hren
 

Stečajni sudac Trgovačkog suda u Splitu Jozo Ćaleta zakazao je za 17. studenog ove godine ročište na kojemu će odlučiti jesu li se stekli uvjeti za pokretanje stečajnog postupka nad tvrtkom Adria čelik iz Kaštel Sućurca u vlasništvu Edgara Schumachera.

Novo ročište zapravo je nastavak prethodnoga stečajnog postupka, prekinutog ovoga ljeta zbog zatražene predstečajne nagodbe za Adria čelik.

Budući da je Financijska agencija (FINA) odbacila prijedlog za predstečajnu nagodbu kao nedopušten jer je stigao mjesecima nakon prijedloga za stečaj, a Visoki trgovački sud u Zagrebu uvažio žalbu 89 radnika-predlagatelja stečaja na prekid postupka, nema razloga da se postupak na splitskome Trgovačkom sudu ne nastavi.

Radnici Adria čelika, valja podsjetiti, zadnja su primanja imali za prosinac 2014. godine, a račun tvrtke mjesecima je u neprekinutoj blokadi.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_9221)

  Članak ispod: NIKAD VIŠE KAŠTELANA NA LISTAMA ZA SABOR?,znači da nema straja za radnike adria čelika, ako ih toliko ima neka ih 50% uđe odlično,mi građani ih biramo a mi smo ih sve ove godine i birali i oni su se borili za željezaru, adriachem, staklenike,pilanu,hotel Palace itd. a i opet će to in je bija njihov diplomski rad.Znači da će pomoć i sada radnicima(ako ih izaberemo)bar tako bude u konačnici,zar nisu oni tu zbog nas ili ?

  oko 4 godina prije
 • eyuroslavenopacifist (Gost_5629)

  :p :p svu šporku industriju preselit iz bazena nekamo dr.ugdi, a naše vridne radnike jopet zaposlit, a ko neće nek se tute snađe kako je reka naš pokojni. :p

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2214)

  To je nama naša borba dala.

  oko 4 godina prije
 • dobardan (Gost_7706)

  Halo

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9226)

  Ha ha to se rogosicka izborila sa svojom. Pohlepom, kao i sindikalni sin i milicajac beko

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2214)

  Aaah, konačno čisti zrak! Pravi ekološki. A obzirom da će neke obitelji i manje kakit, zatvaranje tvornice je dvostruka ekološka dobit. Super!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1100)

  http://slobodnadalmacija.hr/Dalmacija/Splitzupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/303219/Default.aspx

  Iđu pare, iđu

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska