hren

VIJEĆNICI ODLUČUJU O DALJNJEM FUNKCIONIRANJU GRADA
Tko će preuzeti uloge Willa Kanea, Harveya Pella, Helen Ramirez ili Franka Millera iz popularnog vesterna Točno u podne, vidjet će se na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak u 12  sati, na kojoj će vijećnici donijeti odluku prihvaćaju li privremeno financiranje ili ne.

Kako na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela nije usvojen proračun za iduću godinu, prema zakonskim propisima i aktima, vijećnici trebaju odlučiti hoće li prihvatiti privremeno financiranje, koje bi bilo jednako onome za isto razdoblje prošle godine.
Ako vijećnici prihvate privremeno financiranje, onda ispred njih stoji obveza donošenja proračuna u slijedećih 90 dana.

No ako većina vijećnika bude protiv privremenog financiranja, Vlada RH donijet će odluku o raspuštanju Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela te će imenovati povjerenika koji će preuzeti sve ovlasti Gradskog vijeća, i to po objavi odluke Vlade u Narodnim novinama. U tom slučaju gradonačelnik, koji je izabran na direktnim izborima i dalje obavlja poslove i donosi odluke u svojoj nadležnosti.
A do stupanja povjerenika na dužnost i u nedostatku privremenog financiranja, a prema iskustvima nekih drugih gradova koji su se našli u takvoj situaciji, moglo bi doći do niza problema  pa i u isplati plaća gradskim zaposlenicima.

Kako je 2013. godina izborna u niti jednom slučaju neće se raspisivati izvanredni izbori već će stanje u kojem se Kaštela nađu na početku godine, potrajati do redovnih izbora u svibnju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij