hren
 
JEDNOKRATNA POMOĆ UMIROVLJENICIMA, SOCIJALNO UGROŽENIMA I OBITELJIMA POGINULIH BRANITELJA
Grad Kaštela ove će godine iz proračuna ukupno isplatiti oko 1.100 000 kuna za božićnice roditeljima poginulih hrvatskih branitelja s područja Kaštela, umirovljenicima, te za božićne  novčane pomoći socijalno naugoženijim građanima.

Božićne novčane pomoći dodjeljuju se temeljem Zakona o socijalnoj skrbi, socijalnog programa Upravnog odjela za pravne i kadrovske poslove, društvene djelatnosti, branitelje i mlade, te Odluke o utvrđivanju uvjeta i načina ostvarivanja jednokratne božićne pomoći gradonačelnika Kaštela. Grad Kaštela će za to izdvojiti 277 800 kuna, odnosno po 600 kuna za 463 korisnika, od kojih će 207 još od Županije splitsko-dalmatinske dobiti po 950 kuna za pokrivanje troškova ogrjeva, za što će se iz županijskog proračuna uplatiti 196 650 kuna. Prigodna svečanost na kojoj će se podjeliti božićne novčane pomoći održat će se 9. prosinca u 10 sati u Pastoralnom centru „Sv. Obitelji“ u Kaštel Lukšiću.  

Napomenimo, 41 roditelju poginulih branitelja s područja Kaštela, božićnice će se uručiti 14. prosinca u 10 sati u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu.

Umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 1500 kuna, njih 1335 dobit će po 200 kuna, a oni s mirovinama iznad 1500 kuna, njih 5499 - po 100 kuna. Božićnice će im se dijeliti 15. 16. i 17. prosinca od 9 do 14 sati na tri lokacije; umirovljenicima s područja Kaštel Sućurca i kaštel Gomilice u Mjesnom odboru K. Sućurac; onima s područja Kambelovca i Lukšića u Bratskoj kući na Brcu u Kambelovcu, te onima s područja Donjih Kaštela u prostorijima Udruge tjelesnih invalida Kaštela u Ulici Ante Beretina 4 u Kaštel Novom (ispod OŠ Bijaći).


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost)

  a gdje su nezaposleni.nisu oni krivi šta nemaju posla.preraspodjela Božićnice nema ama baš nikakav kriterij.vjerojatno se išlo na većinu umirovljenika radi dodatnih glasača nego na socijalnu kategoriju.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  nezaposleni,udri po kupusu...

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  zašto u ovu kategoriju ispod 1500 kuna dolaze i oni koji imaju i njemačke penzije? zašto in se računaju samo ove u Hrvatskoj?

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Neke osobe koje imaju oročena sredstva na bankama dolaze po socijalu i ogrijev.
  di je tu poštenje

  oko 10 godina prije
 • Neće doći! (Gost)

  Kao i do sada mnogi neće doći po 100 kuna to se dobro zna od srama!

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  a za doc iz gomilice u sucurac po sto kuna moras potrosit 20 kn za autobus.. ali je problem jedan dan doc u gomlicu u goska i podlit tamo gomilicanima? ajde ima vrimena za tu promjenu?

  oko 10 godina prije
 • kaštelanka (Gost)

  Sramota da moj otac ima penziju1.000,00 kuna , prima socijalnu pomoć jer sa ovakvim iznosom spada u kategoriju ugroženog pučanstva lijepe naše a ponos i dostojanstvo mu ne dozvoljavaju ići po mizernu božičnicu na koju ima pravo kao takav.
  Zašto se osobama sa večim mirovinama isplaćuje pola iznosa od ovih \"ugroženih\". Po meni nikome nije trebalo isplatiti ništa jer je ovo zbilja sramota.
  Da nema djece koja se adekvatno skrbe o ovakvim roditeljima sa ovakvim mirovinama neznam gdje bi i kako bi uopće živili.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  amogli su ovi sto kun poslat i poston bar bi izbjegli ona naguravanja, redove, svade,sirenje gripe....

  oko 10 godina prije
 • gostu 168 (Gost)

  A ti si finanzira njemacke penzije ???
  Sa moji 180 kuna bi ja vec odavna prdnia na rosu , da mi ni njemacke penzije. Ne petljaj bez veze. Niti trazin niti dobin bozicnicu.
  Ovo samo tebi za info.

  oko 10 godina prije
 • gostu 168 (Gost)

  Uvati se ti oni koje spominje g.219. To je postenje ?

  oko 10 godina prije
 • ja (Gost)

  imate sreće što svi umirovljenici se ne služe internetom pa ne mogu napisati svoj gnjev za božićnicu.dosta bi njih volilo da žive trenutno u splitu,božićnice su znatno veće!!![URL=null]null[/URL]

  oko 10 godina prije
 • gostu 150 gost 168 (Gost)

  dobro ti znaš o kojima ja govorin, ti ka malo petljaš bezveze. skontaj njemacku penziju i pritvori u kune, pa reci je li to 1500 kuna.
  necu se s tobon ovde kombat, jema gladnoga svita, a oni s velikin penzijama dolaze po sto kuna, a imau i socijalne pomoci, pa malo to, nego jos imaju i iz BiH. Ti si mozda nejposteniji, ali nemoj se pravit da ne znas o cemu je ric.

  oko 10 godina prije
 • ukosi kanje (Gost)

  ja svojih 100 kuna dajem berketu da počasti sve u općini s kavom s aparata ako bude falilo javi pa ću poslat s poštom

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij