hren
 
NAKON DOGOVORA, KAŠTELANSKI OBRTNICI ĆE DATI PONUDU ZA KUPNJU ADRIACHEMA
Nakon što se temeljitije dogovore o zajedničkom nastupu i nakon što podrobno prouče sve uvjete novog natječaja, kaštelanski obrtnici udruženi u Poduzetnički centar grada Kaštela dostavit će ponudu na natječaj Hrvatskog fonda za privatizaciju za prodaju Adriachema koji je objavljen u ponedjeljak 16. ožujka, potvrdio je predsjednik Udruženja obrtnika Kaštela Ivan Gotovac, koji je jedan od inicijatora udruživanja kaštelanskih obrtnika koji žele otkupiti pogone Adriachema, s ciljem formiranja kaštelanske obrtničke zone.

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je novi javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 81,67 posto dionica tvrtke Adriachem d.d. iz Kaštel Sućurca, a rok za dostavu ponuda istječe 16. travnja.

Natječajem je uvjetovano da ponuditelj mora priložiti petogodišnji poslovni plan koji će sadržavati projekciju računa dobiti i gubitka, bilance stanja i novčanog tijeka za navedeni period, uključujući i prilog s jasno naznačenim očekivanim kretanjima broja zaposlenih, kao i drugih pretpostavki vezanih uz zaposlenike Društva, te investicijski plan koji će sadržavati strukturne i financijske odredbe predviđenih ulaganja za navedeni period.

Osim toga, natjecatelji će morati u potpunosti preuzeti postojeći Kolektivni Ugovor Društva u razdoblju u kojem je on na snazi, te će morati ponuditi popust za otkup svih dospjelih potraživanja državnih vjerovnika prema Adriachemu, a morat će se i obvezati da će podmiriti sve obveze Adriachema prema zaposlenicima, te prema ostalim vjerovnicima.

Prema podacima iz HFP-ovog natječaja, ukupne obveze Adriachema iznosile su krajem prošle godine 130.757.915,87 kuna, a posljednji natječaj za prodaju Adriachema objavljen je sredinom 2008. godine. Na isti je ponudu dala jedino tvrtka Kemokompleks, koja se nalazi u vlasništvu Envera Moralića, a tom prilikom je od Kemokompleksa zatražena dopuna ponude, te očitovanje u svezi podmirivanja 4,5 milijuna kuna koje Adrichem duguje HBOR-u i o 8 milijuna kuna koje kaštelanska tvrtka duguje HFP-u.

Kako je Kemokompleks ponudu samo dijelom dopunio, te je zatražio i dodatni rok za provođenje dubinskog snimanja poslovanja Adriachema, nakon čega je ipak HFP-u dostavio izjavu da odustaje od ponude, natječaj ponovno nije uspio.

Upravni odbor HFP-a je u studenom prošle godine donio odluku o ponavljanju natječaja za privatizaciju Adriachema, pri čemu je predsjednik Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec nagovijestio kako će se nakon još jednog eventualno neuspjelog natječaja o sudbini ove kaštelanske tvtke i o njenim radnicima odlučivati kroz stečajni postupak. Međutim, tada je spomenuto i kako je jedna tvrtka, kojoj nije rečeno ime, zainteresirana za kupnju tvtke, prenamjenu imovine i zadržavanje 242 radnika.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost)

  moš mislit kako će ih zadržat

  oko 11 godina prije
 • gostu 237 (Gost)

  gostu 237
  niko nikome ne brani da realizira svoje ideje i ulaže,bolje rečeno triba zasukat rukave i radit,a one koji nisu naučili radit,nego lajat nemože ni sam bog pokrenit da rade.......tako da ti niko ne brani ako imaš bolju ideju da je realiziraš...........

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  vjerojatno je Krolo gazda,a Gotovac glasnogovornik.
  svi kaštelanski obrtnici nemaju za režije platit osim njih par.jeli ovo privatizacija iz devedesetih?

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  kad bi obrtnici mogli rješit sve državne probleme svak bi svoje račune plaća i ima bi koliko radi,ne bi bilo menađeri već meštri.a kako ne mogu bit svi obrtnici onda bi bilo i šegrti koji bi vjerovatno imali malo slobodnog vrimena jerbo bi radili,pa nebi mogli pričat p........ i stavljat u usta ljude koji bi mogli možda nešto i napravit za svoj svit.ako van je draže(lakše) bit robovima strancima, sve mogučnosti su otvorene.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  asti sto i trista

  oko 11 godina prije
 • radi.. (Gost)

  Sve je transparentno.Nakon dogovora, ponuda.Slijedi ili ne, potpis.Udruga obrtnika ima ideju, ali nema sredstva tttj.novac za nju realizirati.
  To je i svrha udruga.
  Vlast treba iskoristiti ideju udruge obrtnika i pokazati svrsishodnost servisiranja ideje gradjana.Kako do novca, to je problem vlasti.Punkt.

  oko 11 godina prije
 • u (Gost)

  Ko blize otaru bolje misu cuje

  oko 11 godina prije
 • gradonačelnik u sjeni (Gost)

  Što misle građani da kupimo Adriachem i na taj način na duže vrime riješimo prostorne probleme....prekršajni sud, policija, komunalni pogon...itd...

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  evo ja dajen kunu za preradu i svečano obećajen da ću ućinit sve štatraže a to je da ću omar svima dat otkaž pa pravac biro tamo tražite posal. drugo odma ću dignit hipotekarni kredit u iznosu od koliko in triba za sanirat dug. pa neću vračat kredit lipo u među vermenu iznajnit pogone prodat sve šta vridi zaradi koju kunu.I tako će proć par godin priman plaću jerbo san zaposen i tako ćekan mirovinu ,E to je prića o banani sanaderovoj i tako do kraja života svi sretno živili a zaboravija san dionice njih obavezno na burzu i tu koga zajebt lipo dionice će bit jednu kunu da ih svak more uzest a oni ća su radili u jugovinilu ako ima koji jož živ će dobit mukte u tako amo moran vidit kolio miljuni dionc moran isprintat to je puno jeftinije nego da ji štanpa slobodna. e pa živili i veseli mi bili

  oko 11 godina prije
 • dinice (Gost)

  Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je novi javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 81,67 posto dionica tvrtke Adriachem d.d. iz Kaštel Sućurc a dije ona razlika do sto posto- smradovi zajebali ste male dionićare koji imaju19 posto dionic štače oni dobi t može bit upalu pluć,E moj sanaderu usrane li banane.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Još jedno predizborno obečanje HDZ i njihovog igraća Ivana Gotovca. Ostvarit će se kad na vrbi rodi grožđe

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Moj goste 97 očito da ne znate što je to dioničko društvo... Nemože HFP prodavati dionice malih dioničara jer nisu njihove nego od malih dioničara. A tko smeta malim dioničarima da ih prodaju??

  oko 11 godina prije
 • u prolazu (Gost)

  mislin da je to prevara da se radnicima zemlja.nešto ni tu smrdi.ali ko ima neka kupuje,bolje i oni nego Moralič za 1 kunu.ali nakon t-coma,i ostalih dionica.....mislin da je to u redu

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska