hren
 
Hrvatski fond za privatizaciju po četvrti je put oglasio prodaju kaštelanskog poduzeća Adraiachem iz Kaštel Sućurca, koje se bavi proizvodnjom baziranoj na preradi polivinilklorida i polietilena velike gustoće.

Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica iz portfelja Ministarstva financija, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Fonda bit će otvoren do 20. kolovoza, a 81,67 posto temeljnog kapitala prodaje se po početnoj cijeni od jedne kune.

- Prodaja tvornice jedino je moguće rješenje za radnike, a drugog izlaza nam nema. Sada je očito da Uprava nije bila u stanju u dvije godine vratiti proizvodnju i kupce, a od 10. lipnja u Adriachemu strojevi miruju. Nema izgleda niti kako bi mogli prizvoditi u skoro vrijeme – tvrdi Željko Bujas, predsjednik Radničkog vijeća sućuračke tvrtke, koja upošljava oko 280 radnika.

Pritom ističe kako velike zasluge tomu što je natječaj uopće objavljen u vrijeme dok je dobar dio vodećih ljudi Hrvatskog fonda za privatizaciju u pritvoru, idu na račun središnjice HUS-a, sindikata, koji se zalagao da se natječaj ubrza kako se radnici nebi našli na ulici.

- Nakon niza provjera od nadležnih institucija utvrđeno je kako kod dosadašnjih pokušaja prodaje Adriachema nije bilo mešetarenja i da je situacija otpočetka bila čista. – kaže Bujas, koji poziva radnike Adriachema i sindikate koji u tvornici djeluju da budu razumni i jedinstveni jer je očito kako, ukoliko ovog puta tvornica ne bude prodana, nove prilike više neće biti.

Izvor: Glas Dalmacije


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • prijedlog (Gost)

  Bujasa za direktora!

  Dosta je bilo!

  oko 13 godina prije
 • Moralića u Adriachemu neće ni HFP ni sin (Gost)

  Ponuda zagrebačkog Kemokompleksa u vlasništvu Envera Moralića, iako jedina pristigla na javni natječaj Hrvatskog fonda za privatizaciju za kupnju većinskog udjela u kaštelanskom Adriachemu, nije zadovoljila ni očekivanja sindikata ni HFP-a, pa je vrlo izgledno da se Moralića odbije i raspiše novi natječaj uz iste uvjete. Moralić je, naime, svjestan činjenice da se osim njega posljednje tri godine zapravo i nije netko ozbiljnije zainteresirao za kaštelanskog proizvođača plastičnih masa državi dostavio prilično \"tanku\" ponudu.
  http://www.kastela.org/index.php?option=content&task=view&id=3929&Itemid=2

  oko 13 godina prije
 • radnici (Gost)

  Siromahov dug stvara veliku buku.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  pojasni radnice..

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska