hren

ZABRANA ILI PREVENCIJA
Nakon što na sjednici u svibnju prošle godine nisu prihvatili prijedlog Odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama, Gradsko vijeće ni na ovoj sjednici ovu Odluku nije usvojilo.

Iako je predlagatelj,  nezavisni vijećnik Stjepan Maglica iznio cijeli niz razloga zbog kojih bi bilo poželjno imati jednu ovakvu odluku, koja ima i preventivni predznak, po uzoru na neke druge gradove u Hrvatskoj, HDZ-ovi vijećnici kao i dio vijećnika s Nezavisne Berketove liste nisu dali glas Odluci.

I ovaj put najviše primjedbi imala je Berketova vijećnica Nives Vilić, koja je, između ostalog, ponovo naglasila nužnost preventivnih programa, a ne kazne te kako ne želi da djeca budu kažnjavana za grijehe odraslih, koji im alkohol daju ili prodaju.

Iako su i SDP-ovac Dražen Đaković i predsjednik Vijeća Darko Varnica ustvrdili da ova Odluka štiti djecu upravo od činjenice da već nakon prvog pijanstva ne dospiju u evidenciju prekršitelja, Vilić mišljenje nije promijenila.

HDZ-ovac Mili Novak nazvao je odluku bespotrebnom jer postoje zakone koji su ovu tematiku već odredili.

Tako je ova odluka još jednom ostala bez dovoljnog broja glasova, iako se prema tijeku rasprave moglo zaključiti da pojedini vijećnici istu nisu niti pročitali.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij