hren

FINANCIRANJE ZŠU I OSTALE TEME
Djelovanje komunalnih redara pred nadolazeću sezonu, uređenje ulica i prodaja Vinalka bila su neka od rijetkih pitanja na ovoj sjednici Gradskog vijeća, pa je aktualni sat trajao svega nešto više od dvadesetak minuta.

Razlog tome, vjerojatno leži i u činjenici da na aktualnom satu nisu sudjelovali vijećnici SDP-a, koji su s tog dijela sjednice izostali zbog službenih obveza. Inače, u radu ove 14. sjednice sudjelovalo je 16 od 25 vijećnika, pa je nezavisni vijećnik Josip Berket uputio prijedlog predsjedniku Gradskog vijeća Denisu Ivanovića, s obzirom na prethodne uskršnje blagdane, da se pozivi i materijali za sjednicu dostavljaju najmanje tri ili četiri radna dana prije sjednice.

Pred sezonu

HDZ-ovac Joško Oštrić postavio je pitanje o uništenoj rampi na kupalištu Gojača, zbog čega na istu plažu ulaze vozila, a njegovo drugo pitanje odnosilo se na djelovanje redara zbog sve većeg broja vlasnika kućnih ljubimaca koji ne poštuju propise, pa su javne površine pune životinjskog izmeta.
Kako mu je odgovorio upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj, utvrdit će se stanje rampe te iznaći i urediti rješenja kako vozila ne bi ulazila na plažu, a zamjenik Mili Novak izvijestio je kako će uskoro krenuti kontinuirane akcije komunalnih redara sa sankcijama neodgovornim vlasnicima kućnih ljubimaca.


Marinka Parčina

Propuštena kupovina Vinalka?

Nezavisni Ivan Kovač otvorio je pitanje uređenja ceste Ante Starčevića u Kaštel Sućurcu, a Marinku Parčinu i Josipa Berketa zanimalo je je li Grad propustio priliku za kupovinu Vinalka u Kaštel Starom, budući da je Dalmacijavino u stečajnom postupku prodano u kompletu sa cjelokupnim vlasništvom.
Gradonačelnik Ivan Udovičić ustvrdio je da su na objektu Vinalka postojale dvije plombe zbog kojih nije želio preuzeti odgovornost za takvu kupovinu, no kako će provjeriti kako je prodaja obavljena, jer Grad nije odustao od kupovine tog spomeničkog objekta, na koju ima pravo prvokupa po zakonima. 


Ivan Udovičić

Naknada za pomoć Imunološkom zavodu

Ivan Kovač otvorio je i pitanje kako Grad ili vijećnici mogu pomoći u akciji za spas Imunološkog zavoda u Zagrebu.
Ivan Udovičić obavijestio je vijećnike kako je iz Udruge gradova bila pokrenuta inicijativa da se svi gradovi uključe u pomoć Imunološkom zavodu, no kako se to kosi za zakonskim propisima, a nije prihvatljiva ni mogućnost da Grad bude suvlasnik istog.

Nakon kraćeg dogovora, kaštelanski vijećnici su postigli dogovor da za navedenu svrhu uplate jednu svoju mjesečnu vijećničku naknadu, pa će tako na račun Imunološkog zavoda iz kaštelanske vijećnice stići oko 26 tisuća kuna.


Sandra Zokić

Bez sredstava za kategorizirane sportaše

Na ovoj sjednici usvojena je odluka o usklađenju procjene ugroženosti stanovništva od katastrofa, Plan mreže dječjih vrtića za slijedeću pedagošku godinu, izmjena Odluke o osnivanju Zapovjedništva civilne zaštite i drugo.

Prihvaćeno je i financijsko izvješće Zajednice sportskih udruga, kao i Detaljni plan raspodjele sredstava sportskim udrugama za ovu godinu.
Kako je kazala pročelnica Sandra Zokić radi se o raspodjeli sredstava koje je proračunom namijenjeno ZŠU, a sredstva su raspodjeljena udrugama u četiri grupe, a prema postojećem Pravilniku.
Među primjedbama našla se primjedba Josipa Berketa o izostavljanju financiranja kategoriziranih sportaša, kao i primjedba nezavisne vijećnice Meri Škopljanac Gagić o paušalno utvrđenom iznosu za loko vožnju zaposlenika ZŠU.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij