MOSTOVAC PORUČIO NADLEŽNIMA
Saborski zastupnik, Mostovac Miro Bulj i Mostova županijska vijećnica Milija Baldić Lukšić, u utorak su se sastali s pojedinim bivšim djelatnicima Kaštelanskih staklenika i novinarima, ispred staklenika nekadašnjeg poljoprivrednog diva na Knežinama u Kaštel Štafiliću,  kako bi uputili poziv nadležnima na konačno rješavanje duga prema zaposlenicima i pokretanje proizvodnje u ovoj tvrtki u stečaju.

- Došao sam na poziv ovih radnika, koji su ostali bez posla, unatoč tome što su radili u industriji hrane, odnosno najvažnijem resursu. U ovom trenutku u Hrvatskoj 90 posto potrebne hrane uvozimo pa logika dovodi do zaključka kako je netko stavio svoju političku šapu na ovo područje, očito netko ovdje želi na ovom području graditi nešto svoje, neke svoje resurse – kazao je Miro Bulj i napomenuo kako je ministar državne imovine Marić još prije nekoliko mjeseci obećao brzo rješavanje problema u koje su zapali Kaštelanski staklenici, odnosno spominjana je prodaja dijela zemljišta čime bi se namirila dugovanja tvrtke, posebno prema radnicima, no kako još ništa nije učinjeno.

Na pitanje novinara, tko je to stavio svoju šapu, Bulj je kazao kako se radi o političarima koji su godinama upravljali sudbinom ove tvrtke.

Miro Bulj pozvao je nadležne da riješe dug te da ponovno pokrenu proizvodnju, a kao primjer da se ovdje može uspješno proizvoditi naveo je privatnika, koji unajmljuje manji dio postojećih staklenika i uz sve troškove dobro posluje.

- Privatnik zapošljava 20-ak radnika, plaća najam oko 700 tisuća kuna godišnje i unatoč svim troškovima može zaraditi. Činjenica je da su stratešku proizvodnju u Kaštelanskim staklenicima, koji su bili i značajni izvoznik hrane, u ovu situaciju doveli gradska i županijska politika i država kao vlasnik i tako uništili industriju jednog od najvažnijih resursa  – naveo je Bulj.

Ovom prilikom Dinko Ćabić poslao je poruku u ime radnika kako oni žele da se poduzme sve kako bi radnici napokon primili svoje zarađene plaće te kako bi se nastavila proizvodnja u Kaštelanskim staklenicima.
Spomenimo, nakon niza godina lošeg poslovanja, Kaštelanski staklenici prije dvije godine su otišli u stečaj, a ukupan dug ovog poduzeća je veći od 90 milijuna kuna, od čega radnici potražuju oko 22 milijuna kuna.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska