PROJEKT OD 25 MILIJUNA EURA
Područje na samoj granici Trogira i Kaštela u dogledno vrijeme bit će bogatije za, na jadranskoj obali  jedinstveni trgovačko-zabavni objekt, investiciju tvrtke Tommy, a prostor gdje će taj centar biti smješten danas su, nakon radnog sastanka, obišli vlasnik i predsjednik NO Tommya Tomislav Mamić i trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

Radi se o 53 tisuće metara četvornih na kojima se nekada nalazio objekt tvrtke Pliva, a kako je navedeno, cijela investicija Tommya, uključujući zemljište, vrijedna je oko 25 milijuna eura.

- Na današnjem radnom sastanku utvrdili smo u kojoj je fazi priprema potrebne dokumentacije, a na teren smo izašli kako bi na licu mjesta vidjeli kako teku radovi na rušenju te uklanjanju dosadašnjih sadržaja i priprema terena – kazao je ovom prilikom Tomislav Mamić.

Kako je Mamić naveo, radovi na novom projektu odvijat će se u dvije faze, od kojih je prva faza trgovački centar, odnosno „park shop“ sa 22 objekta, a koji će se prostirati na površini od približno 11 tisuća metara četvornih. Druga faza donijet će fun zonu na 7 tisuća kvadrata zatvorenog prostora.

Trgovački centar, osim hipermarketa Tommya, imat će i trgovine tekstila, farmaceutskih proizvoda, parfumerije, konfekcije, obuće i druge. Fun zona će donijeti prostor za paintball, stijene za slobodno penjanje. laser sobe, kino, ugostiteljske sadržaje i još toga.

- Uskoro očekujemo građevinsku dozvolu za prvu fazu te će radovi brzo započeti. Drugu fazu, odnosno fun-zonu ćemo, u smislu projekta, definirati do početka ljeta te se nadam da ćemo i tu drugu fazu započeti raditi početkom jeseni. Kako sam kazao, bit će ukupno oko 18 tisuća kvadrata zatvorenog prostora, dok će na preostalom zemljištu biti zelene površine, parkinzi i sve ostalo – najavio je prvi čovjek Tommya.

Zadovoljstvo najavljenom investicijom te razvojem ovog područja, koje pripada naselju Plano, ovog je dana iskazao i trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

- Drago nam je što se jedna ovakva investicija događa na ovom području, posebno jer je riječ o tvrtki Tommy koja se do sada pokazala kao pouzdan partner i ozbiljan investitor. Prema nekim predviđanjima tu će posao naći preko 200 ljudi. Trogir je turistički grad, ali ne možemo se bazirati samo na turizmu, već je potrebno poticati poduzetničke projekte. To i činimo pa smo tako smanjili komunalne doprinose, što je dodatno privuklo pojedine poduzetnike. Radimo na razvoju radne zone na prostoru Planog, no ne na način kako je to u Dugopolju. Tome u prilog nam ide i blizina zračne luke te dobra povezanost s autocestom – ustvrdio je gradonačelnik Bilić.

Novi objekti i novi sadržaji, ako sve bude teklo prema planovima, u funkciji bi mogli biti za približno godinu i po do dvije, zaključeno je tijekom ovog obilaska.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska