PRILIKA ZA RAZGLEDAVANJE DO NEDJELJE U 17 SATI
Nakon što su se deset godina uspješno održavali u Podstrani, Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija, ove godine svoje su mjesto našli u Marini Kaštela u Kaštel Gomilici, gdje je ovog četvrtka održano svečano otvaranje ove manifestacije.

Tako će svi zainteresirani posjetitelji tijekom četiri dana, od četvrtka do nedjelje, imati prigodu razgledati plovila, različitu nautičku opremu te opremu za turizam i rekreaciju, na štandovima čak 95 izlagača, što je značajno veći broj izlagača nego u godinama ranije.

- To je porast za 50 posto u odnosu na protekle godine, što nas posebno raduje. A posebno nas raduje i ova nova lokacija u Marini Kaštela, i to uz besplatan ulaz i besplatan parking za sve zainteresirane. Ove godine imamo nekoliko premijera i to upravo hrvatskih brodograditelja, jer ovaj proljetni period idealan je za predstavljanje novih plovila pa upravo su Hrvatski dani male brodogradnje dobar  odabir za prezentaciju nečeg novog na tržištu – kazao je jedan od organizatora Branimir Matijaca.

A među 95 tvrtki i obrta izlagača, proizvođača i ponuditelja nautičke i turističke opreme te plovila, većina ih je iz Hrvatske, no stigli su i iz drugih država. Tvrtka Lucky Wave iz Splita s brodskom opremom, tvrtke Molok i Zagreba i Marine Tech iz Šibenika s plutajućim pontonom i spremnicima za otpad, koji se mogu držati u moru bez zagađivanja, tvrtka Blizanac iz Splita s najvećim gumenjakom proizvedenim u Hrvatskoj, AD brodovi iz Solina sa svojim brodom Salona 380, koji im je posljednjih godina ponoS proizvodnje, pulske tvrtke Area Maris i Aqua centar s opremom za vodene parkove i određene sportske aktivnosti, Tesla marine s plovilima i vozilima na električni pogon, D marine iz Zagreba koji se bave plasman plovila, tvrtka Bova koja ove godine premijerno predstavlja gumenjak 8, 05 te gumenjak 6,80, distributeri morskih skutera, bicikala, različitih bazenskih varijacija, tek su neki od izlagača koji su svoje proizvode došli predstaviti u Kaštela.
Među izlagačima je i štand Turističke zajednice grada Kaštela jer je upravo ovakva manifestacija odlična prigoda za promidžbu grada i turizma.

Sama svečanost otvaranja ove manifestacije trebala je započeti pokaznom vježbom na moru gomiličkih vatrogasaca, no zbog jakog juga vježba je odgođena za subotu, ali vatrogasci su ipak imali značajnu ulogu, jer su vodenim topovima i sirenom označili početak cijelog događanja.
A na otvaranju su nastupile Kaštelanske mažoretkinje i orkestar Hrvatske ratne mornarice, a nekoliko uvodnih riječi o Hrvatskim danima male brodogradnje te Sajmu turističkih atrakcija govorili su, uz Branimira Matijacu i Damir Skelin te Tomi Božiković iz udruge HDMB, koja je organizator događanja.

Dobrodošlicu svima zaželjeli su svojevrsni domaćini, vlasnik Marine Kaštela Josip Berket te kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, kao i direktorica kaštelanske Turističke zajednice Nada Maršić, direktor županijske Turističke zajednice Joško Stella, izaslanik predsjednice države, župan Blaženko Boban te aljoša Bašić iz tvrtke Tommy i Tomislav Aljinović iz OTPbanke, koji su ujedno glavni pokrovitelji manifestacije.
Trba napomenuti da su ovom prigodom dodjeljene zahvalnice i priznanja pojedinim  tvrtkama i osobama koje na poseban način prezentiraju svoje proizvode ili se radi o novitetima u ponudi, a posebno priznanje dodijeljeno je umirovljenom novinaru Radio Splita Jadranu Marinkoviću za potporu ovom događanju, dugu 10 godina.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska