hren

TROMJESEČNI PERIOD PRILAGODBE ZA POSTOJEĆE REKLAME
Vlasnici postojećih reklamnih predmeta diljem Kaštela, koji su svoje reklame postavili bez potrebnog rješenja nadležnog tijela, imaju rok od tri mjeseca da podnesu zahtjev za postavljanjem reklama, a ako to ne urade iste će im biti uklonjene i to na njihov trošak.

Ovo je jedna od odredbi nove Odluke o reklamiranju, koja je usvojena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Kako je tada obrazložila pročelnica za komunalnu djelatnost, Marija Pelivan, ovom se odlukom želi uvesti red u prostor.
A da je potrebno uvesti red u prostor, vezano uz postavljanje različitih reklama, građani su svakodnevno svjedoci, od reklama koje ometaju sigurno prometovanje, do onih koje su u tako lošem stanju da prijete sigurnosti svih koji pored njih prođu, a većina ih je postavljena nestručno i na neodgovarajućim mjestima.

Odlukom je obuhvaćeno 19 različitih vrsta reklamiranja, utvrđeni su uvjeti postavljanja reklama, uvjeti provedbe natječaja, povjerenstvo koje će natječaje provoditi, naknada za reklamiranje, nadležnosti i nadzor te kazne za prekršitelje.

Iako su svi vijećnici podržali potrebu za uvođenjem reda u reklamiranju, nisu svi bili složni sa svim odredbama Odluke, prvenstveno vijećnici SDP-a i Nezavisne Berketove liste.
Na primjedbu Dražena Đakovića o cijenama naknade, koja je u prijedlogu bila jednaka onoj u Splitu, pročelnica Pelivan predložene cijene umanjila je za 40 posto.

Tako će primjerice, vlasnik reklamne zastave mjesečno plaćati naknadu od 30 kuna po zastavi, za reklamna platna na građevinama u izgradnji plaćat će 24 kune mjesečno po četvornom metru reklame, a 24 kune mjesečno po metru četvornom plaćat će i vlasnici jumbo i bilboard reklamnih površina. Naknada za putokazne reklamne panoe iznosit će 96 kuna mjesečno po panou, dok će reklamni natpisi i reklamne ploče vlasnike koštati 90 kuna mjesečno po metru četvornom reklame. Za reklamno vozilo dnevna naknada iznosi 240 kuna, a dnevna naknada, ali po metru četvornom, utvrđena je i za transparente i iznosi 30 kuna. Za osvjetljene staklene vitrine (city light) naknada je 90 kuna po metru četvornom tijekom mjeseca, a ista cijena je i za samostojeće reklame. Naknadu će, od 60 kuna mjesečno po metru četvornom, plaćati i vlasnici reklamnih poruka sa pročelja objekata ili zidovima.

Ove cijene odnose se na reklamne predmete na javnim površinama, dok će vlasnici reklama, postavljenih na zemljištima u vlasništvu privatnih ili pravnih osoba plaćati 20 posto od tih cijena.

Kako je kazala Pelivan, nakon tromjesečnog perioda prilagodbe, komunalne redare čekat će veliki posao, a za one koji se ogluše na odredbe Odluke određene su i kazne, koje iznose od 500 do 10.000 kuna.

Cijelu odluku možete pogledati na linku.


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_3185)

  malo in je kruva oni bi i šunkerice na državnom proračunu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2424)

  Konačno.

  oko 5 godina prije
 • Kad će više narod da se čuje! (Gost_7186)

  Neka Grad uvede reda u mob. repetitore skidanje i to pod hitno u svim sedan Kaštela ! Ako izgubim zdravlje neću moć glasat a to se nekima neće svidit !
  Za zaštitu zdravlja, primjer Dubrovnik, dolje sa ANTENAMA !!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3127)

  Pobjeda je bila za Cemex, valjda će rješiti i mob. repetitore

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2227)

  Lipo su rješili nepropisno parkiranje.tako će i reklane.koliko in je oni mušketir od redara napisa prijav do sada

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3878)

  Treba srediti:

  * plaže
  * smeče / kontejnere
  * parkiranje na cesti dr.F.Tudjmana
  * parkiranje po Gradu
  * signalizaciju
  * putokaze za biblijski vrt
  * zabraniti gradevinske radove u cijelome gradu iznad i ispod ceste u ljetnom periodu
  * bolje kontrolirati promet
  * napraviti lezece policajce u svim frekventnim ulicama
  * turizam animirati na puno kvalitetniji nacin jer ovo ne slici na nista
  * itd itd itd . ima puno toga za napisati ...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7204)

  Dabogda ti na ženi bili ležeći policajci i to svako metar po jedan!!!
  TO JE NEZAKONITO KAŽNJAVANJE UREDNIH VOZAČA I OŠTEĆIVANJE NJIHOVE IMOVINE!!!
  A da tebe neko preventivno malo pribije zato šta je neko koga nemogu ili neće ulovit divlja po gradu???

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7204)

  Cemex če i dalje ložit šta je i ložija samo to "možda" neće imat papirnato potpuno pokriveno, i morat će dat mito da ga ne diraju, dakle više smeća i starih ulja popržit da bude na isto s lovom...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1020)

  kad nesto nije legalno tada se berket javlja kako to nije po slovu zakona
  sprdacina

  oko 5 godina prije
 • (Gost_122)

  od katada grad postoji nije se niti pokuša uvest neki red.pustilo se "ajram-bajram" svakome.sad će oni uvest red. neče jer bilo je kudikamo lakše donit pravila i prisilit divljake da ih se pridržavaju

  oko 5 godina prije
 • Za one koji neznaju (Gost_4117)

  Goste 3878
  Ima već godinu dana Europska unija "zatražila" je skidanje ležećih zapreka a koje i tako nisu smjele biti višji od 2 cm, jer "razbivaju" auta !(?)
  Ali šta ćeš kad se nema metar i uzimlje iz Unije šta kome odgovara !

  oko 5 godina prije
 • Za goste 7204 i 4117 (Gost_586)

  Lezeci policajci su nepotrebni za uredne vozace.Medutim, u nas je puno vise nerednih i oni sutra mogu ugroziti clanove vasih Obitelji ili neznam koga vec. A grad nema toliko policajaca da moze kultivizirati nered na prometnicama.Kultura voznje je nesto sta je kod nas velika nepoznanica.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6220)

  "Lezeci policajci su nepotrebni za uredne vozace.Medutim, u nas je puno vise nerednih i oni sutra mogu ugroziti clanove vasih Obitelji ili neznam koga vec. "

  Je li? Onda triba Hrvatima zabranit i vozit bicikle i kretat se ka pješaci. Ili ništa ne triba zabranit, nego obriborit ležeće policajce, a natirat da proradi ljudski faktor nadzora i represije: redari i policajci. Ionako ih samo viđamo s radarima, blokon i olovkon.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_586)

  Svaki pjesak bi triba imat GPS na glavi.To je jedino sigurno.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_147)

  Kad ce se rješit parkiranje na novome putu u luksicu , navecer se nemoze izac mista do ceste, redar ne radi nista u vezi toga !!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6090)

  "Kad ce se rješit parkiranje na novome putu u luksicu , navecer se nemoze izac mista do ceste, redar ne radi nista u vezi toga !!!"

  Ne ureduju prometni redari njanci kraj pošte u Starome, a tamo ima čak i legalni parking, pa ipak stoka parkira po kolniku.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2223)

  Kome se možemo obratiti za reklamiranje obiteljskog doma "Nela"u Kaštel Lukšiću- nalazimo se 20 m udaljeni od glavne ceste a ne znamo kako da stavimo reklamu na javni prostor? Obraćali smo se u par navrata u općinu i čak elektru jer je tu prije bila reklama ali je skinuta i nikako da dobijemo pravu uputu.

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij