hren

Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska potpisali su Aneks 2 kojim se produžuje primjena postojećeg Kolektivnog ugovora, sklopljenog u lipnju 2015. do kraja prosinca ove godine. Aneks 2 ugovora, kao i prošle godine, zaposlenicima jamči dvostruko veću osnovicu božićnog bonusa.

Naime, sukladno Kolektivnom ugovoru osnovica božićnog bonusa iznosila je 2.500 kuna u 2015. godini, da bi ista Aneksom 1 i Aneksom 2 bila povećana na 5.000 kuna bruto u 2016., odnosno u 2017. godini. Ostala dosadašnja materijalna prava ostaju nepromijenjena.

Socijalni partneri su se između ostalog i dogovorili da će se u drugom kvartalu 2017., prvenstveno zbog očekivane predstojeće tranzicije, ponovno sastati i razmotriti rezultate i planove tvrtke.

„Veseli nas što smo, obzirom na predstojeću tranziciju, produžavanjem Kolektivnog ugovora uspjeli zadržati sve dosadašnje beneficije zaposlenicima.“, rekao je Mladen Radić, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa.

Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, nadodao je „Zadovoljan sam što smo nastavljamo tradiciju uspješnog dijaloga s našim socijalnim partnerom, jer upravo to je jedan od važnih elemenata održivosti našeg poslovanja.“

Božićni bonus integrira božićnicu i regres, a povezan je s financijskim rezultatom tvrtke i osobnom izvedbom pojedinca. Ovakav način nagrađivanja jedinstven je u Hrvatskoj te omogućuje svim zaposlenicima CEMEX-a da ravnopravno i izravno sudjeluju u ostvarivanju ciljeva i postizanju rezultata tvrtke te budu dodatno nagrađeni za svoj doprinos.

Kolektivni ugovor na snazi četrnaesti je u nizu koji je CEMEX potpisao sa svojim socijalnim partnerom. On sadrži beneficije poput dopunskog zdravstvenog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, božićnog bona, prijevoza za zaposlenike, naknade za novorođeno dijete u iznosu 4.000 kuna neto te druge financijske potpore za slučaj smrti, dugotrajno bolovanje i ostalo.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska