hren

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, kojoj je u ime Državne uprave Splitsko-dalmatinske županije nazočio Neven Ćurković, s 19 glasova za, tri suzdržana i tri HSP-ova protiv, za novog kaštelanskog gradonačelnika izabran je Ivan Udovičić (HDZ), a novi dogradonačelnici postali su Tonći Šiškov, koji će dužnost obavljati profesionalno, i Petar Boljat, koji će dužnost dogradonačelnika obavljati volonterski.

Dr. Mihovil Biočić novi je predsjednik Gradskog vijeća Kaštela, a imena još dvaju zamjenika nisu poznata, no sigurno je da će jedan biti iz redova oporbe, a drugi iz redova vladajućeg HDZ-a.

Osim HSP-ovih gradskih vijećnika koji su bili protiv i trojice vijećnika s dviju nezavisnih lista koji su ostali suzdržani, sastavljeno je i novo kaštelansko Gradsko poglavarstvo. Tako će uz gradonačelnika Udovičića dogradonačelnik Tonći Šiškov biti zadužen za gospodarstvo i nadzor gradskih investicija, dok će dogradonačelnik Petar Boljat voditi resor socijale i sporta. Marko Parčina bit će član Poglavarstva za komunalni sustav, a Ivan Čagalj član Poglavarstva za gospodarstvo i zaštitu okoliša. Resor turizma u Gradskom poglavarstvu vodit će Ante Suško, prosvjetu i kulturu Petar Mustapić, dok će braniteljske udruge zastupati poglavar Josip Vidić.

Iako je HDZ prije formiranja novog Poglavarstva nudio devetog člana Poglavarstva HSP-u, oni nisu prihvatili ponudu pa su na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća odbili sve prijedloge HDZ-a pri imenovanjima novih članova Poglavarstva.

HSLS-ov vijećnik Ivan Šunjerga podnio je ostavku na tu dužnost, a umjesto njega gradski vijećnik postao je Blaž Bralić (HSU), dok je bivši kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader svoj vijećnički mandat stavio u stanje mirovanja, jer je izabran za člana Županijske skupštine.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij