hren
 
Članovi novoizabranog Gradskog poglavarstva Kaštela održali su prvu sjednicu na kojoj je kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić predstavio sastav i članove novoga poglavarstva.
Tako će u novom gradskom poglavarstvu sjediti uz gradonačelnika dva dogradonačelnika Tonči Šiškov zadužen za gospodarstvo i nazor gradskih investicija i Petar Boljat zadužen resor socijale i sporta.

Marko Parčina bit će član Poglavarstva zadužen za komunalni sustav, Ivan Čagalj - gospodarstvo i zaštita okoliša, Petar Mustapić - prosvjeta i kultura, Ante Šuško - turizam, Josip Vidić - braniteljske udruge, dok je mjesto devetog člana Poglavarstva ostalo upražnjeno.

Na prijedlog Sanje Viculin, gradske "ministrice financija", članovi Poglavarstva usvojili su zahtjev Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije prema kojemu će Grad Kaštela sufinancirati iznos koji je potreban za kupnju mamografa za žene grada Kaštela. Na žiroračun grada Kaštela uplaćeno je 264.903,50 kuna od raznih donatora, a grad će uplatiti razliku do potrebnih 532.914,00 kuna sa PDV-om.

Kaštelanski poglavari prihvatili su i zahtjev splitskog Centra "Juraj Bonaci" prema kojemu će grad sufinancirati organizirani prijevoz djece i mladeži s posebnim potrebama s područja grada Kaštela u iznosu od 20.000,00 kuna.

Marko Parčina, poglavar zadužen za komunalni sustav, predložio je članovima Poglavarstva zahtjev grupe građana iz K. Sućurca za dodatne radove na cjevovodu u K. Sućurcu da grad odobri sufinanciranje cjevovoda po ponudi vodovoda i kanalizacije Split u iznosu od 20.000,00 kuna. Član Poglavarstva zadužen za turizam Ante Šuško nije se složio s takvim prijedlogom, vjerojatno iz razloga što je novi poglavar, pa nije upućen i informiran kako je prošlo gradsko poglavarstvo u svojoj praksi i radu pomagalo iste slučajeve. Nakon duže rasprave ovaj prijedlog je prihvaćen.

Gradsko poglavarstvo isto tako prihvatilo je i zahtjev 13 ugostitelja s područja K. Lukšića, prema kojemu im se zbog turističke sezone odobrava produženje radnog vremena. Tako će im novo radno vrijeme radnim danom biti dopušteno do 1 sat iza ponoći, a vikendom iza 2 sata.

Upravnom odjelu za gospodarstvo i zaštitu okoliša kaštelanski motoklub Sjene uputio je prema riječima Ivana Čaglja, člana Poglavarstva zaduženog za gore navedeni odjel, zamolbu za davanje suglasnosti i pokroviteljstvo najvećeg motosusreta u Dalmaciji "Shadow days" koji će se održati od 22. od 24. srpnja na kaštelanskoj plaži Dračić. Gradski poglavari nisu prihvatili zahtjev za sponzorstvo moto susreta, dok je suglasnost o održavanju odobrena.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost)

  A sto ces ovdje komentirati? Uvijek ista prica.... :upset

  oko 15 godina prije
 • diskokralj (Gost)

  neće nan bit bolje sve dok hdz ne siđe s vlasti ili bar ne ode s nekin u koaliciju samo da nemaju nadpolovičnu većinu

  oko 15 godina prije
 • (Gost)

  Bilo bi zanimljivo pročitati kakve kvalifikacije imaju članovi gradskog poglavarstav i koliko su bili uspješni na prijašnjim poslovima?

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Molim da se napravi popis gdje su prije izbora radili članovi gradskog poglavarstva i gdje rade bračni drugovi članova gradskog poglavarstva, sestre i braća od kada i gdje su prije radili?

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Oni su van svi svađeni sa svojon rodbinon.

  oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij