gv3

Za srijedu, 15. prosinca sazvana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Kaštela koja će se održati sa početkom u 10 sati u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću  uz 51 točku dnevnog reda.

Opširnije...

gu

Prema odluci Gradskog vijeća, kaštelanska Gradska uprava odnedavno radi prema novom ustroju, koji je, umjesto dosadašnjih pet donio rad u šest novih upravnih odjela i Službi za reviziju kao sedmom upravnom tijelu. U skladu s novim  preustrojem, dosadašnji pročelnici razriješeni su dužnosti te su do objave i provedbe natječaja, imenovani privremeni pročelnici odjela.

Opširnije...

rumunjke

Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić u gradskoj vijećnici organizirao je prijem za delegaciju odbojkaškog kluba Medgidia iz Rumunjske povodom nadolazećih utakmica koje će odigrati protiv kaštelanskih odbojkašica, javljeno je iz Gradske uprave.

Opširnije...

gv opcenito mala

DOSADAŠNJA SLUŽBA ZA REVIZIJU USTROJAVA SE PREMA NOVIM PROPISIMA
Umjesto pet upravnih odjela, koliko ih je djelovalo u kaštelanskoj Gradskoj upravi, od sada će Grad imati  šest upravnih odjela , a Služba za reviziju imat će pročelnika poput upravnog odjela, a razlog tome je u zakonskim propisima, kao i potrebi da se Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, imovinske pravne poslove i zaštitu okoliša, koji ima najveći djelokrug poslova od svih odjela, drugačije ustroji.

Opširnije...

gv pitanj mala

Pitanja i prijedloge na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela postavljali su i predlagali vijećnici iz svih vijećničkih klubova, a većina tema odnosila se na komunalno uređenje, no nije nedostajalo ni pitanja iz drugih segmenata funkcioniranja grada.

Opširnije...

gv mala

Punih šest sati trajala je današnja sjednica Gradskog vijeća Kaštela, na čijem su se dnevnom redu našle 23 točke, od točke o tijeku projekta Aglomeracije Kaštela, preko rebalansa proračuna  do osnivanja novih odbora. S dnevnog reda, zbog opravdanih razloga. brisane su dvije točke o poslovanju tvrtke Zeleno i modro. Za razliku od svih sjednica u prošlom mandatnom razdoblju ova sjednica poput one održane ovog ljeta, obilovala je prepucavanjima pa i ponekom uvredom i isprikama, ali ne samo na relaciji vlast i oporba, nego i između oporbenih vijećnika.

Opširnije...

gu

Gotovo milijun i pol kuna Grad Kaštela je proteklih dana isplatio kaštelanskim poduzetnicima za razvoj poduzetništva u ovoj godini. Nakon objavljenog Javnog poziva, a potom i rang liste, ugovore s Gradom potpisalo je 107 poduzetnika koji su udovoljavali utvrđenim kriterijima. Za razvoj svog poslovanja bespovratna sredstva dobilo je 56 trgovačkih društava i 51 obrtnik, a maksimalan iznos potpore je 30 tisuća kuna, javljaju iz Gradske uprave.

Opširnije...

gv

SAZVANA 3. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA KAŠTELA
Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić sazvao je 3. sjednicu Gradskog vijeća Grada Kaštela koja će se održati u srijedu, 20. listopada u 11 sati u kino dvorani Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu. Među točkama dnevnog reda koje će se naći pred vijećnicima jesu i informacije o tijeku projekta Aglomeracija Kaštela o kojima će izvijestiti predstavnik Vodovoda i kanalizacije Split.

Opširnije...

Druga sjednica Gradskog vijeća Kaštela u ovom mandatu, pred vijećnike je donijela 23 točke dnevnog reda, a osim vijećničkih pitanja i prijedloga, na dnevnom redu našla su se i izvješća o radu gradskih ustanova, kao i nekoliko odluka i izmjena odluka, koje će donijeti određene promjene i novosti u svakodnevnom životu građana.

Opširnije...

U gradskoj vijećnici danas je održana 2. sjednica Gradskog vijeća  Kaštela. Među vijećnicima dio je i onih koji su po prvi puta u vijećničkim klupama te su iskoristili priliku da nadležnima postave i svoja prva vijećnička pitanja. Pitanja su uglavnom bila vezana uz, kao što se i očekivalo, radove Aglomeracije, ali nisu izostala ni pitanja o odvožnji otpada, regionalnoj kompostani, rampama na željezničkim prijelazima te uređenju željezničkog nadvožnjaka, o broju upisane djece u vrtiće te o manjku zelenih površina pokraj trgovačkih centara kao i drugim aktualnim temama.

Opširnije...

Za srijedu, 21. srpnja sazvana je 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Kaštela koja će se održati sa početkom u 11 sati u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu uz 23 točke dnevnog reda.

Opširnije...

Gradonačelnik Denis Ivanović, zajedno sa svojim suradnicima, održao je radni sastanak sa zamjenikom župana Splitsko dalmatinske županije Stipom Čogeljom. Ovom prilikom gradonačelnik je predstavio veće projekte i planove koje Grad Kaštela izvodi ili planira izvoditi duž kaštelanske obale, a Splitsko dalmatinska županija obećala je financijsku potporu u visini od 5 milijuna kuna za uređenje obale do kule Ćipiko, javlja Grad Kaštela.

Opširnije...

Novi saziv Gradskog vijeća Kaštela od danas je službeno započeo s radom. Na prvoj, konstituirajućoj sjednici utvrđeni su vijećnici koji će sljedeće četiri godine zastupati interese građana u ovom predstavničkom tijelu, a za predsjednika Gradskog vijeća izabran je HDZ-ovac Ivan Udovičić, koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu.

Opširnije...

U Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu u srijedu, 16. lipnja u 12 sati održat će se Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća te će kandidati izabrani u novi saziv Gradskog vijeća, po prvi puta sjesti u vijećničke klupe na prvoj sjednici kaštelanskog predstavničkog tijela.

Opširnije...

Za sedam dana, kandidati na lokalnim izborima, izabrani u novi saziv Gradskog vijeća, po prvi put će sjesti u vijećničke klupe na prvoj, Konstituirajućoj sjednici kaštelanskog predstavničkog tijela.

Opširnije...

NA LISTI 110 TVRTKI I OBRTA
S  ciljem promicanja razvoja poduzetništva te stvaranja povoljne poduzetničke klime, Grad Kaštela je sredinom ožujka objavio javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora namijenjenih razvoju poduzetništva u ovoj godini, a nakon provedenog postupka ovih je dana objavljena rang lista pristiglih prijava.

Opširnije...

ZAPOČEO NOVI MANDAT GRADONAČELNIKU
Nakon provedene zakonske procedure, u četvrtak, 20. svibnja, rezultati lokalnih izbora u Kaštelima postali su konačni i pravovaljani pa je tako od četvrtka gradonačelniku Denisu Ivanoviću i njegovoj zamjenici Jadranki Matok Bosančić započeo novi četverogodišnji mandat. Isto tako, prema zakonskim propisima u tijeku narednih 30 dana mora se sazvati konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, a tko će se naći u sastavu novog kaštelanskog „parlamenta“ pogledajte u nastavku..

Opširnije...

Kaštelanski gradski vijećnici ove su srijede održali redovnu sjednicu Gradskog vijeća, koja se, zbog epidemioloških mjera, održala elektroničkim putem te su sve točke koje su se našle na dnevnom redu usvojene, neke jednoglasno, a neke sa suzdržanim glasovima i glasovima protiv iz dijela oporbe.

Opširnije...

Ove će se srijede, 31. ožujka sa početkom u 11 sati održati 27. sjednica Gradskog vijeća Kaštela koja će prema dnevnom redu sadržavati čak 28 točaka. Sjednica koju je sazvao predsjednik Ivan Udovičić, zbog epidemioloških mjera održat će se elektroničkim putem.

Opširnije...

Poslove vršitelja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove u Gradskoj upravi Kaštela, prema odluci gradonačelnika Denisa Ivanovića, do novog natječaja za to radno mjesto, obnašat će Jakša Sokol,viši savjetnik – specijalist za pravne poslove.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada