hren

Novi izvještaj, pod nazivom „Građevinska rješenja za održivu budućnost“ obuhvaća 2015. i 2016. godinu, a redovitim izvještavanjem o nefinancijskim utjecajima CEMEX Hrvatska omogućuje usporedivost svojih pokazatelja održivosti posljednjih dvanaest godina.

CEMEX-ov Izvještaj o održivom razvoju naglasak stavlja na brojne dugoročne projekte usmjerene na postizanje kompanijske održivosti uz pozitivan utjecaj na društvo i okoliš.

Izvještaj je izrađen prema smjernicama Globalne inicijative za izvještavanje GRI G4, prema sržnoj razini usklađenosti, te uz primjenu načela UN Global Compacta, CEMEX-ovih globalnih smjernica za izvještavanje te CSI protokola cementne industrije. Također, u ovom se razdoblju tvrtka posebno osvrnula na vlastitu ulogu i utjecaj u kontekstu Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda do 2030.  

„Od ove je godine, za strateški važne tvrtke u Hrvatskoj te one koje broje više od 500 zaposlenika, propisana i zakonska obveza izvještavanja o nefinancijskim utjecajima, što pozdravljam jer znam koliko je pitanje izvještavanja o održivosti CEMEX-u pomoglo da cjelovito sagleda svoje utjecaje, procijeni rizike i prilike i planira svoj razvoj i poslovanje na temeljima održivosti. Ovakvi izvještaji nisu samo pitanje transparentnosti kompanija, već su zaista jedan od važnih elemenata strateškog planiranja“, rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske.

CEMEX-ov model održivosti čine četiri glavna cilja održivosti svrstana pod ekonomski, okolišni, društveni i upravljački stup koje podupire 13 glavnih prioriteta koji osiguravaju da je održivost ugrađena u svaki aspekt poslovanja. Na temelju svog modela održivosti tvrtka odgovorno upravljanja zaštitom okoliša, zdravljem i sigurnošću zaposlenika, poštuje etička načela te održava otvoren odnos sa zajednicom u kojoj posluje.

Zainteresirani za detalje inicijativa, cjelokupni CEMEX-ov Izvještaj o održivom razvoju za 2015. i 2016. godinu, mogu pronaći na kompanijskim stranicama ili direktno klikom na sljedeću poveznicu bit.ly/2oShkZW.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska