hren
Članovi kaštelanskog Poglavarstva prihvatili su prijedlog Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i javne djelatnosti prema kojemu će se Gradskoj knjižnici na korištenje dodijeliti prostor u Bratskoj kući na području Kaštel Kambelovca. Prema izvješću koje je ravnateljica Gradske knjižnice Ivanka Batina uputila Poglavarstvu, vidi se da će Gradska knjižnica dobiti i šesti odjel.

Inače, prostor Bratske kuće u Kaštel Kambelovcu, kako je kazao v.d. pročelnika Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i javne djelatnosti Mate Maran, zadovoljava svim standardima za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj, kako lokacijski tako i prostorno.

Potporu i stručnu pomoć ovom projektu izrazila je i voditeljica Gradske knjižnice Marko Marulić u Split Vesna Mihanović koja je istaknula u svom dopisu kako će novi ogranak Gradske knjižnice Kaštela dodatno podići razinu usluga i pridonijeti povećanju broja korisnika.

Kaštelanskim poglavarima predstavljen je sadržaj Dana predškolskog odgoja Splitsko-dalmatinske županije, budući da je ovogodišnje domaćinstvo dodijeljeno dječjim vrtićima Kaštela, Solina i Trogira. Po izvješću ravnateljice Dječjih vrtića Kaštela Ivanke Vučice, ovogodišnjem skupu će biti nazočno 60 gostiju iz cijele Hrvatske, 150 odgojitelja, stručni suradnici i ravnatelji dječjih vrtića s područja naše županije, a u radu skupa sudjelovat će kao predavač i dr. sociolog Petar Turčinović, zamjenik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija.

Jednoglasno je prihvaćeno pokroviteljstvo nad skupom odobrivši financijsku pomoć od 10.000 kuna.

Na prijedlog Marka Parčine, člana Poglavarstva za komunalni sustav, odlučeno je da se za kićenje javnih površina grada Kaštela tijekom božičnih i novogodišnjih blagdana kupi 100 hrvatskih zastava koje će ukrašavati kandelabre uzduž Ceste dr. Franje Tuđmana.

Izvor: Slobodna DalmacijaGradska knjižnica i na web-u

Prije nekoliko tjedana Gradska knjižnica Kaštela dobila je novu internet stranicu. Na www.gkk.hr možete pogledati gdje se nalaze odjeli gradske knjižnice, kalendar događanja, top liste najčitanijih knjiga itd.
Nova stranica također nudi i on-line upis u knjižnicu jednostavnim popunjavanjem formulara te uplatom članarine.
JK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij