hren
Članovi novoizabranog Gradskog poglavarstva Kaštela održali su prvu sjednicu na kojoj je kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić predstavio sastav i članove novoga poglavarstva.
Tako će u novom gradskom poglavarstvu sjediti uz gradonačelnika dva dogradonačelnika Tonči Šiškov zadužen za gospodarstvo i nazor gradskih investicija i Petar Boljat zadužen resor socijale i sporta.

Marko Parčina bit će član Poglavarstva zadužen za komunalni sustav, Ivan Čagalj - gospodarstvo i zaštita okoliša, Petar Mustapić - prosvjeta i kultura, Ante Šuško - turizam, Josip Vidić - braniteljske udruge, dok je mjesto devetog člana Poglavarstva ostalo upražnjeno.

Na prijedlog Sanje Viculin, gradske "ministrice financija", članovi Poglavarstva usvojili su zahtjev Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije prema kojemu će Grad Kaštela sufinancirati iznos koji je potreban za kupnju mamografa za žene grada Kaštela. Na žiroračun grada Kaštela uplaćeno je 264.903,50 kuna od raznih donatora, a grad će uplatiti razliku do potrebnih 532.914,00 kuna sa PDV-om.

Kaštelanski poglavari prihvatili su i zahtjev splitskog Centra "Juraj Bonaci" prema kojemu će grad sufinancirati organizirani prijevoz djece i mladeži s posebnim potrebama s područja grada Kaštela u iznosu od 20.000,00 kuna.

Marko Parčina, poglavar zadužen za komunalni sustav, predložio je članovima Poglavarstva zahtjev grupe građana iz K. Sućurca za dodatne radove na cjevovodu u K. Sućurcu da grad odobri sufinanciranje cjevovoda po ponudi vodovoda i kanalizacije Split u iznosu od 20.000,00 kuna. Član Poglavarstva zadužen za turizam Ante Šuško nije se složio s takvim prijedlogom, vjerojatno iz razloga što je novi poglavar, pa nije upućen i informiran kako je prošlo gradsko poglavarstvo u svojoj praksi i radu pomagalo iste slučajeve. Nakon duže rasprave ovaj prijedlog je prihvaćen.

Gradsko poglavarstvo isto tako prihvatilo je i zahtjev 13 ugostitelja s područja K. Lukšića, prema kojemu im se zbog turističke sezone odobrava produženje radnog vremena. Tako će im novo radno vrijeme radnim danom biti dopušteno do 1 sat iza ponoći, a vikendom iza 2 sata.

Upravnom odjelu za gospodarstvo i zaštitu okoliša kaštelanski motoklub Sjene uputio je prema riječima Ivana Čaglja, člana Poglavarstva zaduženog za gore navedeni odjel, zamolbu za davanje suglasnosti i pokroviteljstvo najvećeg motosusreta u Dalmaciji "Shadow days" koji će se održati od 22. od 24. srpnja na kaštelanskoj plaži Dračić. Gradski poglavari nisu prihvatili zahtjev za sponzorstvo moto susreta, dok je suglasnost o održavanju odobrena.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij