hren

NAGRADE POJEDINCIMA I UDRUGAMA
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, koja će se održati 4. ožujka povodom proslave Dana grada, bit će uručena javna priznanja pojedincima i udrugama, koji su svojim radom na određeni način pomogli društvenom životu Kaštela i njohovih građana.

Jednoglasnom odlukom svih vijećnika usvojeni su prijedlozi Komisije za dodjelu javnih priznanja, pa će tako biti dodijeljene dvije nagrade za životno djelo, tri osobne nagrade za 2014. godinu, četiri skupne nagrade za 2014. godinu, kao i jedna posebna nagrada za humanost.

Nagrade za životno djelo primit će posmrtno Ante Dadić za doprinos u razvoju planinarstva i dugogodišnji rad u HPD Kozjak, te za izuzetne zasluge u Domovinskom ratu. Ista nagrada pripast će i don Boži Renjiću za poseban doprinos promicanju duhovnog razvoja, za humanitarno djelovanje te za obnovu sakralnih objekata u Kaštel Gomilici.


don Božo Renjić

Osobne nagrade pripast će posmrtno dugogodišnjem vatrogascu Ivanu Miolinu, Mariu Pašaliću za osobita postignuća u nogometu te maestru Jurici Karuzi koji svoj pečat ostavlja u kulturi Kaštela.

Skupne nagrade primit će udruga umirovljenika Lažani, za 15. obljetnicu djelovanja i doprinos životu umirovljenika, udruzi mladih Koma za 10. obljetnicu i doprinos u organizaciji brojnih zabavnih i humanitarnih događanja, bratovštini Gospe od Karmela za doprinos u obnovi sakralnih objekata i organiziranju različitih događanja, te Udruzi tjelesnih invalida, koji su obilježili 20 godina postojanja te doprinose kvaliteti života osoba s invaliditetom.

Posebna nagrada za humanost pripast će Mariu Čurkovu za nesebično spašavanje života članu posade broda.

 Mario Čurkov

Na prijedloge Komisije nije bilo posebnih primjedbi, osim što je SDP-ovac Dražen Đaković imao primjedbe na kratka obrazloženja dodjele nagrada, odnosno činjenicu da su navedene obljetnice koje su neke udruge proslavile.

- Nagrade se dodjeljuju za izniman doprinos u prošloj godini, a ne zbog toga što je neka udruga obilježila neku godinu djelovanja, te stoga nabrajanje obljetnica nije potrebno – ustvrdio je Đaković.

Vijećnici Berketove liste i SDP-a, kritizirali su činjenicu da Komisija u prijedloge nije uvrstili Udrugu antifašističkih boraca za skupnu nagradu te dugogodišnju ravnateljicu Muzeja Ankicu Babin za nagradu za životno djelo.
Predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja Denis Ivanović, ustvrdio je kako je to odlučeno većinom glasova članova Komisije i kako se radi o osobnim odlukama, te nema službenog obrazloženja. HDZ-ovac Joško Botić, inače i sam član Komisije za javna priznanja, obrazložio je izostavljanje Ankice Babin činjenicom da „ima vremena za njenu nagradu, zar moramo svakoga nagraditi odmah po završetku karijere?“

Umjesto 5 tisuća sada 10 tisuća kuna

Iako je prvotni prijedlog Komisije za dodjelu javnih priznanja bio da se nagrađenima za životno djelo dodjeli novčana nagrada u iznosu od 5 tisuča kuna, kako je izvijestio Denis Ivanović, naknadno je održana telefonska sjednica Komisije, pa je pred vijećnike stigao prijedlog da novčana nagrada iznosi 10 tisuća kuna, kao i u godinama ranije.
Vijećnici su taj prijedlog jednoglasno prihvatili.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij