hren
 
Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) prihvatio je nacrt ugovora za prodaju 89,34 posto Željezare Split poljskom Zlomrexu. Ugovor je UO HFP-a prihvatio jednoglasno.

Ugovor o prodaji splitske željezare poljskoj kompaniji još treba potvrditi hrvatska Vlada, koja bi, prema riječima potpredsjednika Vlade i predsjednika UO HFP-a Damira Polančeca, suglasnost trebala dati na današnjoj sjednici. Ukoliko Vlada bude suglasna, ugovor će vjerojatno biti potpisan već sutra.

Zlomrex se obvezao za dionice željezare iz Kaštel Sućurca platiti nešto više od 10 milijuna kuna, te u roku od pet godina u tvrtku uložiti 200 milijuna kuna. Također, prihvatili su podmirenje svih obveza prema radnicima te oko 165 milijuna kuna obveza prema komercijalnim bankama i tako osloboditi državna jamstva kojima su te obveze bile pokrivene. Za oko 228 milijuna kuna duga prema državnim vjerovnicima, pak ,Zlomrex je dobio popust od 99,9 posto.

Polančec je istaknuo i kako je Zlomrex potpisao socijalni sporazum sa sindikatima koji djeluju u Željazari, čime je preuzeo obvezu svih 468 zaposlenika zadržati na rok od najmanje tri godine.

Izvor: Radio Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost)

    ajde neka!

    oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska