hren

GRADSKO VIJEĆE - MEĐUSOBNA PROZIVANJA I OPTUŽBE OBILJEŽILI VIJEĆNIČKA PITANJA
Prikupljanje otpada, dozvola Cemexu za gospodarenje otpadom, zapošljavanje ili otkazi radnicima te komunalni problemi, bile su teme ovotjedne sjednice Gradskog vijeća Kaštela, koje su u vijećnici izazvale povišene glasove u komunikacijI između vlasti te vijećnika s Berketove nezavisne liste.

Prihod tvrtke upola manji od rashoda

Vijećnik Josip Berket u svom pitanju osvrnuo se na mirovanje tvrtke Zeleno i modro, ustvrdivši da su Kaštela jedini veliki grad u državi koji nema svoje komunalno poduzeće, jer imati poduzeće pitanje je odgovornosti i nadležnosti. Berket je u osvrtu na organiziranje odvoza otpada također prozvao nadležne zbog, kako je kazao, nezakonitog trošenja proračunskog novca za kupovinu kontejnera, iako građani za usluge odvoza smeća plaćaju tvrtki Čistoća.


Josip Berket

Upravitelj Vlastitog pogona i trenutni direktor tvrtke Zeleno i modro, Ivan Čagalj odgovorio je Berketu kako ova tvrtka nije zaživjela na pravi način, navodeći pri tome da je mjesečni prihod od parkiranja 30 tisuća kuna, dok za plaće radnicima svaki mjesec treba izdvojiti duplo više. Čagalj je kupovinu kontejnera obrazložio dosadašnjom praksom i potrebom za čišćim gradom.

Berket - nema zabrane, Bonacin - ima!

U svom obraćanju s govornice Berket je komentirao najavu Grada o podizanju tužbe protiv izdavatelja dozvole Cemexu, a kao glavni problem trenutnog stanja naveo je prostorne planove Županije, u kojima nema zabrane loženja goriva iz otpada,  iako je dogradonačelnik Zoran Bonacin ustvrdio da čak u 10 članaka jasno stoji da loženja u županiji ne smije biti.

- Vi tužite državu za zakone države. I u ovom slučaju važna je nadležnost i nitko od vas do sada nije kazao kako Grad nema nadležnosti u ovom slučaju. Spriječiti ovakvo stanje može samo Prostorni plan županije, i za to su se trebali zalagati oni koji su iz ovog grada bili ili jesu u Županiji – poručio je Berket, te na Bonacinovu prozivku da se, za razliku od sadašnje vlasti nikada nije javno očitovao o stavu prema loženju goriva iz otpada, ustvrdio da on takav stav ne samo da je iznosio u javnost nego i potpisao.


Zoran Bonacin

Nekadašnji gradonačelnik, dogradonačelniku Bonacinu je također uputio pitanje stanja preostalog kamena pokraj sućuračkog groblja, odnosno nelegalnog deponija kamena, teme zbog koje je Bonacin kao ondašnji predsjednik mjesnog odbora podnio prijavu protiv tadašnje vlasti i Berketa, te je Grad platio kaznu za ustupanje kamena općini Podstrana.

Bonacin ga je izvijestio kako su tražili od Ministarstva zaštite okoliša da im kamen ustupi ili proda za potrebe grada, no kako odgovor iz Ministarstva nisu dobili.

DORH utvrdio da Udovičić ne snosi odgovornost

O prijavama i odgovornostima nastavljeno je i kroz slijedeće Berketovo pitanje gradonačelniku Ivanu Udovičiću, hoće li se vrtić Maslina nastaviti graditi prema starom ili novom projektu. To pitanje otvorilo je raspravu između njih dvojice.

- Za taj projekt vi ste mene tužili DORH-u za počinjenu štetu. No utvrđeno je da je sva dokumentacija postojala, da je sve učinjeno u skladu s zakonskim propisima te je pitanje moje krivice i odgovornosti odbačeno - kazao je Udovičić, na što je Berket reagirao te odbio tvrdnju o prijavi Udovičića.


Ivan Udovičić

- Kao gradonačelnik ja sam, zbog nastale milijunske štete na projektu vrtića, tužio nepoznatu osobu, a na DORH-u je da utvrdi tko je krivac, vi, ja ili netko treći – usprotivio se Berket.

Kako su u ovim raspravama svi bili glasniji, te iz klupa upadali sugovorniku u riječ, predsjednik Denis Ivanović nekoliko ih je puta upozorio te najavio moguću opomenu Josipu Berketu. No na kraju opomena je ostala „u ladici“, a Ivanović je najavio rigoroznije postupanje u slučaju kršenja Poslovnika.

Nepotrebno radno mjesto ili revanšizam?

Povišenih glasova za govornicom bilo je i na temu sistematizacije radnih mjesta u Gradskoj upravi. Berketova vijećnica Marinka Parčina pitala je gradonačelnika Ivana Udovičića  je li gradu potreban savjetnik za hortikulturu s obzirom da su Kaštela grad s mnogo zelenih površina, a najave su kako će novom sistematizacijom biti ukinuto radno mjesto savjetnika za hortikulturu.

Parčina je, iako je navela da se njeno pitanje ne navodi za osobu već radno mjesto, očito aludirala na najave kako se to radno mjesto ukida, te da će nekadašnja upraviteljica Vlastitog pogona, u vrijeme Berketovog mandata, Maja Erceg, ostati bez svog radnog mjesta.

Na ovo pitanje gradonačelnik Udovičić poručio je Parčini kako nije posao gradskih vijećnika miješati se u sistematizaciju, te da o sistematizaciji ne želi raspravljati na Gradskom vijeću.


Marinka Parčina

- Ja se nisam miješala u sistematizaciju, već jasno i glasno pitam treba li gradu to radno mjesto. Ako treba kažite, ako ne treba kažite. Ovaj grad pun je zelenila i u vrijeme gradonačelnika Ante Sanadera bila su čak dva savjetnika, u vašem prošlom mandatu jedan, u vrijeme gradonačelnika Berketa također, a odjednom više nije potrebno. Mislim da taj posao mora raditi stručna osoba, a ne pekar, vinogradar ili slično – kazala je Parčina.

- Građane interesira jesu li zelene površine uređene kako treba i nije ih briga  koje je stručno zvanje osobe koja to obavlja. Na meni je odgovornost da poslovi budu obavljeni kako treba, a osim toga na čelu Vlastitog pogona je diplomirani agronom koji je dovoljno stručan – dio je onoga što je Udovičić odgovorio na kraju.

Zeničko, vrtići, lučice, mulovi, Palace…

Marinka Parčina ostala je zakinuta za odgovor vezan uz stanje na prostoru nekadašnjeg Zeničkog odmarališta, a za jedan od odgovora ostala je zakinuta i Nezavisna Kristina Konta koju je zanimalo kako se osiguravaju djeca u dječjim vrtićima.

Na ovoj sjednici, kroz vijećnička pitanja otvorene su teme upravljanja lučicama, rivama i mulovima, uporabnih dozvola za vrtiće, projekta energetske učinkovitosti, odvojenog prikupljanja otpada, trenutnog stanja bivšeg hotela Palace, statusu kupovine Vinalka te druge teme o kojima više možete saznati iz video snimke u prilogu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (56)

Učitaj prethodne komentare
 • samo naprid berkete i marinka (Gost_3092)

  marinka svaka čast samo tako nastavi...tvoj rad će se prpoznati za manje od 3 godine...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8590)

  dorh je reka svoje onda je berket kriv

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1242)

  Sramota kako se pokušava opravdat loženje smeća u Cemexa. Sramota.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5627)

  gradonačelnik;"nije bitno koje je kvalifikacije, glavno da su građani zadovoljni...., sram vas bilo gradonačelniče, priznajete javno da partijsko ugljebljavanje vi provodite, gospođa Parčina, jedina ima morala i ljudskosti u cilom vijeću.Žao mi je da kvarite onu mladost koja sidi i sluša.Gospođo Parčina, budite ustrajni, ća nima blagoslova, nima ni sriće!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2104)

  Udovičić nastavlja realizirati projekte šta je ostavija Berketu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8077)

  A nije ostavija ništa osim duga i KTADEZE uhljeba. Sramota za Maju

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8155)

  bravo za marinku samo tako nastavite...ovo je sramota što je izjavio jedan gradonačelnik ..rečenicom da nije bitno što je završio tko i da građevinar može raditi poljoprivredne poslove ponizio je sve nas s fakultetom koji smo se trudili da da zavrsimo...sramota za ovaj grad i ovu vlast...majo nedaj se uz tebe smo..kolega iz pogona ...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8155)

  Odgovara: # 344683

  slažem se s gostom 5627...gradonačelnikova izjava je sramota za sve visoko obrazovane ljude u gradu kaštelima koji naravno nisu kupili diplome već su ih mukotrpno stekli...

  oko 6 godina prije
 • Majo ereceg nedaj se (Gost_661)

  majo nedaj se ...cijeli pogon je uz tebe ..svaka čast viječnici marinki..marinka samo tako nastavi..

  oko 6 godina prije
 • Majo ereceg nedaj se (Gost_661)

  slazem se s gostom 8155 gradonačelnikova izjava je da nije bitno koje kvalifikacije ima radnik nego je bitan posao je pljuska na cijeli obrazovni sustav u RH..a i na sve visoko obrazovane ljude u gradu kaštelima...jadna gđa erceg što sve mora proživljavati..

  oko 6 godina prije
 • Sramota Vlastitog pogona (Gost_4039)

  situacija koja vlada u vlastitom pogonu je jedna velika sramota za ovu vlast i gđu erceg....poruka koja se ostavlja je budi budala i ne radi nista bit ce ti boje nego da radis kao konj..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8171)

  majo...izdrzi... pravda je spora ali dostižna...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1154)

  <Majo ereceg nedaj se (Gost_661) slazem se s gostom 8155 gradonačelnikova izjava je da nije bitno koje kvalifikacije ima radnik nego je bitan posao je pljuska na cijeli obrazovni sustav u RH..a i na sve visoko obrazovane ljude u gradu kaštelima...jadna gđa erceg što sve mora proživljavati..>

  strašna izjava! ovo je još jedna potvrda istinitosti brojnih komentara na Portalu u kojima su izražavane sumnje u njegovo stvarno obrazovanje. podrška pravoj intelektualki, vridnoj i poštenoj Maji!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6122)

  Maja je za Vrime udovićića došla radit u općinu. I more mu bit zahvalna jer joj je Udovićić da prvi pravi posa u životu. I plaću.
  Kad je Berket doša sve je smjenija i niko ništa nije komentira. Zašto je sad to problem? Ili je problem što Marinki nema ko javljat šta se u općini događa, i pravit usluge njoj i njenin prijateljima. Pas ne laje radi sela nego radi sebe!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8239)

  Svaka vlast ima pravo birati svoje suradnike Berket je smijenio Viculinku, Žanića, Čagalja, Baruna,a Dubravčićku i Bezića je poslao u penziju. Pa Šta se desilo? Neka i Ercegova ide u penziju. Ima dovoljno godina. Treba primiti neku mladu inzinjerku ali iz Kaštela.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2117)

  izjava je na sramotu onome ko ju je izreka.očito je da se nije trudija učit da bi steka diplomu koja se danas stiče na milijun malih načina.
  na mjesto gradonačelnika pogotovo netreba fakultetska diploma pored logistike koju svaki gradonačelnik ima. za to radno mjesto koje predstavlja selo ili grad treba se znat izražavat, jezik barem engleski i najvažnije ne gucat samoglasnike što može odavat manjkavo školovanje.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9116)

  radio to je maja erceg..sjetimo se samo mbm..sljemena itd..majo ne daj se marinka i berkete nastavite samo tako... berket nikome nije da otkaz nego ga je smjenio na nize misto to je bitna razlika od otkaza..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5129)

  Maja Erceg je vridna agronomica koje je puno prije radila i to uspješno i profesionalno nego je došla u općinu. Možete se sramiti šta bezveze blatite ženu, jer osim šta je profesionalka u svom poslu ona je za razliku od drugih agronoma u općini išla i kopat i zalivat, a drugi samo znaju zapovidat iz fotelje , a cviće poznaju samo u vazi ili pitaru. Sramota za ovaj grad. Samo političko uhljebljenje , a prihod grada troše samo na svoje plaće. Ništa u godinu dana vlasti HDZ-a nisu napravili.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4210)

  Ovo prepucavanje tko je što napravio ili nije, može se jednostavno sa istinom zaustavit.Pitam današnju vlast u kaštilima zašto ne iziđete u javnost kakvi vam je nered napravio bivši gradonaćelnik berket,po pitanju zapošljavanja,duga koji je ostavio iza sebe,kako se izgubilo 33 miliuna kuna duga prema gradu od adriachema,napominjem da je veliki dio tog adriachema otkupio upravo gospodin berket,jeli itko odgovarao kako se naplaćivao parking za potrebe marine a zemlja je u vlasništvu države,također bih trebalo preispitat koliko je godišnje plaćao koncesiu za pomorsko dobro i komunalnu naknadu, isto tako bih trebalo provjerit dali ima građevinsku dozvolu za proširenje garaže.Kako vi gđa. Parčinka i ostali niste to stavljali na dnevni red kad ste bili na vlasti,nego sad pišete i govorite o nekom žaljenju,pitam se dali ste vi žalili one koji su ostali bez posla kad ste preuzeli vlast, bilo bi dobro da se ne javljate kao spasitelji jer ste uništili sva dobra u kaštilima.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7137)

  Kad već pišete o smjenama pročelnika imenovanih za vrijeme gosp Udovičića, koji su izabrani na javnom natječaju, nova vlast uvaženog gosp kapetana Josipa Joška Berketa smijenila ih je nezakonitim postupkom. Nije problem u smjenama već u proceduri. Čitavo vrime mandata uvaženog kapetana Berketa rad gradske uprave je bio nelegalan jer je protuzakonito smjenija a onda i sljedom toga imenova nove pročelnike. Uzmite Narodne Novine pa proučite kako se smjenjuju pročelnici.Zašto neko od novinara javno ne pita te ljude kako su smjenjeni, imali bi šta čut.

  oko 6 godina prije
 • opčinari (Gost_8234)

  gospođa Parčina je bila u korektnom odnosu sa svima u opčini, ne treba Maju micati, iz razloga da daje informacije gospođi Parčina, morate odpustiti 70 posto ljudi iz opčine, jer komuniciraju sa Parčinkom.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5150)

  Ivan udovicic je falio - tocno, ali onda kada je Maju uopce zaposlio.
  Da, falio je i drugi put, kada tu istu osobu nije vratio na posao odkuda je dosla za upravitelja pogona.
  Vec ju je ostavio na visoj placi i da sidi nista ne radi, a molim Vas Vi se oko toga prepucajete. - TUZNO ! ! !

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6170)

  Dorh je reka da je udovicic radija po zakonu
  Znaci onaj koji ga je tuzija taj je zakocija maslinu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2117)

  (Gost_7137) kad sve znaš ajde na dorh i prijavi .šta se iscrpljuješ po portalima.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3119)

  (Gost_6170) Dorh je reka da je udovicic radija po zakonu
  Znaci onaj koji ga je tuzija taj je zakocija maslinu

  Pogledaj stanje na terenu, provjeri zemljišne knjige, raspitaj se kod starijih adezeovaca koji znaju sve o tome pa će ti bit jasno što je, tko je i izašto "zakočija Maslinu".

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3888)

  Konačno se na temi mobiliziralo par hdz-ovaca. Spori ste u zadnje vrime.:)

  oko 6 godina prije
 • 3888) (Gost_2117)

  ne vrijeđaj

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3710)

  A šta su oni mislili da če se dogodit nakon šta je berket ostavija dug od 17 milijuna minusa.
  I u boljin firman su se rješavali ljudi.
  Ko god nije ekstra potriban triba ić u penziju. Ako tako triba u firman zašto bi općina bila izuzetak. Sve u penziju dok se bilanca ne popravi. A ostali na minimalac.

  oko 6 godina prije
 • Kapa do poda za gđu Erceg (Gost_8315)

  Maju erceg osobno poznajem i mogu za nju reći samo rijeći hvale...to je jedna iznimno vridna žena ...i cila opcina zna da kod nje vridi pravilo..rad i samo rad rad rad i opet rad...nego puka ljubomora koja je nagora bolest sadašnjih vladajući koji ne mogu trpiti pohvale na njen račun dovela je do toga da joj se preko noći ukine radno mjesto ...svi štue o tome jer se boje za svoju stolicu i to je prava i jedina istina..

  oko 6 godina prije
 • ogorčen (Gost_3316)

  Sram me Joškova izlaganja. Toliko lupetanja u prazno. E pa Joško nije istina da u prostornom planu nije naglašeno da se nesmi palit smeće. Nije gorivo nego otpad. Radi se o dozvoli za otpad. I o kakvim novcima pričaš? Puno ti je za pokrenut upravni spor da zaštitimo zdravje naše dice? Ideš u crkvu i moliš se Bogu? Nisi dovoljno napravija kad si bija gradonačelnik zato i je dovde došlo. Umisto da se pripireš uprite u jedan šćap i zaustavite ovo zlo, ako si čovik.

  oko 6 godina prije
 • gradonačelnikova izjava -sramota za sve one što su završili fakultete radom a ne kupnjom ispita (Gost_5193)

  cila opcina zna da je maja erceg jedna tako poštena i dobra osoba...ovo je čisti mobing što joj se radi od neobrazovanih ljudi.. ti isti su kupili dipome jer nije noramlno da jedan gradonačelnik govori kako nije bitno koju si školu završio ni stručnost nego da je bitan posao...sramota....zato van kad dođete u opcinu šalterski službenici neznaju ni potpisati jer ljudi moji to su van svi uhljebi hdz sa školama...kuhara,pekara itd..

  oko 6 godina prije
 • Marinka parčina - iznimna žena (Gost_5193)

  Odgovara: # 344731

  slažem se goste...nema ko nije drža do g Parčine..zadnji dan kad je išla pozravila se sa svkim djelatnikom grada...i oni kojima nije bila simpatična reči će da je bolja situacija bila u opcini dok je ona bila nego sada...

  oko 6 godina prije
 • Marinka (Gost_9187)

  Kako možete kazat "dobra žena" pogledajte vido kako priti prston i viće ko razmaženo derlište kojem ne more kolač na ruku, moja Marinka vrime je za pribolit izbore ionako te nije tija više za zamjenicu....

  oko 6 godina prije
 • i još (Gost_9187)

  E moj Berket, car je gol, napokon si pokaza puku kaštelanskom di si s cemexom, ma pokaza in prednju ili zadnju stranu svejedno im je.
  Tako zdušno branit cemex za suspaljivanje može samo zaposlenik?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7142)

  HDZ je dotičnu gospođu M. E. uhljebija, a sad je tira ča. Šta tu nije uredu.
  "Ko te dotra taj te potra." Parola politike

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8654)

  Berkete nikad te na poslu bilo noje
  Sprdacina

  oko 6 godina prije
 • marinka sastavi listu za mjesne odbore (Gost_8154)

  goste ni gradonačelnik udovicic nije bas točan na radnom mjestu..tako a se berketu nema sta prigovorit..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1166)

  Kruzeri zicara ukopana pruga rolanje maleskole setnica i druge gluposti zarez je nepotreban za ove gluposti
  Nema se sta prigovorit

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6130)

  gostu 2117. Tko govori da nije prijavljeno?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_4762)

  triba nač ozbiljna novinara a ne žarka i didića. triba objavit kopiju prijave u novine, triba uskoku prijavit.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_8155)

  zadnja sjednica, ni riječi u novinama, da li je to "pokop" slobode medija????????????

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2236)

  Neko se jos nikako ne moze pomirit sa izbornim porazom
  Ogromni kompleks

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5577)

  Od sigurnosti putnika i dice na okretištu u Starome lokalnim vlastima je važniji Grbešin kafić, a njegovi kiosci na stanici u Štafiliću gradu su potribniji od vrtića Maslina. Stara i dobro poznata priča.

  (Gost_3119) (Gost_6170) Dorh je reka da je udovicic radija po zakonu
  Znaci onaj koji ga je tuzija taj je zakocija maslinu

  Pogledaj stanje na terenu, provjeri zemljišne knjige, raspitaj se kod starijih adezeovaca koji znaju sve o tome pa će ti bit jasno što je, tko je i izašto "zakočija Maslinu".

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6049)

  Jeli za kastela najvazniji bija UPU 17
  Jeli koji drugi moga doc prije ovoga
  Marina je najvaznija

  oko 6 godina prije
 • Neuka (Gost_450)

  Obrazovani i sposobni u svakom normalnom gradu zalog su njegove bolje budućnosti. Stoga je sramotna, ali ne čudi, izjava gradonačelnika kojom javnost potiče u prihvaćanju neobrazovanja, neukosti, prosječnosti, pri tom se ponašajući kao provincijski despot koji zaboravlja da se Gradom ne vlada, nego demokratski upravlja. Samo je jedno opasnije od njegovih izjava, a to je šutnja velikog dijela članova Gradskoga vijeća koji kao da su lišeni potrebe građanske angažiranosti i artikuliranja vlastitih stavova. Podrška gospođi Maji. Vjerujem da će ona izboriti svoje pravo.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3635)

  nekad davno kad su kaštela bila težačka a malo ljudi pismeno, znalo se ko ide u koju školu, ko je iša studirat u ZG, koliko je studira i kad je diplomira. štovalo se takve mlade ljude a i oni sami tako školovani odudarali su u ponašanju i odnosu prema poslu. meštri od zanata su bili štovani jer su i oni bili fini u ophođenju s ljudima. ne sičan se da je iko bija bahat na način da je prezira maloga nepismena čovika. roditelji su se trudili da in dica uče i govorili su"uči pa ćeš bit gospodin čovik" danas se izokrenilo. kakvo učenje , kakvi trud kad se za par iljada eura može kupit diploma, a ljudskost i finoća se nigdi ne vidi. nema ideala, ima samo novac, novac kojem se ljudi klanjaju ka šta su se nekad klanjali zlatnom teletu.

  oko 6 godina prije
 • nebudite smišni (Gost_161)

  Ja sam visoko nškolovan, ni jednoj vlasti nisan priklonjen. Kad se javin na nadječaj dobijen odj..nicu, Maju Erceg je na poziciju direktora pogona mogla dovest samo politika, i je dovela je. U pogon je doveja Udovičić okrenila mu je leđa, vrime joj je da ode ča. Politika je dovela pa je normalno i da je špede. Šta bi bilo da svi ostanu u gradu radit koje je politika dovela, koliko bi to bilo pročelničkih i direktorskih plača nebi ostalo pinez niti za papar.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3239)

  Mora bit da su duhovi započeli,a nisu dovršili vrtić Maslinu kad se NE ZNA ko je krivac šta propada već deset godina. Najbolje mu je dat ima kuća duhova!

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9211)

  uf, opet san falija rubriku, mislija san da su vicevi i sale

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4122)

  jeste tako osjetljivi na sve one druge koji su potirani s posla od 90-e?

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij