hren
 

Slijedom dogovora s Nezavisnim sindikatom Dalmacijacementa, plaće će rasti oko 4 posto, a iznos osnovice godišnjih bonusa 30 posto. Isplatit će se i regres te božićnica u ukupnom iznosu 2.500 kuna neto.

U skladu s Kolektivnim ugovorom između poslodavca i sindikata tijekom ožujka je dogovoreno povećanje plaća te povećanje osnovice godišnjeg bonusa za 500 radnika CEMEX-a. Plaće će prosječno po zaposleniku rasti oko 4 posto, a povećanje plaća primjenjuje se već na plaći za ožujak.

„Unatoč svim tržišnim izazovima s kojima se nosimo tijekom proteklog desetljeća, želimo ostati prepoznatljivi kao poželjan, kvalitetan i stabilan poslodavac. S našim sindikatom imamo tradicionalno kvalitetan dijalog pa smo tako i ovaj put uspjeli brzo dogovoriti nove uvjete. Mogućnosti povećanja plaća i bonusa naravno, ovise o tome koliko smo poslovno uspješni, ali smo isto tako svjesni da je naš poslovni uspjeh rezultat zajedničkih napora svakog pojedinca. Bonusi i povišice su priznanje našim radnicima za njihovo vrijedno zalaganje i lojalnost kompaniji, ali i podstreh za još veći trud i doprinos u budućnosti“ rekla je Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa CEMEX Hrvatske.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa Mladen Radić izjavio je da su zadovoljni ishodom razgovora. „CEMEX je veliki poslodavac u ovom kraju i očekuje se da predvodi u uvjetima koje pruža svojim radnicima. Postignuti dogovor nastavak je prošlogodišnjih pregovora oko povećanja plaća i beneficija, sukladno mogućnostima i rezultatima poslovanja tvrtke te potvrda suradnje socijalnih partnera i brige o zadovoljstvu zaposlenika“, dodao je Radić.

Osim povećanja plaća dogovoreno je i rast osnovice godišnjeg bonusa. Neoporezivi iznos osnovice za obračun godišnjeg bonusa povećava se za 30% u odnosu na prošlogodišnju isplatu. CEMEX radnicima osim godišnjeg bonusa isplaćuje i regres i božićnicu u ukupnom iznosu od 2.500 kuna, a u travnju će dobiti i poklon bon u vrijednosti od 300 kn.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska