hren
 
DRUGI TJEDAN NOVI SASTANAK
Engleski fond Carlson Private Equity Limited mora do polovine slijedećeg tjedna pismeno dostaviti dokaze u kom smjeru namjerava voditi splitsku Željezaru te pismeno predočiti planirane investicije, a tek nakon toga Vlada će donijeti odluku o daljnjem postupanju u vezi nove kupoprodaje ovog poduzeća.

Zaključak je ovo današnjeg sastanka ministra Damira Polančeca i Hrvatskog fonda za privatizaciju s predsjednicima uprava dosadašnjeg vlasnika Željezare, Zlomrexa i kupca, fonda Carlson.

Kako nas je izvijestio Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske, sastanku je prisustvovala i Katica Nejašmić iz Željezare, a više pojedinosti o budućnosti ovog poduzeća znat će se nakon najavljenog novog sastanka u slijedeću srijedu, iako već sad postoje naznake da će engleski fond ulaganjima u Željezaru pristupiti veoma ozbiljno.
Najvažnije u svemu, prema mišljenju predsjednika SMH je da se u Željezari što prije ponovno pokrene proizvodnja i sačuvaju radna mjesta, a sličnu izjavu nakon završetka današnjeg sastanka dao je i ministar gospodarstva Damir Polančec.

Ujedno, danas je na račune radnika Željezare uplaćen minimalac za mjesec srpanj koji im je osigurala Vlada Republike Hrvatske.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost)

  a sto ako novi vlasnici nemaju namjeru pokretati proizvodnju?

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ma ovo je samo mućenje, ionako smrdljive vode. Kad je tribalo raskinut ugovor sa zlom onda su ga rodijaci prodali dali malo polančecu i sad ka ide se iz početka. Ali nije moga hpf prodat i sam željezaru??
  Tvornice radnicima!!!!
  P.S. Prodajen ili iznamljujen pribor za demonstracije (megafoni, molot.kokteli, kamenje, Itd.)

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  a neka pokrenu proizvodnju

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska