hren

VIŠAK ZAPOSLENIH, MANJAK PRIHODA, RASHODI SLIČNI KAO I PRIJE
Kada su s govornice Gradske vijećnice oporbeni vijećnici iznosili kritike na račun polugodišnjeg financijskog izvješća, moglo se čuti njihovo mišljenje kako gradska vlast nije usmjerena prema investicijama, a u skladu s kritikama, SDP-ovi vijećnici glasali su protiv izvješća, dok su Berketovi vijećnici ostali suzdržani.

Marinka Parčina u ime kluba vijećnika s Berketove liste kazala je kako ne mogu biti zadovoljni stanjem proračuna, no kako će se s konačnim ocjenama strpiti do kraja godine.

Vijećnici SDP-a Matko Kuzmanić, Dražen Đaković i Filip Plećaš bili su konkretniji u svojim kritikama.

- Rezultati u proračunu su poražavajući. Koliko i kako Grad funkcionira vidljivo je po prihodima, a oni su loši. Što je Grad napravio za privlačenje investicija – dio je pitanja Matka Kuzmanića, a Dražen Đaković podsjetio je kako je baš dogradonačelnik Mili Novak u prošlom sazivu Gradskog vijeća prozivao gradonačelnika Berketa za prenapuhane proračune, te je ustvrdio kako je proračun Grada u prvom polugodištu realiziran tek za trećinu.

http://www.kastela.org/images/stories/novosti/2014/04/djakovic.jpg
Dražen Đaković

- Nisam radostan što to moram reći, ali ste lošiji gradonačelnik od bivšeg – kazao je Đaković Udovičiću na kraju svog izlaganja.

Višak od 20 zaposlenika u Gradskojupravi

Gradonačelnik Ivan Udovičić uvažio je Đakovićvo mišljenje no naveo je kako je ovu vlast dočekalo 17 milijuna kuna duga, koji je sada sveden na oko 8 milijuna, kako se Grad suočio s tri ovrhe od približno 2,5 milijuna kuna, nastale u posljednjih 25 godina, kako je ove godine povrat poreza bio veći nego prošle godine, a što se tiče investicija u stalnom je kontaktu s vlasnicima područja Jugovinila, Palacea i drugih gdje se očekuju investicije u turizam. I ovom prilikom Udovičić je naveo višak od 20 zaposlenika u Gradskoj upravi, te ponovio kako će Grad nastojati u slijedećim godinama taj broj zaposlenih svesti na potrebnu brojku.

Inače, kako je izvijestio savjetnik za financije Anđelko Drnasin, prihod u prvih šest mjeseci ove godine manji je u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 11 posto, realni rashodi za materijalne troškove su nešto manji, a troškovi za plaće porasli su za 6 posto, no to je objasnio prelaskom radnika iz tvrtke Zeleno i modro u Vlastiti komunalni pogon.

Komunalni redari uprihodovali samo 700 kuna?!

SDP-ovi vijećnici glasali su protiv, a Berketovi vijećnici bili suzdržani i u odlučivanju o Izvješću o radu gradonačelnika, koje je dobilo potrebnu većinu glasovima HDZ-ovaca.

U svom izvješću gradonačelnik Udovičić naveo je projekte, financijske segmente, javnu nabavu, protokolarne aktivnosti, poslove vezane uz komunalno gospodarstvo, gradnju i prostorno planiranje, gospodarstvo, društvene djelatnosti i sve ono u čijem je radu Ured gradonačelnika sudjelovao ili donosio odluke.

http://www.kastela.org/images/stories/novosti/2013/09/gv3/ivan%20udovicic.jpg
Ivan Udovičić

Za ovo izvješće Matko Kuzmanić, kako je kazao, u šali bi mogao reći da mu nedostaje samo Pelješki most. Kuzmanić je Udovičiću spočitao da je u izvješću navedeno djelovanje pojedinih ustanova i institucija, s kojima gradonačelnik nema nikakve veze. Kuzmanić se posebno osvrnuo na dio u izvješću o komunalnim redarima.

- U dijelu o komunalnim redarima stoji kako su oni preventivno djelovali i upozoravali.... je li posao komunalnih redara da upozoravaju ili naplate prekršaj. Uprihodili su 700 kuna?! Gdje su oni, ja ih nikada nisam vidio na ulici... – kazao je Kuzmanić.

Njegov kolega Filip Plećaš Udovičiću je uputio primjedbu na činjenicu da u izvješću stoji kako su gradonačelnik ili njegovi opunomoćenici sudjelovali u radu skupština određenih poduzeća, no kako Gradsko vijeće nema saznanja o tom radu, za razliku od godina ranije. Ovom prilikom Udovičić se složio da na jednoj od idućih sjednica budu podnesena izvješća o radu u skupštinama trgovačkih društava.

Kuzmanić je u jednom dijelu ipak pohvalio gradonačelnika Udovičića, a njegova pohvala bila je usmjerena uz angažman oko nastavka radova brze ceste kroz Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari (23)

 • (Gost_5231)

  Prihodi grada manji, rashodi povećani, trećina proračuna izvršena... a tek nešto više od godinu dana na vlasti.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8653)

  sdp plan 21
  sta oni imaju bit za i protiv

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9231)

  Sta ti je Ivane sa pustim savjetnicima jesu li oni visak.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7201)

  Neka naseg ivana. Kuzmanic bi ima bar duplo vise savjetnika. Samo to se nece dogodit nikad pa ni onda.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7171)

  Najjači su komunalni redari. Ništa ne rade a ivan ih štiti

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2261)

  kako neće bit viška zaposleni kad ih je El kapitano za vrime prošlog manadata zaposlija sigurno priko 20 bliže 30 u Gradu , jer je mora ispunit dogovor svojih partnera. Ko je šiša proračun i građane Kaštela, neka mislu ovi šta su došli na vlast. Beki zapošljava sve više i više a proračun mu pada, sada lipo jedri kupija Adriachem za 30 milijuni, zaposlenici ostali bez dugovanja. Ko i je ono savjetova da se ne proda Adrichem za 60 milijuna kuna i bija ono Spasitelj, da je prodato za 60 milijuni radnici bi bili dobili isplatu svojih potraživanja.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8732)

  a kako bi jidrija bez savjetnika

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8601)

  gostu 2261: stvarno si ušenak, pojist ces se od zavisti. Neka te, i ne miritaš boje :p

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2239)

  Tribat će puno vrimena da se popravi Berketova rastrošnost,a ovi Kuzmanić da ima obraza da bi davno ostavku na šta je doveja SDP u Kaštelima.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9132)

  Berket rastrošan bez savjetnika, a Udovčić štedljiv sa 10 savjetnika po 15 000kn misečno!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2181)

  uvaženi gostu 8601 , molim da demantirate ako je nešto netočno napisano, ja ču se ispričat, nikada neću vrijeđati pa makar se ne slagao s tuđim mišljenjem, želim Vam sve najbolje u životu i Vašoj obitelji, molim služite se činjenicama.

  oko 6 godina prije
 • 2261 (Gost_4547)

  Ko i je ono savjetova da se ne proda Adrichem za 60 milijuna kuna i bija ono Spasitelj, da je prodato za 60 milijuni radnici bi bili dobili isplatu svojih potraživanja.


  tebi je poznato ko je savjetovao i ko je bija kupac. zašto nisi ništa učinija?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5712)

  zašto glođete kost na kojoj nema mesa, da bog još deset berketa u kaštela, svima bi bilo bolje, posao, posao........

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6622)

  Od 1990 koliko godina ukupno HDZ uništava? Ne spominjite SDP koji u Kaštilima nikad nije vladao. Lako je trošiti tuđi teško zarađeni novac otet radniku i smrtniku za birokraciju koja se stalno bogati i množi.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6137)

  dosta komunizma

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7185)

  Dajte malo bolju prestavu, zašto Vas plaćamo?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9215)

  najbolji su zaposlenici općine: njizi vizi iđe nu!!!!!!,i pametnizi

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8099)

  onaj na cesti u lukšiču je dobija zeru patine višak iz opčine pošaljite da ga uglancaju

  oko 6 godina prije
 • (Gost_157)

  Uprihodili 700 kn :D:D:D:D:D:D
  A cilo selo daje po septičkim jamama, gaziš po govnima o pasa a krupni otpad oko svakog kontejnera
  U Kaštelima triba vlast. V L A S T!!!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7098)

  Ovo je jedini grad u HR koji je poveća iznose za plaće uposlenika

  oko 6 godina prije
 • (Gost_136)

  Peko dođi na Polinovac glomazni otpad te čeka netko to u redovito baca. Smetati u Novom i Stafilicu ne metu ulice i ljude to zivcira ako ih plaćam neka rade svoj posal.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6141)

  "Peko dođi na Polinovac glomazni otpad te čeka netko to u redovito baca. "

  Slikaj ga, uploadaj sliku i šišni ovde link.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1232)

  cesta brzinom 7,7 m po danu, rade li to dvojica ili jedan radnik

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij