hren

Tvrtka Adriachem je drugi dan bez vode i struje zbog neplaćenih računa, a direktor Petar Čovo pohitao je u Elektrodalmaciju i Vodovod i kanalizaciju.
— Riješit ćemo dugovanja kao što sam već i najavio — odgovara Čovo na naš upit jesu li podmirili dugovanja i pozvali radnike na posao. — Obavili smo razgovore u HEP-u i Vodovodu kako bi se problem riješio — optimistički je izjavio Čovo.

O tome koliko tvornica gubi dok je prekinuta proizvodnja, Čovo ne želi govoriti, tek napominje kako "to treba ostaviti vlasniku, a to je država".
Sindikalni predstavnici u tvornici tijekom jučerašnjeg dana nisu bili dostupni, no dopredsjednik HUS-a Ozren Matijašević nije dijelio Čovin optimizam.
— Na žalost, dugovi nisu novi problemi u Adriachemu, tako da isključenje struje i vode u pogonu za mene nije iznenađenje. Ako se dugovi i riješe kratkoročno, tvornica s Čovom na čelu nema budućnosti. Zato me i čudi što se država kao vlasnik ponaša tako neodgovorno?
Zašto ne promijeni Upravu i Nadzorni odbor, kao što su i najavili, i tako stvore pretpostavke za normalan rad i egzistenciju radnika, a ne da tvrtka već godinama tone u istim problemima — zaključuje Matijašević.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska