hren
 
Željezara Split u prvom je polugodištu ove godine, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, poslovala s 12,8 posto manjim gubitkom. Iz tvrtke ističu da Željezara radi s 36 posto kapaciteta što ne omogućava pozitivno poslovanje.

Prema podacima iz financijskog izvješća splitske Željezare, objavljenog na Zagrebačkoj burzi, financijski rashodi koji su posljedica visoke zaduženosti društva čine 50,1 posto od navedenog gubitka. U istom razdoblju lani, kada je gubitak Željezare iznosio 35,2 milijuna kuna, udio financijskih rashoda u tom iznosu bio je 35,1 posto.

Ukupni prihodi Željezare porasli su u prvih šest mjeseci ove godine, prema istom lanjskom razdoblju, za 7,4 posto,tj. na 121,6 milijuna kuna. Pritom su prihodi ostvareni na domaćem tržištu bili veći za 7,7 posto i iznosili su 108,5 milijuna kuna, dok su prihodi od izvoza porasli 1,5 puta, no iznose samo 8,8 milijuna kuna.

Izvor: Radio Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • ISTINA (Gost)

    36 posto, a koliko bi zagađivala i trovala ljude i biljke da radi sa 100%, to se nitko ne pita . Sramota za vlast kad to dozvoljava!? Triba prošetat noču da se vidi sva raskoš od te famozne željezare koju triba pod hitno zatvorit ka i sve zagađivače u Kaštelima ,a ljude(radnike) zbrinut na odgovarajući način,a one koji su dozvolili ovo zagađenje triba kaznit na prestoječim izborima i zatvorom, jer netko triba kazneno odgovarat za ovo.

    oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska