hren
 
NAGRAÐEN PROJEKT RIVA SPLIT
U petak, 6. lipnja na svečanosti u Splitu proglašeni su pobjednici natječaja za Graditeljsku nagradu CEMEX, koji se u Hrvatskoj održava treću godinu za redom. Odbor nagrade je u svakoj od tri kategorije odabrao po jedan pobjednički projekt: pobjednik u kategoriji Stambene građevine je Kuća FN iz Zagreba, u kategoriji Javne i poslovne građevine Zgrada gimnazije i sportske dvorane iz Koprivnice, a u kategoriji Infrastrukturne građevine nagradu je dobio projekt RIVA iz Splita.

Dodijeljene su i dvije posebne nagrade: projekt Rekonstrukcija i dogradnja KBC-a REBRO iz Zagreba dobio je nagradu za Pristupačnost, a Most iznad rijeke Cetine pokraj Šestanovca nagradu za Održivu gradnju.

Nagrađeni projekti predstavljat će Hrvatsku u studenome na XVII međunarodnom natječaju, CEMEX Building Award koji se održava u Meksiku.

Pod okriljem dodjele ove nagrade proglašeni su i pobjednici natječaja CEMEX STUDENT programa namijenjenog profesionalnom razvoju studenata. Na ovom natječaju sudjelovali su studenti svih Građevinskih fakulteta u Hrvatskoj. 

Pobjednici su studenti Marin Medić i Dario Malenica sa Građevinskog Fakulteta u Osijeku, dok su Petar Matulić i Goran Beloević sa Građevinskog Fakulteta u Splitu drugoplasirani. Na natječaju koji je namijenjen stručnom usavršavanju studenata četvrte godine studija građevinarstva sudjelovali su studenti svih građevinskih fakulteta u Hrvatskoj. 

Četvorica studenata dobitnici su dvotjednog stručnog usavršavanja u CEMEX-ovom Globalnom centru za razvoj i inovacije u Švicarskoj, gdje će imati priliku izravno sudjelovati  u CEMEX-ovim internim poslovnim procesima.


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • skriveno jeftino reklamiranje (Gost)

  novinari bi trebali prepoznati kada je u obavijesti korporacije riječ o skrivenoj reklami.
  stanovnici kastela, solina... svakodnevno doniraju cemexu dio svog zdravlja, krajolika, oštecenih kuca, automobila ... kupuju preskupi cement i ne trazimo da se objavi clanak o trajnim donacijama.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  šta se ne itnete na index oli večernji pa pročitajte ko je kome da nagradu i ko je u sukobu interesa - šjor jure radić iliti stani , vitre, ništo bi te pita.

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  cemex-prijatej svi nas, cemex-prijatej prirode, cemex-prijatej kulture, znanosti i umitnosti, cemex-prijatej odabrani žepov
  endem

  oko 12 godina prije
 • lakrdija (Gost)

  Sramota je da hrvatski mediji i političari (koji sebe smatraju stručnjacima, ali sve što imaju mogu zahvaliti politici, a ne stručnosti) jednoga od največih zagađivača i trovača ljudi i prirode u Hrvatskoj predstavljaju kao donatora i dobrotvora. Boli briga Meksikanca za splitsku rivu i naše studente. Ova lakrdija je ustvari jeftina reklama, ulaganje u, vjerojatno, buduće poslušnike i, što je najvažnije, porezne olakšice.

  oko 12 godina prije
 • donacija cemexa majdanu (Gost)

  velikodusna donacija cemexa iz majdana
  8. 6. 2008. u 17:12h
  http://www.youtube.com/watch?v=XxTid6JyljY

  cujem da glasnogovornica CEMEXa pise doktorat: na temu \"cemex i zaštite okolisa\". nakon sta joj raniji doktorat nije prosao na temu \"pozdrav iz rovinja\".

  oko 12 godina prije
 • CRO203 (Gost)

  lijepo bome, ovo je bas za dignit atmosferu navijacima.
  hvala Cemexu sto je omogucio da vidimo ono sto disemo

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  E DA SU SVI KAO CEMEX

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska