hren
 
Iz kaštelanske tvrtke Adriachem krenula je inicijativa za prodaju tvrtke Adriachem d.d. po dijelovima. Kako stoji u pozivu objavljenom na njihovoj internet stranici, “podjela tvrtke izvršena je na manje tehnološke cjeline koje mogu samostalno funkcionirati ili promijeniti osnovnu djelatnost.

Svi navedeni dijelovi posjeduju: napajanje električnom energijom, priključak na vodovodnu mrežu, priključak na kanalizacioni sistem, nesmetani kamionski pristup, te kancelarijski prostor.”

Kako saznajemo od direktora tvrtke Adriachem Ivana Brke, s inicijativom prodaje tvtke Adriachem po dijelovima krenulo se iz razloga što dosadašnja privatizacija Adriacherma nije provedena na očekivani način, a u Upravi tvtke očekuju kako će na ovakav način biti prikupljeno najviše sredstava.

Ivan Brko nadalje kaže kako su obavili razgovore i s Hrvatskim fondom za privatizaciju, od kojeg uskoro očekuju mišljenje u svezi ovakvog načina prodaje kaštelanske tvrke za proizvodnju i preradu plastičnih masa, ali već sada može reći kako za ovakav postupak imaju potporu sindikata, grada Kaštela i svih ostalih relevantnih čimbenika. Ova je inicijativa ipak tek samo poziv svim kaštelanskim obrtnicima zainteresiranim za kupnju Adriachema, kako bismo mogli testirati tržište, nakon čega bismo išli u provedbu natječaja, ističe Ivan Brko.


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • xy (Gost)

  svaka inicijativa koja će donijeti nešto dobro gradu i ljudima koji tamo rade, je za pohvalu... nadam se samo da će i biti nešto od svega toga...

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  gre u dile. a radnici?
  endem

  oko 11 godina prije
 • radnici (Gost)

  radnici gredu doma,nima više žunte.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  i dosad se adriachem prodava malo po malo, odmaraliste na bohinju, predstavnistva u svim vecim gradovima ex yu, kancelarije na meje, zgrada na sokolani u sucurcu, giričić, teren za getro, pola upravne zgrade, autogaraža tangaru, elektroliza, stara prerada miletiću i meštrovu, izgoreno skladište i po susjednog terena moraliću.

  sve su to radnici malo po malo izili, primali plaće, a nisu radili, dolazili na posal u 8, a isli doma u 11 .. dobro, i direktori su manili velike provizije ali isto se nema koga tu zalit. mozda jedino naivne male dionicare koji su tu jedini popusili ...

  oko 11 godina prije
 • dioničari (Gost)

  Za neupućene neće se ADRIACHEM prodavati na djelove i ostaviti direktoru BRKI i njegovim nesposobnim suradnicima,koji u četiri godine nisu bili sposobni osigurati proizvodnju za 250 radnika (naprotiv oni su istu i uništili),da troše kune na svoje povećanje plaća i tko zna gdje još po blagoslovu Samostalnog sindikata što su i radili protekle četiri godine,a time i umanjili vrijednost tvrtke za desetke miliona kuna.U normalnoj državi ovakovi direktori bili bi brzo smijenjeni a nakon toga i iza brave.Kao što vidite iza ČOVE došao je još gori ČOVO.Znači ADRIACHEM će se prodati u cjelini a ne na djelove kako piše u članku i kako priželjkuje nesposobno rukovodstvo tvrtke,jer takovu prodaju iz naših saznanja ne podržavaju Fond za privatizaciju ni lokalna uprava kao ni radnici.Da bi se shvatilo ADRIACHEM bi se trebao isparcelizirati kompletan,a mali poduzetnici Kaštela bili bi budući kupci koji bi svojim kapitalom stvorili buduću poduzetničku zonu, po mogučnosti ostavili na poslu dio radnika isplatili im dugovanja i otpremnine,koja su u proteklih 10 godina napravili nesposobni direktori.To znači da mali poduzetnici hitno moraju FONDU ZA PRIVATIZACIJU,SINDIKATIMA I GRADU KAŠTELA NAPRAVITI PRIJEDLOG KOMPLETNOG RJŠENJA KUPNJE ADRIACHEMA. Bez cjelovitog programa neće iči prodaja ADRIACHEMA.S obzirom da ne vjerujemo da direktor BRKO neće opstruirati ovakovi naćin prodaje,pozivamo Upravni Odbor Fonda Za Privatizaciju,da prije objavljivanja natječaja sazove hitno skupštinu društva(koja je davno trebala biti)i smijeni nesposobnog direktora kao i nadzorni odbor koji je on vjerovali ili ne sam imenovao.

  oko 11 godina prije
 • radi8. (Gost)

  Neka mi netko objasni tko je vlasnik i tko u ime koga zeli prodati svoje ili tude.Misljenja smo da se sve to zakompliciralo 1945 i 1990.

  oko 11 godina prije
 • prodaja (Gost)

  neznam kako dioničari misle da će mali obrtnici kupizt jugovinil i isplatiti zaostatke. odakle im taj novac.kolko je to para? OVDE ĆE BIT .IZIJA VUK TOVARA.

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska