hren
 
Zbog novog kolektivnog ugovora, potpisanog danas u prostorijama poduzeća Kaštelanski staklenici, zadovoljstvo su iskazali čelni ljudi Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, koji u ovoj tvrtki imaju svoju podružnicu.

Novi kolektivni ugovor, kojeg su sindikalci ocijenili iznimno kvalitetnim, jamči zaposlenicima Kaštelanskih staklenika osnovicu plaće u minimalnom bruto iznosu od 2900 kuna, a radnicima je ukoliko se iskažu na radu zajamčena i stimulacija u iznosu od 30 posto. Za rad blagdanom i neradnim danom, kao i za prekovremeni rad plaća će se uvećavati 50 posto, za rad nedjeljom 35 posto. Dogovoren je i regres u iznosu od 1700 kuna, kao i božićnica od 800 kuna uz prikladni dar za dijete do 15 godina starosti koji će iznositi 600 kuna po djetetu.

Također, napravljena je i nova sistematizacija radnih mjesta, a plaća 165 zaposlenih već sljedećeg mjeseca trebala bi biti veća za pet do osam posto, najavljeno je ovom prigodom.

Potpisivanju ugovora između uprave tvrtke, koju je predstavljao direktor Ivo Benzon i povjerenice sindikata Ljiljane Milanović, nazočili su i Josip Pavić, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske te regionalni povjerenik istog sindikata Ivica Blažević.

Prema riječima Ivice Blaževića, regionalnog povjerenika sindikata, direktor tvrtke Ivo Benzon potvrdio se kao jedan od poslodavaca s najvišom razinom socijalnog dijaloga, a istaknuto je kako su novim kolektivnim ugovorom utanačena i prava radnika u slučaju privatizacije, odnosno prodaje poduzeća. U slučaju privatizacije poslodavac je dužan prigodom raspisivanja natječaja kao klauzulu uvesti i uvjet da se moraju zadržati svi radnici s ugovorom na neodređeno vrijeme najmanje tri godine, a budući kupac u slučaju otkaza ugovora radniku isplatit će otpremninu u iznosu od tisuću eura po navršenoj godini radnog staža.

Izvor: Glas Dalmacije


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost)

  \'\'\'ovako... više mi je pun kufer ovih članaka o kaš staklenicima i tobože stručnih osoba koji pisu ovakve članke. nemate vi pojma sta se događa u kaš. staklenicima. pošaljite jednog agronoma nek im vidi staklenike i nek on napiše članak o njima, ali bez sponzorstva kaš.staklenika. uzgoj rajčice na kokosovim vlaknima ili na kam.vuni postoji kod nas od davnih davnina... uključite malo stručnih osoba u izradu članaka, koji se ne boje reći svoje pravo mišljenje, doživit ćete prosvjetljenje, jer kaš staklenici će i brže nego što mislite postati turistička zona...-prije par dana\'\'\'
  \'\'U slučaju privatizacije poslodavac je dužan...\'\' Jesam li Vam lipo rekla što će se dogoditi s njima????????? kaže 2900 kn u bruto iznosu, znate li vi koliko je to neto? cca.2200,00kn. Ma sramotaaaaaa.... Ako se izgrade hoteli i sl. biti ce veće plaće...

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  :(

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  i meni je loše od ovakvih članaka :cry

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  ovo jin je cemex da repeticije
  endem

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska