hren
 

ZA IZVOZ U BOSNU I HERCEGOVINU
Za uspješan izvoz u Bosnu i Hercegovinu u 2014. godini CEMEX je nagrađen „Zlatnim ključem“ udruženja Hrvatski izvoznici. Nominiran zajedno s uspješnim domaćim izvoznicima Podravkom i Saponijom, CEMEX je odnio nagradu „Zlatni ključ“ za najuspješnijeg izvoznika u BiH na svečanosti upriličenoj u sklopu programa 10. konvencije hrvatskih izvoznika organizirane pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Osim za izvoz na područje Bosne i Hercegovine, CEMEX je bio nominiran i za izvoz na tržište Afrike, točnije Egipta.

O nominiranima i nagrađenima odlučilo je stručno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Hrvatskih izvoznika, HBOR-a, HGK, HUP-a, FINA-e, MINGO-a, MINPO-a, MVEP-a, DZS, Carinske uprave, HAMAG-BICRO-a i HRT-a, a nagradu je Trpimiru Reniću, predsjedniku Uprave CEMEX Hrvatske, uručio guverner HNB-a Boris Vujčić.

„Usmjerenost na izvoz jedna je od strateških značajki našeg poslovanja, naročito posljednjih godina u kojima je kriza značajno pogodila domaće građevinsko tržište. Upravo je bosansko-hercegovačko tržište jedno od važnijh nam za plasman cementa, a svoje poslovanje u BiH proširili smo i na područje transportnog betona. Isto tako, nastojimo jačati prisutnost na tom tržištu ponudom specijalnih proizvoda i građevinskih rješenja, kao i savjetodavnom podrškom kupaca“, rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske.

CEMEX Hrvatska tradicionalno je velik izvoznik pa će i ove godine otprilike 75 posto njihove proizvodnje cementa i klinkera ići na izvoz. Tvrtka najviše izvozi u zemlje regije – BiH, Crnu Goru, Srbiju – te  zemlje Mediterana, točnije Alžir, Libiju, Maltu, Izrael, Egipat i Italiju.

U Bosni i Hercegovini CEMEX danas posluje s pet terminala za uvrećani i dva za rasuti cement, dok beton isporučuje s dvije betonare strateški pozicionirane u Kiseljaku i Banja Luci. 


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_3226)

    Konačno nešto dobro o Cemexu. Neka se bave svojim poslom, a neka ne spaljuju smeće.

    oko 5 godina prije
  • Pjevac (Gost_5117)

    Sva sreća da su smanjili ispuštanje plinova u atmosferu.

    oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska