hren

Godinu i pol nakon otvaranja stečaja napokon je procijenjena imovina Kaštelanskih staklenika. Ta posrnula državna tvrtka vrijedi gotovo 350 milijuna kuna.

Jedina građevinska parcela koja se može prodati rezervirana je za širenje splitske zračne luke, ali problem je što kupac trenutačno nema novca. Ipak, od rasprodaje imovine vrijedne 350 milijuna kuna, u cjelini ili parcijalno, neće se odustati - jer samo tako država radnicima može isplatiti 50 milijuna kuna duga.

Kupaca, međutim, zasad nema, vjerojatno zato što je većina zemljišta visokokvalitetno obradivo tlo, a to podrazumijeva nastavak poljoprivredne djelatnosti.

No ima zainteresiranih za zakup.

 

Izvor : HRT


KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

 • (Gost_848)

  ima samo triba turnit sanaderu anti ili još kojem reketaru političkom i možeš šta očeš radit!!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5194)

  Pitanje nad pitanjima. Zašto su upropašteni Kaštelanski staklenici?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2212)

  Da se mogu uvozit pome sa genom muje brencuje,eto zato su upropasteni

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9130)

  Samo zato?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1233)

  vratit jadro državi i nastavit radit

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1156)

  Bilo bi super kada bi bilo još zainteresiranih poput braće Tomaš za kupnju ili najam staklenika i nastavak proizvodnje :(

  oko 4 godina prije
 • (Gost_211)

  Za par godine tute ce sve bit parking i ostalo vezano za aerodrom

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3081)

  balkanska posla..;)

  oko 4 godina prije
 • neka judi znadedu ća in je činit u budućnOsti (Gost_1869)

  dali je bacija yoko na ta atraktivna zemjišća , a ista su u posidu ka štela nski stakličići, kokot iz yuPrav€ ajir porta??!?? kada oni sami neznadeDu yupravit s otizin ,a isto je nedvojbeno više nega atraktivnin zemjišćen.. evo brajo da se mene Pita ja bi od onega ća je uz obalu, sve tunTek u odmarališta oli ti van ga da za yoTele. pa bi s navedenin, a više nega časnin djelima radnici od staklenčići starost dočekali U najmanjU ruku više nega pristojno.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3127)

  Čekaju da padne cijena stečajne mase pa će kupit za bagatelu. Zemlja ne može propast. I uvijek su odgovorni oni na čijem teritoriju se nalaze firme Jugovinil, Staklenici, Rivijera.Ne računajući prvih 10 godina državnosti rata i postratnih cijeljenja rana od 2000 godine vlada urbocid i sustavna ne briga gradskih otaca za uništene firme na području grada Kaštela. Ni riječi u medijima ikad i igdje, osim šutnje.Od Kačićeva misira, tuga s juga. I možemo pričat priče o lovi iz fondova i prodavat kratkotrajna rješenja.Dududu nema nam pomoći do promjena iz korijena, a to je rezervirano samo za hrabre.U protivnom dududu nema nam pomoći

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3127) (Gost_2222)

  Ne računajući prvih 10 godina državnosti rata i postratnih cijeljenja rana od 2000 godine vlada urbocid i sustavna ne briga gradskih otaca za uništene firme na području grada Kaštela.

  od 45-e pa u 10 god posli ona država se dobro izgradila. nije imala ništa ali je zigradila. ova je imala sve a uništili su osloboditelji ka da je u kaštelima bila prva crta bojišnice. jedni "pretvarali" naše u njiovo ,a drugi mučali i gledali i ako bi ko i reka koju rič skakali su na zadnje noge i optuživali ga da nevoli hrvatsku . nije to bilo cijeljenje rana, to je bila sustavna pljačka.

  oko 4 godina prije
 • Ps (Gost_3224)

  Nazalost Hrvatska nema politicara da stiti malog covika oni zele sve staje Hrvatsko da uniste zvaose on sanader mesic milanovic pusicka petrov orebic ostojic plenkovic josipovic kitarevicka cak svi sta sjede u saboru oni gledaju svoje interese npr petrov zaposlijo kuma i kumu onisu svi isti stajim kaze pupovac oni rade sve staje Hrvatsko unisti rasprodaj

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3127)

  Sustavna ne briga gradskih otaca za sve što se nalazi na području na kojem djeluju. Ne možete godinama ne reigirati. Ignorirati zemlju koja hrani. Zemlja ne može propasti. Kome je u cilju da tu nastanu nove građevine i umjetne tvorevine. Kaštelanskim tajkunima koji licitiraju sa vlasti mi vama osiguravamo političku i s malo sitno love vlast, a vi nama imovinsku vlast u Kaštelima. Kaštelanski tajkuni se ne natječu, umreženi su i podijelili su se. Samo čekaju da sa što manje novca dobiju olako vrlo vrijedan plijen. Mi glasači smo na kraju ipak krivi za sve i vrijeme je da se i na lokalnim razinama kolo sreće okrene.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_567)

  Riješiće to Kevo i ekipa

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1773)

  A nije sam Kevo ima ioni poznati buntovnici iz sindikata ,oni ča su dobili velike otpremnine uknjižili se na tuđe trude, i samo cekaju kad če uskocit ai ovi iz sindikata nisu za bacit imaju ioni veze necedu žalit nikoga jer su i oni namazani kolomasti od kara a još kad vazmu dobre vridne ,vajatne i deboto postene fiškale

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7219)

  i tu ce zgrade niknit.bidni moji sugradjani

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8708)

  ima li koja lipja slija od staklenici ove su previše i za naslovnicu a iz ovega je vidljivo da se želi zadržati postoječe stanje sve dok uredno sjeda najamnina.Živila vaša Hrvacka.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9187)

  Pokrenuti proizvodnju zdrave hrane. GMO free. I onda distribuirati na domaće tržište (turističko, posebno) i izvoziti u Europu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1225)

  Ovi glavonje govore da se nemere uredit jadro da vunkcjonira a kako nemere kad ovi iz jadra imaju veliku praksu pa su počeli sami radit plastenike ka naša vridna kolegca dobla upute od adz i jos če joj dat para za potcaj ki anti,mati,antši i tako mi gredemo naprid .

  oko 4 godina prije
 • (Gost_183)

  A di mi je Sdp ekipa odotamo

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6218)

  a di su ona vrimena kad je jadro ima cvića, poma, kukumara, paprika, salate. kad su radnice nosile doktoricama pune borše verdure i naramak garifula za bolovanje.nema toga više. svršija je kurbin pir

  oko 4 godina prije
 • (Gost_119)

  "a di su ona vrimena kad je jadro ima cvića, poma, kukumara, paprika, salate"
  E da se bar nastavila proizvodnja. Nego, ne smijemo ništa proizvodit pa je i taj pogon ugašen. Uz to je diga lovu, tko je treba.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1099)

  119 & 6218 i za joto yupitat ćaću (S.I.) zašto se nije dopustilo da se nastaVi proizvodnja, a tvornica kako pinez tako i više nega z Dr ave rane?? ;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4204)

  A pošto kil mozga? :D

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1099)

  4204 ka kil Puta Rice :)

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska