hren

Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplit - podružnice Željezara Split, Zvonko Šegvić je uputio pismo predsjedniku hrvatske Vlade dr. Ivi Sanaderu, ministru gospodarstva Branku Vukeliću, te predsjedniku NO-a Fonda za privatizaciju Andriji Hebrangu, u kojem traži spašavanje Željezare Split i njenih radnika.
— Nakon konstatacije da nijedna od dvije ponude za kupnju Željezare ne udovoljava uvjetima, kao većinski sindikat u Željezari, upozoravamo Vladu da, kao stvarni vlasnik, mora pronaći rješenje za spas Željezare Split jer je u pitanju opstanak 412 radnika i njihovih obitelji — piše Šegvić.

— Začuđuje činjenica da je država uložila ne mali novac poreznih obveznika u tehnologiju kako bi se obnovila proizvodnja. Željezara, dakle, ima perspektivu, međutim, agonija i dalje traje?! Za zaključiti je da kojekakvi lobiji u ovoj neozbiljnoj državi ne dozvoljavaju punu proizvodnju splitskoj Željezari! Sindikat će se svim zakonskim sredstavima, uključujući i štrajk, boriti za radnike Željezare ako njihova egzistencija bude ugrožena — zaključuje Šegvić.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska