hren
 

NAGRADE POJEDINCIMA I UDRUGAMA
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, koja će se održati 4. ožujka povodom proslave Dana grada, bit će uručena javna priznanja pojedincima i udrugama, koji su svojim radom na određeni način pomogli društvenom životu Kaštela i njohovih građana.

Jednoglasnom odlukom svih vijećnika usvojeni su prijedlozi Komisije za dodjelu javnih priznanja, pa će tako biti dodijeljene dvije nagrade za životno djelo, tri osobne nagrade za 2014. godinu, četiri skupne nagrade za 2014. godinu, kao i jedna posebna nagrada za humanost.

Nagrade za životno djelo primit će posmrtno Ante Dadić za doprinos u razvoju planinarstva i dugogodišnji rad u HPD Kozjak, te za izuzetne zasluge u Domovinskom ratu. Ista nagrada pripast će i don Boži Renjiću za poseban doprinos promicanju duhovnog razvoja, za humanitarno djelovanje te za obnovu sakralnih objekata u Kaštel Gomilici.


don Božo Renjić

Osobne nagrade pripast će posmrtno dugogodišnjem vatrogascu Ivanu Miolinu, Mariu Pašaliću za osobita postignuća u nogometu te maestru Jurici Karuzi koji svoj pečat ostavlja u kulturi Kaštela.

Skupne nagrade primit će udruga umirovljenika Lažani, za 15. obljetnicu djelovanja i doprinos životu umirovljenika, udruzi mladih Koma za 10. obljetnicu i doprinos u organizaciji brojnih zabavnih i humanitarnih događanja, bratovštini Gospe od Karmela za doprinos u obnovi sakralnih objekata i organiziranju različitih događanja, te Udruzi tjelesnih invalida, koji su obilježili 20 godina postojanja te doprinose kvaliteti života osoba s invaliditetom.

Posebna nagrada za humanost pripast će Mariu Čurkovu za nesebično spašavanje života članu posade broda.

 Mario Čurkov

Na prijedloge Komisije nije bilo posebnih primjedbi, osim što je SDP-ovac Dražen Đaković imao primjedbe na kratka obrazloženja dodjele nagrada, odnosno činjenicu da su navedene obljetnice koje su neke udruge proslavile.

- Nagrade se dodjeljuju za izniman doprinos u prošloj godini, a ne zbog toga što je neka udruga obilježila neku godinu djelovanja, te stoga nabrajanje obljetnica nije potrebno – ustvrdio je Đaković.

Vijećnici Berketove liste i SDP-a, kritizirali su činjenicu da Komisija u prijedloge nije uvrstili Udrugu antifašističkih boraca za skupnu nagradu te dugogodišnju ravnateljicu Muzeja Ankicu Babin za nagradu za životno djelo.
Predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja Denis Ivanović, ustvrdio je kako je to odlučeno većinom glasova članova Komisije i kako se radi o osobnim odlukama, te nema službenog obrazloženja. HDZ-ovac Joško Botić, inače i sam član Komisije za javna priznanja, obrazložio je izostavljanje Ankice Babin činjenicom da „ima vremena za njenu nagradu, zar moramo svakoga nagraditi odmah po završetku karijere?“

Umjesto 5 tisuća sada 10 tisuća kuna

Iako je prvotni prijedlog Komisije za dodjelu javnih priznanja bio da se nagrađenima za životno djelo dodjeli novčana nagrada u iznosu od 5 tisuča kuna, kako je izvijestio Denis Ivanović, naknadno je održana telefonska sjednica Komisije, pa je pred vijećnike stigao prijedlog da novčana nagrada iznosi 10 tisuća kuna, kao i u godinama ranije.
Vijećnici su taj prijedlog jednoglasno prihvatili.


KOMENTARI:

Stari Komentari (26)

 • (Gost_6076)

  Nažalost, JA opet nisam dobio. Nisu me ni predložili, nisam u ni jednoj partiji (stranci).

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4869)

  a sučuraške maškare?
  za najbolju povorku i mašogadur?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4135)

  A, Joško je stopira nagradu Ankici...koja legenda:)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9113)

  zašzo bi tribala dobit nagradu ako je za posal primala plaću?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3809)

  Bravo a zasto je tribala,da dobije jer je bila ravnatellj ma zamisli onda svi koji su radili ka ravnatelji javnih ustanova.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3105)

  Znači svi koji rade posa za plaću ne smiju primati nagrade.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_182)

  Nigdi takvih sirovina ka u hdz-u kaštela

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1143)

  Malo je reć sirovine... Svi skupa pročitali dvi knjige-ala Kerum...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8766)

  Nebitna je Ankica, nego vijećnik Joško koji će u idućem mandatu biti gradonačelnik i jednostavno nas je strah njegovih rapidnih ambicija!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_167)

  Odgovara: # 359934

  A dobro si reka.. primitivizam u svom sjaju:(

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6212)

  a niste izbirali prijašnjeg načelnika za totalni nerad tijekom svog mandata? Mogli ste također biti pametni i izabrati unaprid ovoga ( koji već je ) za životnu nagradu za nerad.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9092)

  Predstavnici HDZ Kastela posebno gradski odbor su najprimitivnije sto je hdz u Hrvatskoj ikad iznjedrio.Oglušili su se na 8 članova Hdz Kaštela što su švercali oružje.Ajde Joško Botić sigurno ces reci da ne poznaješ sina od svig pokojnog susjeda.Nije me sram sto sam član HDZ nego se sramim Hdz Kaštela i njegovog najprimitivnijeg sastava ikad.Pa da li ste nagradu udruzi Koma iliti članici hdz Marijani Vulas ex Sulje koja je itekako bila financirana od HDZ za sve sto je radila voditeljskih poslova i slično, i to od amaterizma.Sramota ma sramota gdje živimo

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7162)

  "Nije me sram sto sam član HDZ nego se sramim Hdz Kaštela i njegovog najprimitivnijeg sastava ikad."

  A Ivo? Nadan? ostala ekipa? Srami se.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4872)

  a ča je odgođena dodjela imena dvorani u sućurcu?
  Ja san se osobno veselija ča je naš proslavljeni košarkaš knez trpimir jema dobit priznanje za sve one isparane mrižice koje je svojin košima ispara.
  ćudin se ovima iz mjesnog odbora kako nisu to progurali do kraja.
  oni prosjek koši nije a mislin da i neće dugo jemat niko, ka ča je jema naš trpimir

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7217)

  dugo ti je trn u oku kad si joj i djevojačko zapamtija :) evo san je baš malo gugla, po meni mirita taj bokun karte na kojen piše nagrada

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9089)

  oću vam reć da su svi bili na plaći od grada i profesionalci i amateri...nije bitno prezime niti mi je trn...a dalo bi se puno za reć...al amater uvik ostaje amater i žalosno je što je to najviši nivo koji se može postić...a u Kaštelima je sve na cijeni šta je amatersko...više niko ne vodi ni festivale, a u nas i u konobi triba...porezni obveznici sve se to plaćaju o tome vam govorim...toliko da je gđa Babin bila na plaći...stvorit jednu respektabilnu ustanovu...šta je ovom našem HDZ-u...jasno mi je da su svome meceni i prirepcima tribali dat....al ne vrednovat svarne rezultate...pa koji to svećenik u Kaštelima nije gradio Ljubo Pavić, Ćorić, Vuco je najviše ostavio iza sebe, don Mate crkvu sagradio...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5471)

  (Gost_9092) PRIJAVI ADMINISTRATORU
  Predstavnici HDZ Kastela posebno gradski odbor su najprimitivnije sto je hdz u Hrvatskoj ikad iznjedrio.Oglušili su se na 8 članova Hdz Kaštela što su švercali oružje.Ajde Joško Botić sigurno ces reci da ne poznaješ sina od svig pokojnog susjeda.Nije me sram sto sam član HDZ nego se sramim Hdz Kaštela i njegovog najprimitivnijeg sastava ikad

  ali ti je ostali dio hdz-a čistiji. i kod vas vridi ono "riba od glave smrdi", a tebe nije sram.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3309)

  ljadnici vi sad ka dilite lekciju joli ali on je samo jedan od sedam članova komisije.ako je on krivo nešto napravija zar i onih drugi sedam je u redu,pardon šest.a što se tiče nagrada uvik je neko zakinut,ali stvarno zar babimka mora odma dobit iako je možda i to u redu.nemislim da je dotični loš kao osoba a to što je u hdz.to sigurno nakome smeta.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8212)

  jole javija si se jeli?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1114)

  Podigli vi sa 5 000 na 10 000 kuna . Ča je vas briga da je kriza, da svit nema a ča je najžalosnije nema više ni boc u kontejnerima. Brige vas vamizi je dobro ka u loju.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7019)

  Bolje da su digli iznos nagrade,ionako će dobitnici zasluženih nagrada kao istinski humanitarci sredstva preusmjeriti potrebitima.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8764)

  uspređuješ keruma i botića ,kerum je za botića križ na marjanu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9098)

  jo davan je bit ćlan komisije,ma koga bi vi birali,siguro koga iz beograda ili maldenovca.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8094)

  "jo davan je bit ćlan komisije,ma koga bi vi birali,siguro koga iz beograda ili maldenovca."

  ja bi izabra Grozdanića, gospoju knjižničarku i Bik Commerce.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8136)

  goste8764 ti si jedna nulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.jerbo ti nikad nećeš biti onoooooooooo,jer si malo zaostao u razvoju...a ovo je već EU.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8094)

  "uspređuješ keruma i botića ,kerum je za botića križ na marjanu"

  Oba se pogrešno prezivaju.

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij