hren
 
Iako je tvrtka Cemex Dalmacijacement zbog krize u sektoru građevinarstva sredinom veljače prestala s radom u sve tri svoje tvornice, koje se nalaze u Klisu, u Kaštel Sućurcu i u Solinu, predsjednik Uprave Cemex Dalmacijacementa Trpimir Renić najavio je ponovno pokretanje proizvodnje.

Naime, danas s radom kreće rotacijska peć u tvornici Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu, pa će tako pogon ponovno raditi punim kapacitetom. Prema riječima predsjednika Uprave Trpimira Renića, do ponovnog pokretanja proizvodnje je došlo iz razloga što Cemex Dalmacijacement želi osigurati nesmetanu i kontinuiranu opskrbu svih kupaca, u skladu s čime se i sva dosadašnja isporuka cementa kupcima odvijala kontinuirano i prema planu, unatoč zaustavljanju rotacijske peći za klintere tijekom siječnja i veljače.

Usprkos činjenici da je mjesec ožujak ipak donio malo povećanje prodaje na domaćem tržištu cementa, jer se tradicionalno s toplijim vremenom pokreće i sezona građenja, u Upravi tvrtke kažu kako se još uvijek ne zna datum pokretanja proizvodnje u ostale dvije tvornice, o čemu će odlučiti uvjeti tržišta.

Iako je zbog krize došlo do smanjene aktivnosti na tržištu, a time i do smanjenja prodaje, ipak smo optimistični jer građevinska industrija među prvima osjeća posljedice krize, ali i među prvima iz njih izlazi, kazao je predsjednik Uprave Dalmacijacementa Trpimir Renić.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost)

  aha
  endem

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  TRAGEDIJA DA ZA OVU VIJEST JEDAN KOMENTAR

  oko 11 godina prije
 • brale (Gost)

  a je, taman mi se pocelo nazirat crvenilo krova ispod cementne naslage kad ono evo vjesti da nas nastavljaju zaprasivat.

  A i pluca me mi se pocela bunit da je prevelika kolicina svjezeg zraka otkad ne rade zeljezara i cemex. Nisu jadna pluca na to navikla.

  Triba potrat iza brda sku tu gubu i tesku industriju iz kastela, solina i splita

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska