hren
 
CEMEX I DALMACIJACEMENT DODIJELILI 25 DONACIJA ZA PROGRAME DOPRINOSA RAZVOJU DRUŠTVENE ZAJEDNICE
Prvi krug natječaja u kojem su Cemex i Dalmacijacement u 2008. godini donirali ukupno 523.540,00 kuna za kategorije Edukacija i Razvoj zajednice završen je svečanim uručenjem donacija dobitnicima na natječaju za doprinos razvoju društvene zajednice.

Natjecale su se 244 organizacije

Natječaj, na koji su se prijavile 244 organizacije iz svih krajeva Hrvatske, dio je programa korporativnih društvenih ulaganja, temeljem kojeg Cemex i Dalmacijacement dva puta godišnje raspisuju javne natječaje iz područja okoliša, zdravlja, kulture, edukacije, razvoja lokalne zajednice i sporta, a kako kažu u Upravi, društveno odgovorno poslovanje ove tvrtke potvrđuju i iznosom od 6.357.443,00 kuna, koji su u 2007. godini izdvojili za razne projekte.

Kaštelanski dobitnici

Odlukom nezavisne komisije dobitnici donacija za programe doprinosa razvoju društvene zajednice u kategorijama Edukacija i Razvoj zajednice sa područja Grada Kaštela su: Lovačka udruga Kaštilac iz Kaštel Lukšića, Hrvatski Crveni križ-Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela sa sjedištem u Kaštel Sućurcu, Udruga Golubice iz Kaštel Sućurca, Osnovna škola kneza Mislava iz Kaštel Sućurca, Klub dizača utega Kaštela iz Kaštel Štafilića.


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost)

  ozbiljno pitanje: daje li Cemex donacije fizičkin osoban ka šta su slikari, pjesnici, književnici, muzičari? molin odgovor!

  oko 12 godina prije
 • (administrator)

  Odgovor je ne - više pogledajte na ovom linku
  [URL=http://www.cemex.com.hr/page.asp?id=2252]Cemex - donacije 2008[/URL]

  oko 12 godina prije
 • judine škude. (Gost)

  Ovo nije vijest nego obmana. Molim portal da ne podržava ( skrivenu) propagandu.

  \"žalosno je uzimati novac od potencijalnih ubojica sebe i svoje djece\".

  oko 12 godina prije
 • cobreti (Gost)

  e moj cemex;kome sve dilite nagrade-a za gimnastički klub kaštela ni lipe....sramota.....a kad netko od dice osvoji neku nagradu onda ćete likovat-Vi i Vaši gradski tutori...

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  KAD VEĆ TOLIKO RAZBACUJU DONACIJAMA ZA SVE I SVA A KAKO BI BILO DA SANIRAJU PUKOTINE NA KUĆAMA NASTALE OD NJIHOVOG MINIRANJA?

  ZA TO NEMAJU NOVACA ILI BI IM TO BILA LOŠA PROPAGANDA.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  a to bi se moglo primijenit i na aerodrom jer po kućan pucadu stakla i tarace od velike buke, a ko će oto platit?

  oko 12 godina prije
 • gostu 255! (Gost)

  Stvarno ne znam odgovor na vaše pitanje. Pokušajte postaviti pitanje na portalu Legalis. Možda netko zna.

  A osim toga Vi miješate kruške i jabuke.
  Aerodrom i ekspolatacija mineralnih sirovina su divije različite stvari.
  A zajednička i jednoj i drugoj po mom mišljenju je da je netko bez pameti dozvolio izgradnju i aderodroma i tuponolom na mjestima gdje su sad.

  Što se tiče miniranja u Cemexovu tupinolomu stvari stoje ovako:
  Zakonom o rudarstvu je propisano gdje se može vršiti ekspoloatacija mineralnih sirovina,na kojoj udaljenosti od objekata i na koji način.
  Pri miniranju ( bušotine, količina i vrst eksploziva itd.) mora se voditi računa o vrsti objekata u blizini kojih se vrši miniranje ( stare kamene kuće, novogradnje, poslovni objekti, momtažni itd.) i udaljenosti eksploatacijskog polja od tih objekata,te količinu eksploziva, broj i veličinu bušotima prilagoditi tome.
  Cemexa nije briga i sa svojim eksploaztacijskim
  poljem došli su nam još malo pa u dvorišta. Nismo se mi pribiližilli njihovom eksploatacijskom polju nego su se oni širili kako im je padalo napamaet bez ikakve dozvole.
  Isto tako miniranje spada u opasnu djelatnost i po važećim zakonskim propisima onaj tko se bavi opasnom djelatnošću u ovom slučaju miniranje smatra se odgovornim za nastale štete dok ne dokaže da šteta nije nastala kao posljedica te djelatnosti (miniranja) nego zbog više sile ili protupravnog djelovanja treće osobe.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  1.Jesu li to kuće s građevinskim dozvolama?
  2. Zar vlasnici, investitori, stanari tih kuća, kad su iste bez dozvole gradili, nisu znali da je preko puta tupinolom?

  oko 12 godina prije
 • gostu 187 (Gost)

  Kuće su napravljene prije tupinoloma.
  Radi se o kućama starih solinskih zaselaka Grubići, Barišići, Kljakovići- Šantići među ostalim i o rodnoj kući slikara Joze Kljakovića Šantića od koje kuće je tupinolom bio udaljen 100 m.
  Osim tih kuća radi se o kućama koje su napravljene prije 1968. godine.

  A usput za vašu informaciju Cemex ili još bolje ex Dalmacijacement nikada nije ni zatražio ni dobio lokacijsku ni bilo koju drugu dozvolu za svoje eksploatacijsko polje Sv.Jure-Sv.Kajo.A kako nikad nisu ni označili granice svog eksploatacijskog polja upadaju u zemljišno knjižne čestice koje niti su njihovo vlasništvo niti su dio njihovog eksplatacijskog polja niti su ikad dobili koncesiju na te čestice, a to je i utvrdila rudarska inspekcija .

  Osim toga Cemex je dužan poštivati privatno vlasništvo i karakteristike objekata ( starost, način gradanje itd.) prilikom izvođenja miniranja bez obzira radi li se o objektima s građevinskom ili bez građevinske dozvole.

  Pitanje legalnosti gradnje objekata je pitanje za neke druge državne službe a ne za Cemex.To što je nešto napravljeno (ako je) bez građevinske dozvole ne daje pravo Cemexu da nanosi štetu na tim objektima sve dok su oni tu gdje jesu i dok ih onaj tko je nadležan za uklanjanje bespravno izgrađenih objekata ne ukoloni, a to svakako dragi gostu 187 nije Cemex.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  gospodine gostu 44 svi oni kojima je cemex iliti dc ušao u posjed ili došao blizu kuća plaćeno im je, a pogotovo naselja uz tupinolom sv.kajo .za vašu informaciju dosta obitelji uz sjevernu stranu tupinoloma su je dobilo stanove po solinu.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Cemexu na znanje iz Hrvatske perspektive.Jeftina radna snaga i kupovina zemljista jos je samo moguca na ovim prostorima Europe.Cijena cementa na svjetskom trzistu je bagatelna u usporedbi s posljedicama iz gornjeg navoda.

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska