hren

Vrata metal-detektora kroz koja moraju proći svi putnici i njihova prtljaga - Slavimir Dejak i Milivoj Ugrina/Joško BREŠANKAŠTELA — Život u splitskoj zračnoj luci u Resniku i ovog 29. rujna bit će uobičajen kao i svaki drugi radni dan, možda i življi jer su srijeda i subota udarni dani u zračnoj luci u Resniku. Tako će biti i za pripadnike Aerodromske policijske postaje iako je 29. rujna, blagdan sv. Mihovila - Dan Hrvatske policije.
U želji da vidimo kako izgleda njihov obični radni dan posjetili smo ih na aerodromu gdje smo, umjesto otsutnog načelnika postaje Ive Babića razgovarali s njegovim pomoćnikom Mladenom Banom, zaduženim za sigurnost u zračnoj luci.

— Do sada nismo imali nikakvih ekscesa iako je porast prometa putnika za prvih 8 mjeseci za 17 posto veći. Može se slobodno kazati da je sigurnost u splitskoj zračnoj luci na zavidnoj visini — ističe Mladen Ban.
Na naš upit da nam prokomentira nedavni događaj o dojavi o lažnoj bombi, kazao nam je da se to zna dogoditi, no iako je stigla dojava, putnici u zračnoj luci nisu ni osjetili da se nešto događa jer sve službe su bile aktivirane, svi su pregledali svoje sektore, pa nije trebalo putnike udaljiti iz zračne luke jer se utvrdilo da je bila lažna dojava, kaže Ban i dodaje da je suradnje s ostalim službama i Upravom Zračne luke odlična.
Kad zrakoplov sleti u zračnu luku, turiste ili putnike prve dočekuju stjuardese, a zatim ih preuzimaju policajci jer svaki putnik koji dođe mora proći kroz taj dio, a kada smo boravili s njima na aerodromu, imali su oko 5620 ulazaka.
Ipak, interesantan je odlazak turista i ostalih putnika koji moraju proći kroz vrata metal-detektora, gdje se otkriva metal u odijelima putnika, a osobna prtljaga mora proći Iako je porast putnika za 17 posto veći nismo imali problema - Mladen Ban/Joško BREŠANkroz rendgen. Taj posao budni okom prate Slavimir Dejak i Milivoj Ugrina koji kažu da je prije bilo puno teže raditi jer nisu imali ovakva detektorska vrata pa se stvarala gužva i po nekoliko sati.
Svakako, kako ističu djelatnici, bilo je i tužnih ali i lijepih dana. Tako su pripadnici aerodromske policije imali priliku i čast da budu u osiguranju dolaska Svetog Oca, brojnih političara, ministara, biznismena i drugih gostiju, i posebno naših sportaša kada bi se vraćali sa zlatnim, srebrnim i brončanim odličjem, od dolska Gorana Ivaniševića nakon pobjede u Wimbledonu, pa sve do dolaska naših olimpijaca iz Atene.
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska