hren
 
Grad Kaštela zainteresiran je za opstanak tvrtke Adriachem, koja već godinama bezuspješno traži vlasnika, a za čiju je kupnju interes pokazao samo biznismen Enver Moralić, vlasnik prostora nekadašnjeg kemijskog diva Adriavinila, koji je zajedno s Adriachemom tvorio nekadašnji Jugovinil.

Naime, na upite gradskih vijećnika, koje je zanimalo je li Grad spreman pred Hrvatskim fondom za privatizaciju, kao aktualnim vlasnikom, podržati udružene kaštelanske obrtnike, koji bi se odlučili na zajedničku kupnju prostora, Ivan Udovičić gradonačelnik Kaštela odgovorio je potvrdno. Naime, kazao je i kako je Gradu u interesu da na području Adriachema nastane mini obrtnička zona u kojoj bi poslovali kaštelanski obrtnici, pri čemu je naglasio i kako bi Grad bio spreman izići u susret i odgoditi im plaćanje komunalne naknade.

Izvor: Glas Dalmacije


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost)

  je li odgoditi ili oprostiti? jer nekima se oprastalo ...

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  gradu je interes kao i kod inavinila da radnici ostanu bez radnog mista

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Daj jedan put se odlucite. Ucinite konacno ono ruglo da vise na nesto pocme licit. Koliko jos godin trba proc. A govoridu da je vrime novac.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Bilo bi lipo da nasi ljudi nadju interes tu ... da se ne dili badava didovina muljatorima poput Moralica.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  kastelanski privatnici vec imaju dobar dil te tvornice..hale..inace to i je bija problem i s moralicem i sa svima ostalima koji bi to kupili..neko je na pecibokune proda malo ovdi malo ondi..teren je podiljen ka sahovska ploca..pa se u njemu nalaze privatna skladista male firme,i sve skupa kostalo bi ka svetog petra ulje..ipak bi se nasa neko kupit to za zivu lovu,i pokrenit tu nesto prihvatljivo,da nije nuklearne sljake..e tu je drzava totalno kriva..sanacija te ledine je veci prioritet od placi sabornicima,samo sta ovo podneblje nema koga da se za njega bori..svi odavde su prodane duse..dokaz kako je skupa bila lustracija koju nismo proveli i upozorenje kako cemo ju kad tad morat provest..sta kasnije to iz goreg polozaja..nuklearna sljaka je problem za cili zaljev a ne samo za tu ledinu..

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  samo da se ne pojavi neko ime iz sjene koje će biti u samo njegovu vlasništvu.prodali su hotele i nedozvoljavaju izgradnju palace strancu,a hotel resnik čeka preprodaju jer je u vlasništvu domaćeg anonimusa.kaštelakop?ne zna se ko je njegov vlasnik/u plastenicima od kaštelakop spavaju konji lipicaneri i konj Ante Vuletina

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  a ko će se za nas borit i razvoj grada? more bit naš najsposobniji adezeovac ante senader? mora i on činit kuco dok veliki senader ne blagoslovi i izda direktivu. glavno da se baljezga o tunelu i zoni u vučivici
  endem

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  velik, vrijedan prostor, pametno s njim

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  nuklearna sljaka nije u adriachemu nego u berketovoj marini

  oko 11 godina prije
 • ha ha (Gost)

  Tajanstvena tvrtka kupuje Adriachem?

  Postoje određene indicije prema kojima je jedna tvrtka zainteresirana za kupnju i prenamjenu imovine, te zadržavanje svih 242 radnika, rekao je potpredsjednik Vlade i predsjednik UO HFP-a Damir Polančec, te će se iz tog razloga dionice Adriachema i treći put ponuditi pod posebnim uvjetima, tj. za jednu kunu, a ako i taj pokušaj propadne, sudbina tvrtke i radnika rješavat će se kroz stečajni postupak.

  Na izjavu predstavnika sindikata u UO HFP-a Ozrena Matijaševića kako “radnici Adriachema od kolovoza nisu primili plaću iako je UO ranije donio odluku o pozajmicama za tu namjenu do privatizacije”, Polančec je neisplatu pozajmica pojasnio činjenicom da Fond trenutno ima ozbiljnih problema, odnosno nema vlastitih sredstava, niti može dobiti kredit od komercijalne banke.

  Rečeno je i kako ta obveza prema Adraichemu ostaje, a kako bi se namaknula potrebna sredstva, Fond će probati prodati dio imovine iz svog portfelja.

  oko 11 godina prije
 • Mate Koko (Gost)

  Komesari, generali, povjerenici i nepovjerenici već traže penziju, ostatak radi faturete, a dio ekipe dolazi na \"posao\" jer ih kući nitko neće. Kad bi moglo do penzije , ali nemože...
  p.s.
  triba sve rasprodat i kupit bušotinu plina u Rusiji !

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  nuklearna sljaka je u dalmaciji..dovoljno zaa velik oprez di se doc kupat..pa odabrat destinaciju daleko od kastela SLJAKE i ostalih zagadjivaca..

  predlazem u jugovinilu napravit-GOLF TEREN :grin
  lipo odnit komunistima one otocice unutar te plohe koje su si prodali da mogu sutra nekog ucjenjivat..to je razlog zasto se nista ne mice s mista..

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  a koji su to

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  prica se za biocica..za rosina isto..nemogu tvrdit,100%mozda nije tocno,ali reka mi je treci lik u cijem sam prostoru bija,necu ga imenovat,dobri smo..taj treci je kupija na natjecaju,a nije bija opcinar,ni bilo kako u sukobu interesa,pa ga i zato ne zelim navest..krivlji od njega je onaj ko je to prodava na pecibokune..izgubljen je strasan novac..tu parcelu niko nece kupit ni za puno manje novce od onih koji su se mogli za nju dobit da je cila..to je valjda svakom jasno..a ciji su pecibokuni tocno,uvik se da provjerit,i tocno bez spekulacija utvrdit..postoje negdi dokumenti o prodajama..

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska