hren
 

KONTINUITET RADNIH PRAVA I NOVE BENEFICIJE ZA SLJEDEĆE DVIJE GODINE
Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska dogovorili su i potpisali novi Kolektivni ugovor, koji jamči sva dosadašnja materijalna prava, ali donosi i neke nove koristi za zaposlenike.

Novi dvogodišnji Kolektivni ugovor pokazuje kontinuitet socijalnog dijaloga u CEMEX-u budući da se radi o čak četrnaestom kolektivnom ugovoru u nizu koji ova tvrtka potpisuje sa svojim socijalnim partnerom, Nezavisnim sindikatom Dalmacijacementa. Kolektivni ugovor sadrži beneficije koje je zaposlenicima jamčio i prethodni, poput dopunskog zdravstvenog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, božićnog bona, prijevoza za zaposlenike, a iznos osiguran kao naknada za novorođenu djecu podignut je na čak 4.000 kuna neto.

„Veseli nas što, unatoč negativnim trendovima koje vidimo u okruženju, naš novi Kolektivni ugovor zadržava sve dosadašnje beneficije. Novost u odnosu na prethodni je što će se božićnica i regres zaposlenicima isplaćivati zajedno u prosincu, pa tako imamo i novu kategoriju nagrade nazvanu božićni bonus“, rekao je Mladen Radić, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa. Nadodao je da su se partneri dogovorili kako će se u prvom kvartalu iduće godine razmotriti poslovni rezultati 2015. i planovi za 2016. godinu pa će se odlučiti i o mogućnosti povećanja bruto mase plaće zaposlenika.

Božićni bonus, koji integrira božićnicu i regres, prema novom je ugovoru povezan s financijskim rezultatom tvrtke, ali i osobnom izvedbom pojedinca. Ovakav način nagrađivanja jedinstven je u Hrvatskoj te omogućuje svim zaposlenicima CEMEX-a, koji zapošljava djelatnike različitih zanimanja i profila,  da ravnopravno i izravno sudjeluju u ostvarivanju ciljeva i postizanju rezultata tvrtke te budu dodatno nagrađeni za svoj doprinos.

„Naglasak ovog Kolektivnog ugovora je na kontinuitetu socijalnog dijaloga, ali i na produktivnosti ključnoj za poboljšanje poslovnih rezultata. Svjesni da bez kvalitetnih ljudi ne bi mogli opstati u zahtjevnim uvjetima na tržištu, uvijek tražimo načine da osiguramo najbolje moguće uvjete, ali i da potaknemo naše ljude na inovativnost i proaktivnost. Uvjeren sam da ćemo u suradnji s našim socijalnim partnerom to i ostvariti“, izjavio je Ivan Bartulović, direktor sektora ljudskih resursa u CEMEX-u.

Bartulović dodaje i da je tvrtka na vrijeme reagirala na krizu i recesiju te su pravovremenim restrukturiranjem i smanjenjem troškova osigurali poslove na zahtjevnom izvoznom tržištu cementa, dok je domaće tržište u istom periodu smanjeno za čak 70 posto. „Vrijeme je pokazalo da su naše reakcije bile pravovremene i ispravne te da upravo zbog njih možemo ne samo nastaviti tradiciju zadržavanja beneficija za zaposlenike već  ih u nekim segmentima i povećati. Posebno sam zadovoljan što smo podižući naknade za novorođenu djecu poslali jasnu poruku kako brinemo i za demografsku sliku našega društva.“


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_8053)

  je dobra firma a....

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6384)

  isto neće spalivat otpad

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5231)

  Masala firma. Vidis ti kako oni mogu u vo tesko doba kad sve propada. Stalno nesto doniraju, stalno negdi sudjeluju....cemex is the best.... zelim biti Cemex kad odrastem !!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5231)

  Bljuv x 300

  oko 5 godina prije
 • (Gost_180)

  Ovo je priprema za sudsko ročište na Upravnom sudu koje je se triba održat ovih dana. Bilo bi šteta da im sud ne dozvoli spaljivanje smeća kad su ovako dobri. Možda će i svim Sućuranima uplatit dopunsko zdravstveno osiguranje da pokažu kako brinu o njihovom zdravlju.

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska