hren
 

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
U nazočnosti članova Gradskog vijeća, čelnih ljudi Grada, predstavnika kaštelanskih ustanova i udruga te izaslanstava Županije, gradova u okružju i gradova prijatelja Lindlara, Pszczynie, Zaprešića, Kiseljaka i Kupresa te ostalih, jučer je u Kaštel Sućurcu svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Kaštela.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje cvijeća i paljenje svijeća pred spomenikom dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću te u spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Malačkoj.

Pozdravne riječi domaćinima i gostima uputio je predsjednik Gradskog vijeća Darko Varnica, koji se osvrnuo na bogatu kaštelansku prošlost, nešto težu današnjicu, ali i iznio nadu u svjetlije sutra. Pozdravima se pridružio i gradonačelnik Josip Berket, ustvrdivši da bez obzira na političke boje i pripadnosti svi trebamo dati svoj maksimum u razvoju Kaštela, napominjući da su Kaštela u slićnoj situaciji kao i ostatak države te da se u vrijeme krize i recesije nije moglo mnogo više napraviti.

U glavnom dijelu sjednice Berket i Varnica uručili su pojedinačne i skupne nagrade Grada.

Nagradu za životno djelo ove je godine dobio Miroslav Sokol, za 60 godina rada i doprinosa razvoju društvene zajednice. Kako je Sokol zbog bolesti bio spriječen preuzeti zasluženu nagradu, to je umjesto njega učinila supruga Ljubica, koja se zahvalila predlagateljima i onima koji su odluku o nagradi donijeli. Isto tako obavijestila je nazočne da je Miroslav Sokol novčanu nagradu, koja je iznosila 10 tisuća kuna, odlučio donirati, 5 tisuća za crkvenu riznicu župe Sv. Jurja u Kaštel Sućurcu te 5 tisuća centru Mir u Rudinama.

Skupne nagrade Grada Kaštela ove su godine dobili HNK Jadran iz Kaštel Sućurca  za 90 godina djelovanja, vjerska udruga "Dobri pastir" iz Kaštel Kambelovca zbog promicanja kršćanskih vrijednosti tijekom 13 godina postojanja, šahovski klub "Petar Sedlar- Pepe" iz Kaštel Novog za 60 godina djelovanja te braniteljska udruga „Lučonoše Domovinskog rata“ iz Kaštel Lukšića za promicanje vrednota Domovinskog rata.

Osobne nagrade pripale su članovima Povjerenstva za zaštitu okoliša Benediktu Aljinoviću, Goranki Adam, Juraju Kamenjarinu i Ivani Rajčić.

Nagrade za humano djelo otišle su u ruke Katarine Prungl za spašavanje života vozaču tonućeg automobila, policajcu Tomislavu Lijiću za namjeru spašavanja iz tonućeg automobila te Krunoslavu Čmrlecu za 100 puta darovanu krv.

U ime nagrađenih zahvalio se Krunoslav Čmrlec izrazivši ponos što su svi dobitnici nagrada prepoznati od Grada Kaštela i građana.

Program proslave vodio je Joško Vukšić a nastupila su djeca iz vrtića Neven te klapa Štorija.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (18)

 • tf (Gost_9205)

  Ovoje luda kuca uvjek se nesto slavi samo naprid

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5150)

  Što je to povjerenstvo za zaštitu okoliša koje radi 2 godine ostvarilo . Koji su im rezultati .Kad su njima dali nagradu trebali su i Bonacinu , Po njihovom vremenskom angažmanu pola Kaštela bi trebalo dobiti nagrade. ovo je Čista blamaža i sramota . Goranka Adam u ovom kontekstu zaslužuje Nagradu a ostali NE

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8182)

  Sami sebi međusobno dile nagrade.Asti smija.Slavlje za nji same.Nikoga nije briga.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3104)

  A ča je to Čmrlec zaslužija nagradu.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2205)

  koje nagrade, za šta. ni jedno radno misto nisu sačuvali a kamo li otvorili. šta su konkretno učinili. osin one male šta je spasila čovika nikoga nije tribalo nagradit.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_251)

  Kad vidin Berketa i Varnicu ovako s rukon na srcu shvaćam čiji su igrači oduvik bili

  oko 7 godina prije
 • Max-CH (Gost_2109)

  Staje Grego ove godine nema medalje.Nema veze popicese kada je i zlatna.Ostavi koju bocu crnoga.

  oko 7 godina prije
 • ? (Gost_1194)

  ?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6164)

  Pitanja-Je su li beki i Vari u HDZ-e pa držidu ruku na srcu. Zašto Gđa Sandra ako su već ova dva držala ruku na srcu nije i ona kurtoazno isto to napravila. Cila atmosfera na ovin slikan osim male ća je spasila čovika u Splitu je nevesela, blago rečeno.Di je nasmijanost i veselost. Bi ću zabrinuti glede duga od 50.000.000,00 kn j .... e se koga za to.Kada će Čaćićeva KANALIZACIJA od 10.000.000,00 kn, kada će voda u Gornja sela. NEMA NIŠTA OD TOGA SVE PRAZNA OBEČANJA. Bar je Jure HDZ-e da čako a ovi veliki El Capitano samo obečanja.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8182)

  E pa kad je već jakov žarko dobio nagradu grada, otada me ništa ne može iznenadit.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_567)

  cista balkanoidna jugoslavenstina, sa malon dozon italijanstine te turcizma...

  oko 7 godina prije
 • (Gost_2205)

  [quote name="Gost_567"]cista balkanoidna jugoslavenstina, sa malon dozon italijanstine te turcizma...[/quote]<br /> <br /> samo to, a niste spomenuli "nestašluk"

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5146)

  [quote name="Gost_251"]Kad vidin Berketa i Varnicu ovako s rukon na srcu shvaćam čiji su igrači oduvik bili[/quote]<br />Nisu HDZ-ovi vec samo njihova frakcija potpomugnuta crkvom

  oko 7 godina prije
 • (Gost_1124)

  sekretar partije i kadrovik.<br />pitanje je sad tko je to bio.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3147)

  Ima pojedinih šta pucaju odavno na tu nagradu ali ih se priskače redovito pa su puni jala i zavisti..jadni su koji šta rade samo za priznanja i nagrade..

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3134)

  ludilo brale, svugdi kapetan, ka Jaca iskače iz paštete, pari ka da u Kaštilima nima nikog drugog, oš slobodnu, oš portal pa po deset slika, pa po tri slike, pa po dvi. Bože moj kako ćemo živit bez njega kad izgubi izbore!!!!!!!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3089)

  Oli se domovina ne moze volit i bez ruku na srce???????????????????????????????

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4244)

  Ma mene zanima zašto se ne nagrade težaci.I tu oni koji su iskrčili to jest pretvorili krš i draču u poljoprivedno zemljište. To su neka me isprave ja mislim Matela.Zatim Špiro koji je napravio masliniku u K. Novom odma uz požarni put.Stvarno divota a ima ih još a ne samo po političkoj liniji aj kvragu i politika.....

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij