hren

RASPRAVLJANO O KONCESIJAMA, TEMATSKOJ SJEDNICI, IMENIMA ULICA I OSTALIM TEMAMA
„Knez Trpimir“ nije adekvatno ime za novu sportsku dvoranu, složili su se svi govornici na ovu temu na 13. sjednici Gradskog vijeća, no nisu se složili da u ovom trenutku prihvate prijedlog, koji je iznio SDP-ovac Matko Kuzmanić i pojedini vijećnici s Berketevo nezavisne liste, da ime nove dvorane nosi ime Sokolana.

Među onima koji su dali kritike na prijedlog Komisije za imenovanja, a na osnovu prijedloga Vijeća mjesnog odbora Kaštel Sućurac, osim Kuzmanića bili su i Marinka Parčina, Josip Berket, Ivan Kovač i Dražen Đaković. U svojim izlaganjima naveli su više razloga, a s njima se u dijelu iznesenog složio i predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Mario Duvnjak.  On se složio da nije potrebno razmetati se imenom kneza Trpimira, no iznio je mišljenje da bi bilo dobro utvrditi odakle dolazi ime i pojam Sokolana, budući da se navedeno područje u Sućurcu zove Sustipan.
Duvnjak je potom zatražio petominutnu stanku, kako bi se vijećnici HDZ-a dogovorili na ovu temu, a nakon stanke, predsjednik Komisije za imenovanja Boško Džolić službeno je povukao prijedlog o imenu „Knez Trpimir“ s dnevnog reda sjednice, a o imenu će se odlučivati kada se utvrde želje javnosti.


Boško Džolić

Koncesije za pražnjenje jama

Prema izvješću pročelnika za komunalu, nakon što je raspisan javni poziv za dodjelu 7 koncesija za pražnjenje i odvoz otpadnih voda, javilo se 8 ponuditelja, od kojih je njih 6 dostavilo svu potrebnu dokumentaciju. Vijećnici su odlučili dodijeliti koncesije svih šestero ponuditelja, a poziv za sedmu koncesiju bit će odmah ponovo raspisan.

Izmjene u odluci o socijalnoj skrbi

Na prijedlog pročelnice Sandre Zokić, vijećnici su usvojili izmjene u Odluci o socijalnoj skrbi, u dijelu sufinanciranja troškova stanovanja za građane iz sustava socijalne skrbi, jer se, kako je kazala pročelnica, određene odredbe do sada nisu pokazale pravičnima u praksi.
Tako će, u skladu sa Zakonom, od sada naknadu troškova stanovanja moći ostvariti svi korisnici zajamčene minimalne naknade, i to u visini polovice iznosa zajamčene naknade. U troškove stanovanja ulaze troškovi električne energije, vode, komunalne naknade, najamnine i slično.


Dražen Đaković

Ispravke imena ulica i imenovanja

Određene gramatičke i pravopisne greške u dosadašnjim odlukama o imenovanju ulica u Kaštelima, kao i pojednostavljenje nekih imena te ispisivanje opisnih podataka na velike ploče, razlozi su promjena u odlukama o imenovanju ulica za sva kaštelanska naselja, što su vijećnici usvojili bez posebnih primjedbi.
Primjedbe je dao tek Dražen Đaković, koji je ustvrdio da će postavljanje novih ploča koštati Grad, te se upitao tko je kriv za gramatičke greške i kome je trebalo stvarati trošak Gradu radi ovakvih stvari?

Nova imena ovom prilikom dobile su tri ulice, koje do sada nisu imale ime. Od toga su dvije u Kaštel Lukšiću, koje će nositi imena Put Sinjala i Put Gajina-Ostrožina, te jedna u Kaštel Novom, Put Budožića.

Bez politiziranja o zaključcima tematske sjednice

Vijećnici su usvojili i zaključak s tematske sjednice o stanju okoliša na području bivše tvornice Jugovinil, koje je izložio dogradonačelnik Zoran Bonacin.

Matko Kuzmanić izrazio je zadovoljstvo utvrđenim stanjem i zaključcima, no još je jednom pozvao gradonačelnika Ivana Udovičića na ispriku javnosti zbog dugogodišnje obmane i krivih informacija, što je navelo Marija Duvnjaka da s govornice pokuša odgovoriti kroz političke konotacije. Predsjednik Vijeća Denis Ivanović oduzeo mu je riječ, te je usvajanje zaključka završeno složno i bez politiziranja.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (36)

 • (Gost_5929)

  Botiću, ne izlazi govoriti, sramotiš sebe i hdz-e

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4156)

  Jeg..... Bog skim se oni bave i primaju dobre place, za nevirovat je, ako su i skolovani nisu se odrekli ni sela ni primitvizma, jos i dosta misli kad obuces Marku da su sve rjesili. U kojoj ja ovo pokrajini zoven 100 m od mora.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8645)

  "...predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Mario Duvnjak. On se složio da nije potrebno razmetati se imenom kneza Trpimira, no iznio je mišljenje da bi bilo dobro utvrditi odakle dolazi ime i pojam Sokolana, budući da se navedeno područje u Sućurcu zove Sustipan."
  Nije mi jasno šta se treba utvrđivat? Nešto šta se zove Sokolana već od početka prošlog stoljeća tako se zove, di je problem. I ako ćemo pravo, Sustipan je zapadno od Sokolane, Sokolana je dio Peca, a na mistu "pokojnoga" Jugovinila su ostaci crkve sv. Stipana (zatrpani kad se radila tvornica!!!) po kojem se predio zove Sustipan.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5101)

  Podržavam vječnika Duvnjaka. Da to Sokolana nije po jugoslavenskom sokolu. Triba to ispitat

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4148)

  Netko se pitao kojim se sportom bavio knez Trpimir. Duboko vjerujem da je bio vrstan mačevalac!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2612)

  Hebi ga kad nas povijesti uče nepismeni uhljebi ali sami smo krivi,oni znaju povijest Sućurca a jučer su došli.....!Heba i PROTA

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1091)

  Koi redikuli .

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9136)

  Je li jugoslavenski ili hrvatski sokol ima vježbaonu na Sokolani? Ili oba?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7222)

  E moj Džoliću;prijatelju ratni,zar se isplati gubiti energiju i vrijeme oko imena dvorane?
  Zar se isplati tratiti vrijeme sa tzv.političkim uhljebima?
  Je li ima ijedan poginuli hrvatski branitelj iz domovibskog rata,pa da dvoranu nazovemp njegovim imenom?
  Ne znam,možda se varam,ali sve sam bliže mišljenju da ovaj narod ne zaslužuje bolji život;jer svi su pokvareni,samo im doniraj udrugu i dodaj po obiteljima za pripomoć pokoju kunu i vldati ćeš....
  Postavimo si pitanje,je li ovo država o kojoj smo sanjali 1989-1990,je li ovo naša Hrvatska ili samo država dobro umreženih političkih elita bez obzira na stranačku pripadnost.
  Zar naša predsjednica ne odašilje poruku da se uhvatimo rada zajedno,ili u Kaštelima i dalje vrijedi uzrečica da je jedino Hrvat i čovjek onaj koji je član HDZ-e.
  Što su oni ostali-možda stoka sitnog zuba.
  Dajte ljudi,uozbiljite se,ponavljam dajte dvorani ime poginulog branitelja;i nastavite raditi na dobro naših Hrvatskih Kaštela!
  Savjest neka bude na prvom mjestu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1209)

  Ime dvorane triba bit Hrvatskih branitelja i gotovo.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8091)

  Sokolska drutva za tjelesne vježbe i "nacionalnu svijest" najprije su se pojavila u Pragu 1862, a na području Hrvatske 1874. u Zagrebu. Uvođenjem kraljevske velikosrpske diktature u Jugoslaviji 1929. sokolska društva u toj državi postaju jugonacionalistička ili skračeno "orjunaška". U Kaštelima su tada bila najpoznatija 3 takva društva: Sućurac, Lukšić i Donja Kaštela. Bila im je težnja okupljati mladež u sportskom i unitarističkom duhu jugonacionalizma. To je podijelilo Kaštela unutar svakog mjesta, pa su npr. u Lukšiću postojala 2 takva sokolaška društva kao i dvije limene glazbe: hrvatska i "orjunaška". Sokolanom se zvao objekt ili teren gdje se održavao taj sport i politika, što je bilo podržavano režimom iz Beograda, a hrvatsko potiskivano. Dolazilo je i do međusobnih fizičkih obračuna. A u Sućurcu je predio nazvan Sokolana najprije
  bio s arheološkim starorimskim ostacima i kasnije crkvicom sv. Stipana pa se to područje prvotno zvalo Sustipan na kojem je kašnje izgrađen Jugovinil.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5227)

  Najprimjerenije ime bilo bi "141.BRIGADE HV".
  Zar se plašimo svoje povijesti???

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8091)

  Zašto o ovom "nesportskom" problemu ne progovore i "stručnjaci" iz profesionalnih ustanova u Kaštelima, kao što su Muzej grada Kaštela, kulturno društvo "Bijaći" i pojedine oficijelne kulturne udruge, koje su ili financirane kroz osobne dohotke ili sufinancirane iz godišnjeg proračuna Grada Kaštela? A gde su i pojedinci "kulturnjaci" i etablirani intelektualci Kaštela, nego se to prepušta samo "vjećnim vjećnicima" i komentatorima "sitnog zuba"?!

  oko 5 godina prije
 • es (Gost_2194)

  Bravo gos 1209 i gos 5227 toje pravo ime

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8186)

  Gost_5227)
  Najprimjerenije ime bilo bi "141.BRIGADE HV".
  Zar se plašimo svoje povijesti???

  20 godin da je rat završija , narod sve siromašniji i bez posla , dica kruva gladna a vi trošite vrime na ime jedne bezvezne dvorane.jeli kaštelanska , je. onda neka bude dvorana kaštela i završite s tim. ostavite se kralji, knezi, i brigada. srušili ste spomenike onim brigadama da bi mogli stavit svoje .pa koji ste vi svit

  oko 5 godina prije
 • ja (Gost_2612)

  1)ANTUN ANTUNOVIĆ, 2)SOKOLANA3)VITO BOŽIN. I GOTOVO VIŠE!
  PA OVDI SE RADI O S. P. O. R. T. U

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2356)

  jeli gradonačelnik objasnio građanima grada Kaštela koja je uloga njegova člana GO HDZ u švercu oružja i droge a obećao je i dali ga je tko od vjećnika pitao o sigurnosti u gradu ili su njima bitne nebitne stvari za građane Kaštela.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_173)

  Ako je to sportski objekt dajte ime po nekom nasem sportasu ili po zasluznom gradjaninu ili poginulom heroju u obrambenom ratu svejedno al kuzmanica ignorirajte. Ko da ga nema. Tako i djakovica. Od njih nista dobra ne dolazi.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8186)

  ja (Gost_2612)
  1)ANTUN ANTUNOVIĆ,

  ajde malo opširnije čime je on zadužija kaštela osim šta je bija u službi za vrime ndh

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2612)

  Goste 8186 ne mogu virovat da nisi čuja za pokojnog,kad bi iša navodit šta je učinija za sport općenito tribalo bi po ure ali najvažnije od svega da je taj GOSPODIN bija čisti volonter a danas bi to dobro naplatili.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3212)

  http://s14.postimg.org/izubynb7l/18264_1548216205430426_2459076832296335520_n.jpg

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2612) (Gost_8186)

  znam ga ,ali kao gospodina koji se bavija samo sobom

  oko 5 godina prije
 • (Gost_182)

  Nek se dvorana zove ORJUNA. To je isto ka i sokolana

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8162)

  Prijedlozi:Športska dvorana
  1.Sedam Kaštela
  2.141 brigade HV
  3.Vila Kozjaka
  4.Sv.Roko
  5.Hrvatskih branitelja
  6.Cesarica
  ......

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7162)

  "Dajte ljudi,uozbiljite se,ponavljam dajte dvorani ime poginulog branitelja"

  Može. Jednoga od onih koji su ovjekovječeni bistom.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7162)

  Šta ne bi pitali pravu "struku": povjerenstvo za imenovanja ulica grada Kaštela? Oni su nebrojeno puta precizno, utemeljeno u narodnoj volji i bičajima, sa osobitim istančanim smislom za mjeru i političku korektnost izminjali imena ulica, naravno uz uvođenje kaštelanske Ilice.

  oko 5 godina prije
 • ja (Gost_7115)

  Kažete pitajte struku...........ovdi se radi o SPORTU pa zar nebi bilo logično da budu uključeni sportski djelatnici koji bi bili sigurno domišljatiji i pošteniji.A što se tiče SOKOLANE .....Mile ovo je za tebe.......ZOVI SAMO ZOVI SVIĆE SOKOLOVI !

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4181)

  Odgovara: # 359873

  Sustipan je na mistu di je Jugovinil, Sokolana se zvala Peca, tamo i potok Peca utiče u more.
  Šta se sokolskih društava tiče, ona su bila sportska, a priča vezana za ideologiju i orjunaštvo je također dio sokolskih društava, ali i prošlost se ne može izbrisat.
  Mislim da nije ni potriba, jer sokol, Sokol i Sokolana ne asociraju na orjunaštvo u nijednom pogledu!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4181)

  Odgovara: # 359936

  Nije istina! Zašto ljudi imaju potribu komentirat nešto u šta nisu upućeni!?!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5471)

  Zar naša predsjednica ne odašilje poruku da se uhvatimo rada zajedno


  je ,ali pod vašom komandom.
  (Gost_2612)
  Goste 8186 ne mogu virovat da nisi čuja za pokojnog,kad bi iša navodit šta je učinija za sport općenito tribalo bi po ure ali najvažnije od svega da je taj GOSPODIN bija čisti volonter a danas bi to dobro naplatili.
  nema veze, počmi navodit. upstalom zašto nisi ranije spominja dotičnoga nego tek sada.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6239)

  Goste5471 a šta misliš da sidnemo ujutro na kavu pa razmjenimo ko šta zna a ko ne zna o sportu u nas?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7162)

  "pa zar nebi bilo logično da budu uključeni sportski djelatnici koji bi bili sigurno domišljatiji i pošteniji"

  Na primjer, čukun-čukun-čukun unuk poznatoga hrvatskoga tenisača - kneza Trpimira?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6239)

  Ma koji Trpimir.Ali priznaj goste 72162 da ljudi koji su dugo u sportu i imaju puno godina/a uzdravutijelu zdrav duh/realniji bi bili !

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8212)

  a kako nikome nije palo napamet da se dvorana zove:

  Sportska dvorana HDZ?

  valjalo bi nagradit gradske oce za 20tak godina vladavine i unaprijeđenje grada.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1114)

  Vidi našeg franje je mu lipo stoji uniforma. Svaka čast

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8094)

  "valjalo bi nagradit gradske oce za 20tak godina vladavine i unaprijeđenje grada."

  Već su se oni sami nagradili.

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij