hren
 

VIJEĆNIČKA PITANJA 13. SJEDNICE
Vijećnici SDP-a na ovoj sjednici Gradskog vijeća bili su posebno aktivni tijekom sata vijećničkih pitanja i prijedloga, a pitanja nadležnima nisu izostala niti od strane vijećnika s Berketove liste te većinskog HDZ-a.

Tako su SDP-ovci Matko Kuzmanić i Dražen Đaković još jednom otvorili pitanje raspisivanja natječaja za mjesto pročelnika za komunalu, spočitavši između ostalog gradonačelniku Ivanu Udovičiću da je u svom odgovoru na prošloj sjednici dao naslutiti da se natječaj ne raspisuje jer privremeni pročelnik nije pristao ostati pročelnikom, a gradonačelnik ne može naći osobu od povjerenja, odnosno da će se natječaj raspisati samo formalno. Isto tako kazali su kako gradonačelnik krši pojedine gradske odluke jer više od godinu dana nije raspisao natječaj.

Gradonačelnik je tek ustvrdio da ne krši Zakon, te kako je u svemu najbitnija kvalitetna osoba koji obavljaju posao pročelnika.

Dražena Đakovića zanimalo je i je li točno da je Grad tijekom 2014. godine donirao školi HDZ-ovog viječnika u Splitu, Hrvoja Marušića, oko 35 tisuća kuna. To je opovrgla pročelnica Sandra Zokić, podsjetivši vijećnika da su ta sredstva uplaćena jer se radi o usvojenom programu, po javnom pozivu, „Za zdravi osmijeh Kaštela“, koji se provodi u školama i koji su ravnatelji ocijenili kvalitetnim i potrebnim.

Matko Kuzmanić ovom je prilikom pitao gradonačelnika Udovičića hoće li se ispričati javnosti zbog dugogodišnje obmanjivanja o štetnosti i zračenju na području buvšeg Jugovinila, na što je Udovičić odgovorio da se ne može ispričavati za nešto što nije znao, a rezultate istraživanja nije znao do nedavno.

Ima li Grad utjecaj na stanje u prostoru?

HDZ-ovac Branimir Matijaca pitao je koliko Grad može utjecati na prostorne planove, a vezano uz bazne stanice teleoperatera. Prema riječima dogradonačelnika Milija Novaka Grad je stao uz svoje građane, poslao niz dopisa, te slijedi i sastanak s teleoperaterom. Novak je naveo i mogućnost zahtjeva Saboru o izmjenama pojedinih zakonskih propisa kako se bazne stanice ne bi dalje tretirale kao jednostavne građevine.

Nezavisni vijećnik Ivan Kovač postavio je nekoliko pitanja, između ostalog i koliki je utjecaj Grada na stnje u prostoru, navevši pri tome izgradnju azila za životinje u zoni M1, zbog čega je zaustavljen bilo kakav razvoj na tom području te smanjena vrijednost okolnih zemljišta. Stalna tema šetnice od Sućurca do Gomilice i ovaj put se našla na popisu Kovačevih pitanja, a gradonačelnik Udovičić konstatirao je da iz Kemokompleksa nema pomaka i da se neka rješenja mogu pronaći pri eventualnim izmjenama GUP-a u kojima postoji mogućnost da se u slučaju da stanje ostane ovakvo, cijeli prostor proglasi zelenom zonom.

- Ujedno je Vlada najavljivala odluke o alatima kojima bi se naveli vlasnici određenih zemljišta da ih privedu svrsi, pa možda i to bude jedan od načina da se nešto pokrene u ovom slučaju – konstatirao je Udovičić.

Uređuju se projekti i kreće sa sanacijom

Na ovoj sjednici Gradskog vijeća moglo se iz odgovora nadležnih, a na pitanja nezavisne vijećnice Marinke Parčine, saznati da je ugovor o sanaciji trošne kuće u ulici Ivana Danila u Kaštel Starom, potpisan nedavno, a radovi započinju u ponedjeljak, kao i da će 25. veljače biti održana tematska sjednica Gradskog vijeća o turizmu.

Nadležni su odgovorili i na pitanja Josipa Berketa o luci županijskoh značaja u Kaštel Starom te lučici na Sokolani u Kaštel Sućurcu, prema čemu će luka u Starom ući u županijski plan tek za 2016. godinu, jer  su razgovori i usklađivanja s Konzervatorskim odjelom u Trogiru bili nešto duži, no krajem godine bit će izdana lokacijska dozvola. U projektu lučice u Sućurcu bilo je nekih nepravilnosti, koje se ispravljaju, pa će se i taj projekt nastaviti s malim zakašnjenjem.

Veliki grad i komunalno redarstvo

SDP-ovac Filip Plećaš dao je prijedlog da Grad poduzme korake kako bi se u Zavodu za statistiku Kaštela vodila kao jedinstven veliki grad, a ne sedam naselja, što za sobom vuče određene posljedice.

Kroz pitanja i odgovore gradonačelnik Udovičić upoznao je vijećnike da je u komunalno redarstvo nedavno preraspoređen inženjer građevine, koji je zadužen za predmete bespravne izgradnje, te da će jedan od komunalnih redara uskoro početi obavljati poslove prometnog redara, kako je i najavljeno ranije.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_4105)

  Jaka aktivnost sdpovih viječnika....di fali točka di je viška zarez i dali je ko šta reka. Bilo bolje da se pozabave radom Kaštelanskih staklenika di side u udobnim foteljama u nadzornom odboru!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1376)

  Moga si na tečaj pravopisa

  oko 5 godina prije
 • gf (Gost_2194)

  Sta oce sds Matko Kuzmanic i Drazen Dakovic uvjek nesto traze sami neznaju sta oce

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8723)

  sdp sve puca od njihove aktivnosti a o berketovoj ne triba niti govorit vise

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3237)

  Ne triba niko ništa pitat. Ni Berket ni Sdp. Sve institucije sele iz grada koji to nije nego sedam sela. Hdz nije briga a komentatori ne razumu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5929)

  gospođa Parčina, svaka van čast, borite se za Kaš tela, a niste kaštelanka, a ovi ostali guraju samo svoje interese, poživili nam

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5045)

  Najgori ste u svemu. Kada će početi raditi e-građevinske. Nikada. U informatici ste nula. Velike plaće imate za ono malo što dajete. Katastar , do kada. Nikada. Nikada od vas pomoći. Zaostali ste za vremenom. Važno je gomilati birokraciju i mijenjati zakone prethodne vlasti. Jadni mi s vama. !991 je Hrvatska postala država , a vi ste još uvijek samo na planovima.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2106)

  Bratija samo laprda a mi jos pijemo vodu iz bunara i kenjamo u jame,zaostali smo trista godina za normalnim svitom,bitno da birokratskih uhljeba ima koliko hoćeš nesposobnih i bahatih.Nikad nećemo naprid dok je sve po zaslugama ,tetki i stričevima.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1235)

  Gost_2106)
  Bratija samo laprda a mi jos pijemo vodu iz bunara i kenjamo u jame


  to je tvoj izbor. ja san se rodija 45-e u kaštila donja. bila je kanalizacija i bila je voda na funtanan po selu. bilo je i mirina , a ti sad 70 god.kasnije kukaš da piješ vodu iz bunara i imaš jamu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_142)

  mene zanima zašto škovacin ne kupi pseća govna i zašto komunalni redari ne pišu kazne vlasnicima pasa koji ne kupe govna svojih ljubimaca i ne vode ih na uzici

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7162)

  " zašto komunalni redari ne pišu kazne vlasnicima pasa"

  Komunalni redari njanci ne pišu kazne za dvonožne beštije koje izlivaju jame u potoke ili po putima, pasja kakica je kap u moru kaštelanske govnarske elegije.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7223)

  :):D:o:p:(;)

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij