hren
 
'Novi' temeljni kapital Željezare Split bit će podijeljen na 184.882 dionice. Glavna skupština dioničara Željezare Split, zakazana za 29. prosinca, trebala bi među ostalim donijeti odluku o povećanju temeljnog kapitala tvrtke za 86 milijuna kuna, i to pretvaranjem potraživanja novog vlasnika željezare, poljskog Zlomrexa.

Prema prijedlogu odluke iz poziva za Glavnu skupštinu, objavljenog na ZSE, Zlomrex Spolka Akcyjna ima potraživanje prema Željezari Split na temelju ugovora o zajmu, sklopljenog između poljskog vlasnika i željezare 10. kolovoza 2007. te na temelju njegovih daljnjih aneksa, s iznosom glavnice zajma od 86 milijuna kuna. Pretvaranjem tog potraživanja u ulog temeljni kapital splitske Željezare povećao bi se s iznosa od 135,859.200 kuna na iznos od 221,859.200 kuna. Povećanjem temeljnog kapitala Željezara Split izdaje, a poljski Zlomrex preuzima 71.666 redovitih dionica koje glase na ime, svaka u nominalnoj vrijednosti od 1200 kuna, stoji u pozivu te se dodaje kako se pravo prvenstva ostalih dioničara za stjecanje novoizdanih dionica u potpunosti isključuje. "Novi" temeljni kapital Željezare Split bit će podijeljen na 184.882 dionice, svaka u nominalnoj vrijednosti od 1200 kuna. Ujedno, Glavna skupština trebala bi opozvati stari te imenovati novi Nadzorni odbor sastavljen od predstavnika većinskog vlasnika. Poljski je Zlomrex postao većinski, 98,34-postotni vlasnik splitske Željezare u kolovozu ove godine, po provedenom natječaju na koji se javilo šest ponuditelja. Zlomrex se obvezao za dionice željezare iz Kaštel Sućurca platiti nešto više od 10 milijuna kuna te u roku od pet godina u tvrtku uložiti 200 milijuna kuna.

Izvor: Poslovni dnevnik


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • (Gost)

  a smeće ča palidu i filteri i tuje zemje ća zapašijedu?
  endem

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  bio sam nekoliko puta ispred emmezete oko 22 sata kada je počela buka i dim iz željezare, divim se onim ljudima što žive u blizini.

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska