hren

BERKETOVI VIJEĆNICI SUZDRŽANI U ODLUKAMA
Prihodi proračuna, prema rebalansu usvojenom na 16. sjednici Gradskog vijeća Kaštela, rastu za 6,1 milijun, a rashodi za 1,7 milijuna kuna.

Do rebalansa prihoda, uglavnom je došlo zbog očekivanog komunalnog doprinosa Zračne luke, izvanrednih financijskih pomoći kao i knjiženja leasinga za nabavku čistilice, dok će se povećanjem rashodovne strane također osigurati sredstva za knjiženjenabavke kamiona – čistilice, sredstva za energetsku obnovu zgrade Gradske uprave, sredstva za povećani broj sezonskih radnika te sredstva za otpremnine.


Marija Matija Đikić

Otpremnine, u približnom iznosu od milijun kuna bit će isplaćene za šest djelatnika Gradskog vrtića te jednog djelatnika Muzeja, koji su spajanjem Grada i gradskih ustanova u jedinstvenu riznicu, postali tehnološki višak.
Berketovog vijećnika Ivana Kovača zanimala je kalkulacije uštede isplatom tih otpremnina u odnosu na ostanak tih djelatnika u radnom odnosu i preraspoređivanje na druga radna mjesta, a pročelnica Marija Matija Đikić ustvrdila je kako će Grad isplatom otpremnina uštedjeti oko 2 milijuna kuna.

S rebalansom proračuna nisu se složili vijećnici oporbene nezavisne liste Josipa Berketa, koji su bili suzdržani, kao ni vijećnici SDP-a, koji su glasali protiv, no dovoljan broj ruku HDZ-ovih vijećnika osigurao je usvajanje rebalansa.

Porezi isti, izmjene u olakšicama

Vijećnici su raspravljali i o novoj Odluci o porezima, za koju je pročelnica Đikić kazala da nema većih izmjena u odnosu na do sada važeću Odluku, već se samo izbacuje porez za korištenje javnih površina jer se za isti plaća naknada.


Meri Škopljanac Gagić

Pri usvajanju ove odluke usvojen je amandman SDP-ovca Dražena Đakovića u kojem predlaže da se subjekti koji pokreću proizvodne djelatnosti, prve tri godine oslobode plaćanja poreza na tvrtku. Međutim, prijedlog Ivana Kovača da se malim obrtnicima ukine isti porez, a srednjim i velikim poduzetnicima, kao stimulacija razvoja gospodarstva, porez na tvrtku smanji, nije prihvaćen.
Ovom prilikom Berketova vijećnica Meri Škopljanac Gagić spočiala je vodećima u Gradu, kako ne provode najave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, o smanjenju poreza, iako se na tome bazira HDZ-ova predizborna kampanja.
Berketovi vijećnici i pri donošenju ove odluke ostali su suzdržani.


Mili Novak

Strategija uglavnom zbog fondova

Umjesto Goranke Adam, koja je dala ostavku na mjestu člana Povjerenstva za praćenje stanja okoliša, kao peti član djelovat će pročelnik nadležnog gradskog Upravnog odjela, također je bila jedna od odluka na sjednici.

Prijedlog o izradi Strategije razvoja grada usvojen je većinom glasova vijećnika, a kako je obrazložio dogradonačelnik Mili Novak ona će predstavljati osnovu za povlačenje sredstava iz EU fondova, te će biti usklađena s Strategijom razvoja županije.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij