hren
Članovi kaštelanskog Gradskog poglavarstva na svojoj su sjednici raspravljali o dodjeli koncesije za obavljanje autotaksi usluga. Na natječaj koji je objavljen u lipnju prošle godine prijavila su se 23 koncesionara koji već obavljaju taksi djelatnost na području grada Kaštela, od kojih 16 ispunjava uvjete iz natječaja, dok sedam ne ispunjava obveze urednog podmirivanja poreza i drugih obveza.

Gradsko poglavarstvo, u dogovoru s Udrugom obrtnika-sekcijom autotaksi prijevoznika, ipak je donijelo odluku prema kojoj će im se dodijeliti koncesija uz uvjet da do 30. rujna ove godine podmire 25 posto iznosa duga poreza i doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje što su ga imali na dan raspisivanja natječaja. Ostatak duga obvezuju se podmirit do 21. srpnja 2008. godine, odnosno do kada traje ugovor o koncesiji. Ukoliko ne ispune prvi uvjet Gradsko poglavarstvo neće im produžiti dosadašnju koncesiju.

Marko Parčina, član Poglavarstva zadužen za komunalni sustav, predočio je poglavarima zahtjev HEP-a za formiranje radilišta na trasi izgradnje 110 kW kabela od trafostanice Dobri do trafostanice Kaštela. Planirani radovi trebali bi početi idućeg tjedna, a trajali bi do početka prosinca ove godine. Gradsko poglavarstvo suglasilo se sa zahtjevom pod uvjetom da HEP dionicu dovede u prvobitno stanje o svom trošku.

Članovi Poglavarstva raspravljali su i o ponudi otkupa utvrde Rotonda u Kaštel Stafilića koja ima status kulturnog dobra, a za koju vlasnik traži 800.000 eura. Kaštelanski poglavari složili su se da bi Grad trebao kupovati kulturna dobra, kako se ne bi rasprodala inozemnim ulagačima, te da će održati sastanak s vlasnikom i očitovati se o ponudi i eventualno načinu otkupa nekretnine.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij