hren

UKRATKO S 11. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA
Sve točke dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća su usvojene jednoglasno ili većinom glasova, pa je tako diplomirani arheolog Ivan Šuta, izabran jednoglasno za novog ravnatelja Muzeja Grada Kaštela, koji će na tom mjestu zamijeniti dugogodišnju ravnateljicu Ankicu Babin, koja odlazi u mirovinu.

Kulturno ili HDZ-ovo vijeće?

No nisu se svi vijećnici složili oko izbora novih članova Kulturnog vijeća. Berketova vijećnica Marinka Parčina uputila je primjedbu na nedostatak širine u predlaganju kandidata, konstatirajući da se Kulturno vijeće može jednostavnije nazvati - HDZ-ovo vijeće. I SDP-ovac Dražen Đaković složio se  kako u predlaganju kandidata nije bilo širine, ali je i prozvao nadležne za zanemarivanje glavnih ciljeva osnivanja Kulturnog vijeća.
Novi članovi u Kulturno vijeće izabrani su s suzdržanim glasovima oporbenih vijećnika.

Nova parking mjesta

Sjednica je i ovog puta imala više komunalnih tema, a svakako treba spomenuti odluku o povećanju broja parkirališnih mjesta s naplatom, pa će uskoro u Kaštelima biti 170 novih parking mjesta. Isto tako uz ovu točku treba spomenuti i najavu gradonačelnika Ivana Udovičića, koji donosi tu odluku, da će cijena karte za 1 sat parkiranja iznositi 3 kune.

Radun i Rudine dobili UPU

Vijećnici su usvojili urbanističke planove uređenja Radun i Rudine, prihvatili su izvješće gradonačelnika Ivana Udovičića za prvih šest mjeseci ove godine, kao i proračunsko izvješće za isto razdoblje. Vijećnici su također prihvatili zaključak o pokretanju postupka za izbor članova Savjeta mladih kao i program i financijski plan Savjeta mladih za 2015. godinu.

Tko koga može zadovoljiti?

U prvom dijelu ove sjednice, zabilježena je upitna komunikacija dogradonačelnika Milija Novaka i Berketove vijećnice Meri Škopljanac Gagić. Naime, nakon što je Škopljanac Gagić, pitajući nadležne o temi energetske učinkovitosti, izjavila da nije zadovoljna, Novak joj je odgovorio kako je „on ne može zadovoljiti“.

Njegov odgovor izazvao je smijeh u dijelu vijećnice, posebno dijela njegovih kolega iz redova HDZ-a, a Škopljanac je u pauzi novinarima izjavila kako je neprimjereno, da on kao dogradonačelnik Kaštela, daje takve izjave, te da bi u nekom kulturnom društvu on za takve izjave trebao dati ostavku na funkciju.

-  Međutim kako se mi nalazimo tu gdje se nalazimo, gdje se takvo ponašanje smatra normalnim. ništa nije čudno, no za mene takvo ponašanje nije normalno – zaključila je Škopljanac.

Mili Novak, kazao nam je kako je već nekoliko puta odgovarao na istu temu,ovog puta još ju je, kako kaže,  dodatno obrazložio, te je svoju konstataciju o zadovoljavanju, bez ikakvih primisli, kazao u smislu odgovora.

- Ne znam, možda je bilo nespretno izrečeno, ali u niti jednom trenutku nisam pomislio ono što su pojedinci shvatili. Moj odgovor bio je usmjeren samo temi o kojoj se govorilo i nikada sebi ne bih dozvolio loše ophođenje prema kolegicama ili bilo kojoj ženskoj osobi. Žao mi je što me se krivo shvatilo, ali niti sam imao namjeru, niti sam želio izreći nešto loše – komentirao je Novak.

Uskoro o svemu više uz video snimke…


KOMENTARI:

Stari Komentari (21)

 • (Gost_7244)

  Bravo gospođo Parčina, Vi jedini možete kazati "car je gol", a zašto, jer Vaš obraz nije zašporkan.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3207)

  da kulturno vijeće???? Ovi su potonuli na dno!!!

  oko 6 godina prije
 • dc (Gost_230)

  Poledajte kakose drug Josipovic Mlanovic Jovanovic Pusic ponasaju

  oko 6 godina prije
 • vrlo (Gost_104)

  jednostavno, da bi izbjegla bilo koja vlast da su njezini članovi u bilo kojem vijeću, u ovom slučaju kulturnom vijeću, sve kulturne udruge na području grada neka se sastanu i između sebe izaberu predstavnike u kulturno vijeće i problem rješen. Uostalom političarima tamo nije mjesto.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2158)

  , Novak joj je odgovorio kako je „on ne može zadovoljiti“.

  ja virujem da to od njega niko ne očekuje jer je "mlaka voda". da je pravo muško nebi to ni reka ,a pogotovo na radnom mjestu.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3206)

  Reakcija vijećnika je uistinu jadna i primitivna

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5162)

  Čovjek pošteno priznaje a neki se kriju iza nepotpisanih komentara. Mislim da je to još veća nemoć

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7103)

  Nove lokacije naplate parkinga u Kaštelima?

  Očekujte još više nagužvanih auta uzduž ulica i stare ceste.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3093)

  Bilo je čudno da Ravnateljicu Babin i prije nisu smjenili jer je ona jedina ostala na rukovodećem mjestu a da nije iz redova HDZ dakle oćekivan potez s obzirom tko upravlja gradom,nije mi jasno šta se čudite za kulturno odnosno KRADEZE vjeće.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3265)

  Prava desničarska retorika. Bravo! Eto nan još jednoga Ante Kovačevića:

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7163)

  Mislim da su prljave misli svih koji su izraz zadovoljiti shvatili u bilo kakvom značenju osim u kontekstu zadovoljstva odgovorom na pitanje. Ovo samo pokszuje koliko su jadni i novinari koji o ovome pišu kao i oni koji to tako shvaćaju.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9219)

  Znači kad ona kaže zadovoljiti to je jedno značenje a kad on kaže drugo??? Bavite se glupostima umisto da pišete šta je napravljeno u izvještaju o radu gradonačelnika. Biće ništa nije napravljeno ps pišete p...rije.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2801)

  Šta piše u izvješću gradonačelnika?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3611)

  Zadovoljiti se može svakako. Zašto svi promisle u seksualnom smislu? Zapravo oni frustrirani to mogu shvatiti u tom kontekstu. Ako budete spominjali rast zapošljavanja ili radt prihoda pazite na izraze jer će vas shvatiti naopako! :D

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5162)

  Odgovara: # 351180

  goste 3093 , ravnateljica Babin nije smijenjena već odlazi u mirovinu jer je navršila godine staža za mirovinu, a ni novoizabrani ravnatelj Ivan Šuta nije član HDZ-a. ne laprdaj ako nemaš pojma.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2158)

  jedan dogradonačelnik ako želi bit vjerodostojan onda treba znat kako odgovorit na pitanja. zadnjih godina svi se spuštaju na nivo jednog keruma misleć da dvosmislenost odaje mudrost.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4236)

  Od cilog vijeća pišete o zadovoljavanju? Vjerovatno se o nečem važnijem i gorem ne smi pisat?! Koga se štiti?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4112)

  Bit ćeš moja ili ničija,garavušo garava...počelo je počelo.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2158)

  ničeg nije bilo važnog na tapetu. oni samo glume demokraciju a na funkcije će doć već po dogovorenom ključu.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2093)

  Koga se štiti?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2937)

  kakvo Kulturno vijeće!? tko su ti ljudi unutra ,tko je njih izabra i po kakvoj školi'? po čemu su oni to zaslužili da budu u tom vijeću'?ma dajte molim vas sramota !

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij