hren
ZBOG NAGOMILANIH NEPLAĆENIH RAČUNA ELEKTRODALMACIJI I VODOVODU
Tvrtka Adriachem u Kaštel Sućurcu prekinula je jučer u deset sati proizvodnju zbog neplaćenih računa za struju i vodu, a direktor Petar Čovo je radnike poslao kući!
— Platit ćemo naše obveze za dan-dva, a kad to obavimo, pozvat ćemo radnike na posao — kaže Čovo. O visini dugovanja nije želio govoriti braneći se kako je to "poslovna tajna". — Dugujemo nešto malo, ali to ćemo riješiti — kratko je odgovorio direktor tvrtke koja je već godinama u problemima. Zbog neplaćenog duga za električnu energiju u ukupnom iznosu od 3,4 milijuna kuna, Elektrodalmacija je u potpunosti isključila struju Adriachemu, potvrdila nam Elektrodalmacija i Vodovod i kanalizacija stavili su sućuračku tvornicu u prisilno mirovanje/Mario TODORIĆje Smiljana Županović, voditeljica Službe za prodaju i odnose s potrošačima.
Prema prijašnjem sporazumu s Elektrodalmacijom, Adriachem se obvezao platiti ratu od 500 tisuća kuna, što je trebao uraditi još prije 20 dana, a do kraja godine mora platiti još 2,5 milijuna kuna. Umjesto uplate od pola milijuna kuna, Elektrodalmacija je od poslovodstva tvrtke proteklih dana učestalo dobivala samo — obećanja. Adriachemu je u ponedjeljak isključena trećina napona, a od jučer je u cijelosti bez struje, koju će dobiti tek kada plati dug.
Cilj Elektrodalmacije je u potpunosti naplatiti svoja potraživanja, u koja su uračunate i kamate, te da se dug Adriachema ne povećava, ali činjenica je da ta tvrtka ne podmiruje račune ni za tekuću potrošnju. Adriachem je u protekle četiri godine zbog neplaćanja računa nekoliko puta bio na udaru Elektrodalmacije, koja je prije neizbježnog isključivanja često imala zavidni prag tolerancije prema ispraznim obećanjima poslovodstva na čelu s Petrom Čovom.
— Adriachemov dug za vodu iznosi 702.473,78 kuna. Taj je iznos kumuliran iz 2003. godine, a osim toga, tvrtka ne podmiruje ni tekuće obveze. Zbog svega toga, ostali su bez vode — potvrdio nam je tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije Božidar Čapalija. Prema njegovim riječima, bilo je razgovora oko plaćanja duga na rate, ali kako Adriachem nije plaćao, ostao je bez vode. Kad podmire svoja dugovanja, dobit će i vodu, zaključuje Čapalija.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska