hren
 
Iako su financijski izvještaji Grada Kaštela za proteklu godinu u svim značajnim aspektima iskazali objektivan i istinit prikaz poslovanja tijekom protekle godine, Državni ured za reviziju proračuna dao je na isti uvjetno mišljenje.

Na takvo mišljenje utjecala je u najvećoj mjeri činjenica da Grad od svojeg stanovništva nije naplatio gotovo 12 i pol milijuna kuna na ime komunalne naknade, zakupa javnih površina i stanarina, te 890 tisuća kuna na ime grobne naknade. Također, devet milijuna kuna uprihođnih od komunalne naknade nisu utrošena za propisanu namjenu, smatraju revizori.

U Gradskoj upravi pak ističu kako je taj novac oročen u banci i bit će utrošen u onaj program kojemu je namijenjen. Što se tiče mjera naplate od građana, one nisu poduzimane jer nisu ažurirani podaci o tekućim računima građana odnosno rješeni imovinsko-pavni poslovi vezani uz grobnice.

U ovoj godini iz Gradske uprave građanima su poslane opomene s uplatnicama za komunalnu naknadu, a osim sa stanovništvom u Gradu muku muče i s velikim tvrtkama. Najveći dužnici komunalne naknade su Adriachem, Željezara i Kaštelanski Staklenici.

Izvor: Glas Dalmacije


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost)

  aj da vidin oćelidu stiskat manje dužnike sad pri izbori.
  endem

  oko 13 godina prije
 • Licemjerje (Gost)

  uvjetno mišljenje

  Kada tvrtka na području Kaštela dobije UVJETNO MIŠLJENJE odmah se traži smjena. Kako su u Gradu Kaštela NAŠI ljudi onda je normalno.

  Kriv je Jure iz Kambelovca!

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  gostu 111 plati gradu komunalnu naknadu pa neće bit uvjetnog mišljenja
  Kriv je mate iz novoga!

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska