hren

IZABRANO NOVO KULTURNO VIJEĆE TE RAVNATELJ MUZEJA
Iako su Marinka Parčina, vijećnica s Berketove liste i SDP-ovac Dražen Đaković imali primjedbe na način kandidiranja članova, ali i svrhu rada Kulturnog vijeća, te unatoč suzdržanim glasovima cijele oporbe, Gradsko vijeće izabralo je nove članove Kulturnog vijeća.

Pročelnica Sandra Zokić, ovom je prilikom kazala kako će nastojati Kulturno vijeće što više uključiti u kreiranje politike kulture u gradu, pri čemu će Kulturno vijeće ocjenjivati programe udruga, ali ne i odlučivati o dodjeli financijskih sredstava.

Odlukom Gradskog vijeća članovi Kulturnog vijeća u idućem mandatnom razdoblju bit će profesorica Marica Tadin, voditeljica KUD-a Ante Zaninović i organizatorica različitih manifestacija; učiteljica i knjižničarka Tatjana Šijaković Katarinček, koja između ostalih referenci ima i onu suorganizatorice nekoliko kulturnih događanja; elektrotehničar Dino Šimera, tehnički direktor VDP-a i član klape Cambi; učiteljica Marijana Vulas, organizatorica brojnih kulturnih događanja, voditeljica plesnog kluba i predsjednica KOM-e, te kamenoklesar Ivan Biliškov, organizator Ljetne škole, organizator koncerata dobre glazbe, član i prvi čovjek HGD Biranj, kao i dosadašnji predsjednik Kulturnog vijeća.

Novi ravnatelj muzeja jednoglasno

Kvalitetne reference za obavljanje svog novog radnog mjesta, ima i Ivan Šuta, koji je jednoglasno izabran za novog ravnatelja Muzeja Grada Kaštela, umjesto Ankice Babin, koja odlazi u mirovinu.

Ivan Šuta diplomirani je arheolog i profesor povijesti, koji u Muzeju Grada Kaštela radi od 2002. godine, na radnom mjestu kustosa. Samostalno je vodio više zaštitnih istraživanja prapovijesnih i antičkih nalazišta na području Kaštela i okolice, bio je član ekipe koja se bavila podmorskim istraživanjima na Resniku, Trsteniku i Brižinama u Kaštel Sućurcu, sudjelovao je i brojnim u drugim arheološkim istraživanjima.

Veći dio njegovog rada odnosi se na istraživanje antičkih Sikula , a za izložbu Antički Sikuli, zajedno s Ivankom Kamenjarin dobio je prestižnu nagradu Hrvatskog arheološkog društva. Brojne izložbe, seminari, znanstveni skupovi... tek je dio onoga zbog čega je odluka o novom ravnatelju Muzeja bila jednoglasna.

Javne površine, koncesije

Na ovoj, 11. sjednici Gradskog vijeća usvojena je Izmjena odluke o plaćanju naknade za nedostajuće parkirališno mjesto, pa će naknada umjesto dosadašnjih 60 tisuća kuna iznositi 25 tisuća kuna.
Izmjene je doživjela i odluka o dodjeli javnih površina na korištenje, a vijećnici su donijeli i srednjoročni plan davanja koncesija u trogodišnjem razdoblju te Plan izdavanja koncesija u 2015. godini.
Prema odluci vijećnika Grad će postati vlasnik zemljišta, kojem je namjena kupalište, a koje je do sada bilo u vlasništvu PZ Kaštelacoop, površine 452 metra četvorna za što će platiti 463 tisuće kuna.


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_6102)

  Parčinka, ideš mi na živce, ali ti skidam kapu za Antunovića, kuco i Čagalj i Udovičić.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7826)

  Hvala gđi. Babin što je kulturno oplemenila naš grad. Čestitamo gosp. Šuti!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5107)

  Odlukom Gradskog vijeća članovi Kulturnog vijeća u idućem mandatnom razdoblju bit će ... elektrotehničar Dino Šimera, tehnički direktor VDP-a i član klape Cambi...

  ahahahahahhahahahhahhahhahahhahahhahhhhahahhahahahhahah

  pa koga vi adezeovi činite ludin ili je vas niko takvin napravija

  oko 6 godina prije
 • ghost (Gost_7108)

  Ankica Babin je bila pravi primjer neadekvatnog ravnatelja, a Šuta je upravo suprotno...Svaka čast na izboru jer je on najkvalitetniji djelatnik navedenog muzeja. Nadam se da će imat prilike napravit za muzej s ove pozicije, koliko je napravija ka Arheolog!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7636)

  Sram bilo onog ko je ovo gore napisa jer nema pojma o počecima stvaranja muzejske djelatnosti na području grada Kaštelaa, za čiji dug put stvaranja je itekako zajedno s nekolicinom entuzijasta zadlužna gđa. Babin. A o mladim tićin sve najbolje želim u nadi da se nece pretvorit u mlade lavove Maras, Bauk, Grčić.Usput i oni su ka puno obećavali.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7736)

  Gđa Babin je izvorna dama koja je napravila puno za kulturu Kaštela. Nažalost, danas se svi osjećaju kompetentni komentirati tuđi rad, a da o njemu ni pojma nemaju... Gđa Babin, uživajte u mirovini, zaslužili ste!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5169)

  Hvala vam što ste ovom gradu uz oživljenu kulturnu scenu dali mogućnost da se osjeća gradom u pravom smislu pored svog kiča kaštelanskog amaterizma i beznađa i lutanja kulturnog ljeta.Čast iznimkama.Hvala vam na svemu lijepom i sretno!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4089)

  Kulturno vijeće: KUD, knjižnica, učiteljica, klapa, Biranj. Ništa protiv ljudi, neke znam i osobno, ali izbor je jako loš.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8099)

  da kulturno viječe u kaštelima ma koga vi zajebajete koja kultura

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4089)

  Marijana Puljak o problematici splitskih kulturnih vijeća “Slažemo se kako je pojam uglednog djelatnika teško procijeniti, ali iskustvo rada i djelovanja u kulturi apsolutno je dokazivo. Također, za neke je članove neupitan sukob interesa jer rade u udrugama koje su korisnici prostora ustanove u čijem bi upravnom vijeću trebali sjediti i odlučivati o dodjeli prostora te ustanove”.
  Naime, Zakon o kulturnim vijećima (NN 48/04) kaže:
  Članak 3. stavka 1.
  Vijeća imaju pet članova. Za članove Vijeća imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici iz područja umjetnosti i kulture koji svojim dosadaš­njim dostignućima i poznava­njem problema vezanih za utvrđiva­nje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvare­nju ci­ljeva zbog kojih je Vijeće osnovano.
  Članak 4. stavka 2.
  Član Vijeća ne može biti osoba koja ima udio u vlas­ništvu ili sudjeluje u upravljanju pravne osobe koja obavlja djelatnosti u kulturi iz područja kulturnog vijeća.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9222)

  Tko je gospodin Šuta???

  oko 6 godina prije
 • 7108 (Gost_1241)

  šta gđi babin fali, a gosp. šuta pritiče. dali je bilo još kandidata za to mjesto i koje su njiove reference.

  oko 6 godina prije
 • Nas Iko (Gost_1032)

  Moj Iko...:)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_150)

  o kakvom mi to Kulturnom vijeću govorimo kad tamo sjedi tip koji nema ni škole ni znanja a najmanje kulture u ophođenju s ljudima. Gleda samo sebe i svoj interes i to svi znaju a dalje mu se smješkaju iako bi ga najradije ..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9211)

  bice mlijecna kultura:D

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij