hren
 
Članovi Gradskog poglavarstva jučer su raspravljali o zahtjevima za odgodu plaćanja komunalne naknade i komunalnog doprinosa koje su im uputila poduzeća "Konstruktor Inženjering" i "Remont". Prema riječima Marka Parčine, sustav "Konstruktor Inženjering" uputio je prijedlog podmirenja komunalne naknade tako što bi dug podmirili preko prvog obroka u iznosu od 300 tisuća kuna, drugog u iznosu od 400 tisuća kuna preko kompenzacije s tvrtkom "Tehnograd" kroz isporuku građevinskog materijala i treći obrok u tri rate.
Zahtjeve "Konstruktora" o storniranju obračunate zatezne kamate te obračunavanje zatezne kamate za vrijeme utvrđene dinamike plaćanja obveza, članovi kaštelanskog poglavarstva nisu prihvatili jer takvi prijedlozi nemaju utemeljenje u zakonu.
Način podmirenja duga komunalne naknade predložilo je i poduzeće "Remont" iz Kaštel Sućurca koje bi ukupan dug od 1,9 milijuna kuna, podmirilo s 500 tisuća kuna vrijednosti već obavljenih poslova za grad, a ostalih milijun i 400 tisuća kuna podmirilo bi u 12 mjesečnih rata počevši od svibnja 2004. godine. Upućen je i zahtjev da im grad otpiše kamatu na dugovanja jer se Remont nalazi u iznimno teškoj financijskoj situaciji pa bi ga naplata kamatama odvela u stečaj. Poglavarstvo je usvojilo prijedlog da "Remont" obavi poslove u sektorima školstva, vrtića, sportskih terena i komunalnog pogona kako bi kompenzacijom podmirilo dugovanja komunalne naknade prema gradu.
Osnovna glazbena škola "Fra Bernardin Sokol" zatražila je od Poglavarstva Kaštela da odobri kupnju pijanina vrijednog 19 tisuća kuna. Poglavari Kaštela uvažili su zahtjev kako bi se omogućila nastava, ali i organiziranje koncerata u Kaštelima.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij