hren
 

ORGANIZIRAN BOGAT PROGRAM ZA ZAPOSLENIKE
CEMEX Hrvatska priključila se obilježavanju Svjetskog dana zdravlja i sigurnosti na radu organizacijom niza aktivnosti za svoje zaposlenike usmjerenih na podizanje svijesti o ovoj temi.

Na važnost prevencije zdravlja tvrtka će svoje ljude podsjetiti podjelom jabuka pod motom “Jeste li uzeli svoju jabuku danas?“, a osigurala je i druge sadržaje vezane uz temu zdravlja i sigurnosti. Već u jutarnjim satima izvest će se vježba evakuacije upravne zgrade tvornice Sv. Juraj, a poslijepodne će zainteresirani moći poslušati predavanje o zdravstvenim aspektima rada na računalu koje će održati specijalistica medicine rada dr. Milena Matulić.

U suradnji s HAK-om zaposlenici će tokom cijelog dana moći isprobati tzv. „pijane naočale“ koje simuliraju poremećaj vidnog polja, odnosno stvaraju percepciju vožnje u alkoholiziranom stanju, s ciljem smanjenja nezgoda u vožnji i kretanju pod utjecajem alkohola. Planira se također i povećan broj posjeta rukovodnog tima pogonima unutar uobičajene prakse tvrtke koja promiče kontinuiranu predanost najvišim razinama sigurnosti na radu.

„Sve što radimo radimo sa stalnom sviješću o važnosti zaštite na radu te preventive i zaštite zdravlja. Trajni cilj našeg poslovanja je nula ozljeda na radu, a u nastojanju da ostvarimo taj cilj, razvili smo sustav sigurnosti sa željom da ga poštuju svi naši zaposlenici, kooperanti i vozači ugovornih prijevoznika. Usto se trudimo ohrabriti zaposlenike da brinu o svom zdravlju te poduzimaju preventivne zdravstvene mjere“, rekao je Fabjan Ruščić, voditelj zaštite na radu CEMEX Hrvatske.

Međunarodna organizacija rada proglasila je 28. travnja Svjetskim danom zaštite zdravlja i sigurnosti na radu. Taj je datum odabran kao uspomena na 28 smrtno stradalih radnika na gradilištu u državi Connecticut u Sjedinjenim Američkim Državama. Odlukom Hrvatskog sabora iz 2007. godine ovaj je dan proglašen i Nacionalnim danom zaštite na radu u Republici Hrvatskoj.

Obilježavanjem ovog dana nastoji se utjecati na podizanje svijesti o važnosti osiguranja zdravog i sigurnog okruženja za rad, što je u skladu i s odredbama Europske konvencije o ljudskim pravima. Ostvarenju ovog cilja pridonose svi sudionici u sustavu: tijela javnih vlasti, socijalni partneri, poslodavci, znanstveno-istraživačke institucije, osiguravatelji.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska