijuna virujem da je bar pola lažnih samo šta to već spada u legalizirano bezakonje. to je ona vrsta nepravde koja najmanje odgovara iskrenim domoljubima ili istinskim braniteljima

  oko 5 godina prije
 • Ivica (Gost_8091)

  Ajme kaštelin od SDP zato se ništa nesmi gradit zato šta oni Vladaju .Smrdiće kaštela dok su oni god na vladi

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5110) (Gost_3130)

  od velike brige za spomenicima poginulima živi, na koje nemislite su van gladni

  oko 5 godina prije
 • gost2557 (Gost_6090)

  berket je donija u kaštela malo europe a ovi punu vriću smrada ča se širi po kaštelin.šjor berket kad nan se vraćate

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1183)

  Tomislav"građanin"(Gost_8091)"Ajme kaštelin od SDP zato se ništa nesmi gradit zato šta oni Vladaju .Smrdiće kaštela dok su oni god na vladi"
  Za desmradizaciju su zadužene lokalne vlasti, a ovaj nepodnošljiv smrad je i nastao kao posljedica divlje gradnje i primitivnih krim-graditelja. SDP je konačno uveo malo reda, ali nažalost prekasno za Kaštila.

  oko 5 godina prije
 • gost 8945 (Gost_6090)

  sve vlast dođu i prođu,samo kad vlast prođe pitan se ko će od ovi moć proć dignute glave ono sa spomenikon van nije tribalo

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5242)

  vraca se berket kad prugu ukopa

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2187)

  jaka viječnička pitanja....spomenik, po metra ugibališta, vonj, ovi kritizira viječe a uvik je protiv

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1123)

  Udovičić laže da su rješili 40% dozvola grad jer od tog broja pola im je uzelo i rješilo ministarstvo u Zagrebu radi velikog zaostatka oni uzeli nove ljude i pripravnike a među njima i oni Hdz ovci koji samo smetaju i unose nered u odjel.Neka Udovičić i Novak ne lažu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8146)

  stanica je bila aktuelna i dok je berket bija na vlasti i sta se skopljanac iscuđava sta je sa vlasnikom
  berket ovo u svom mistu nije uspija rijesit koliko je popularan
  a zato svoje je u gomilici uz more

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8146)

  matela sveznadre dosta te je
  mudrijasu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6204)

  goste 8146, izjeda te ljubomora, pođi u Marinu i divi se gospodinu Berketu, ća nam je bar malo uljepša Kaštela!

  oko 5 godina prije
 • mudrijaš (Gost_4128)

  slažem se sa gostom 8146,taj matela je stvarno mudrijaš Samo se.. a ništa ne kaže.Tribalo bi mu zabranit da išta govori.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5124)

  goste 6204 povedi nas ali da nas bude sta vise da se doticnome divimo i da mu se klanjamo ka faraonu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2218)

  bespravni graditelj drzi bespravnog izvođaca
  nista cudno za njeGA

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij