hren

RASPRAVLJANO O KONCESIJAMA, TEMATSKOJ SJEDNICI, IMENIMA ULICA I OSTALIM TEMAMA
„Knez Trpimir“ nije adekvatno ime za novu sportsku dvoranu, složili su se svi govornici na ovu temu na 13. sjednici Gradskog vijeća, no nisu se složili da u ovom trenutku prihvate prijedlog, koji je iznio SDP-ovac Matko Kuzmanić i pojedini vijećnici s Berketevo nezavisne liste, da ime nove dvorane nosi ime Sokolana.

Među onima koji su dali kritike na prijedlog Komisije za imenovanja, a na osnovu prijedloga Vijeća mjesnog odbora Kaštel Sućurac, osim Kuzmanića bili su i Marinka Parčina, Josip Berket, Ivan Kovač i Dražen Đaković. U svojim izlaganjima naveli su više razloga, a s njima se u dijelu iznesenog složio i predsjednik kluba vijećnika HDZ-a Mario Duvnjak.  On se složio da nije potrebno razmetati se imenom kneza Trpimira, no iznio je mišljenje da bi bilo dobro utvrditi odakle dolazi ime i pojam Sokolana, budući da se navedeno područje u Sućurcu zove Sustipan.
Duvnjak je potom zatražio petominutnu stanku, kako bi se vijećnici HDZ-a dogovorili na ovu temu, a nakon stanke, predsjednik Komisije za imenovanja Boško Džolić službeno je povukao prijedlog o imenu „Knez Trpimir“ s dnevnog reda sjednice, a o imenu će se odlučivati kada se utvrde želje javnosti.


Boško Džolić

Koncesije za pražnjenje jama

Prema izvješću pročelnika za komunalu, nakon što je raspisan javni poziv za dodjelu 7 koncesija za pražnjenje i odvoz otpadnih voda, javilo se 8 ponuditelja, od kojih je njih 6 dostavilo svu potrebnu dokumentaciju. Vijećnici su odlučili dodijeliti koncesije svih šestero ponuditelja, a poziv za sedmu koncesiju bit će odmah ponovo raspisan.

Izmjene u odluci o socijalnoj skrbi

Na prijedlog pročelnice Sandre Zokić, vijećnici su usvojili izmjene u Odluci o socijalnoj skrbi, u dijelu sufinanciranja troškova stanovanja za građane iz sustava socijalne skrbi, jer se, kako je kazala pročelnica, određene odredbe do sada nisu pokazale pravičnima u praksi.
Tako će, u skladu sa Zakonom, od sada naknadu troškova stanovanja moći ostvariti svi korisnici zajamčene minimalne naknade, i to u visini polovice iznosa zajamčene naknade. U troškove stanovanja ulaze troškovi električne energije, vode, komunalne naknade, najamnine i slično.


Dražen Đaković

Ispravke imena ulica i imenovanja

Određene gramatičke i pravopisne greške u dosadašnjim odlukama o imenovanju ulica u Kaštelima, kao i pojednostavljenje nekih imena te ispisivanje opisnih podataka na velike ploče, razlozi su promjena u odlukama o imenovanju ulica za sva kaštelanska naselja, što su vijećnici usvojili bez posebnih primjedbi.
Primjedbe je dao tek Dražen Đaković, koji je ustvrdio da će postavljanje novih ploča koštati Grad, te se upitao tko je kriv za gramatičke greške i kome je trebalo stvarati trošak Gradu radi ovakvih stvari?

Nova imena ovom prilikom dobile su tri ulice, koje do sada nisu imale ime. Od toga su dvije u Kaštel Lukšiću, koje će nositi imena Put Sinjala i Put Gajina-Ostrožina, te jedna u Kaštel Novom, Put Budožića.

Bez politiziranja o zaključcima tematske sjednice

Vijećnici su usvojili i zaključak s tematske sjednice o stanju okoliša na području bivše tvornice Jugovinil, koje je izložio dogradonačelnik Zoran Bonacin.

Matko Kuzmanić izrazio je zadovoljstvo utvrđenim stanjem i zaključcima, no još je jednom pozvao gradonačelnika Ivana Udovičića na ispriku javnosti zbog dugogodišnje obmane i krivih informacija, što je navelo Marija Duvnjaka da s govornice pokuša odgovoriti kroz političke konotacije. Predsjednik Vijeća Denis Ivanović oduzeo mu je riječ, te je usvajanje zaključka završeno složno i bez politiziranja.

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij